X
va vedem

Concurs #văvedem pentru amenajarea Zonei Libere de Corupție

Organizatorii mișcării Vă Vedem din Sibiu au lansat un proiect cu adresabilitate internațională prin care să se creeze un plan arhitectural pentru amenajarea unei Zone Libere de Corupție în Piața Huet. Scopul proiectului este de a crea un spațiu care „să faciliteze întâlnirile ad-hoc în spațiul public, să devină un reper pentru dialogul social, un spațiu în care să se facă auzită vocea cetății, unde se educă și se activează spiritul civic dedicat deopotrivă comuniunii și comunității”, arată organizatorii.

Concursul a fost lansat la începutul acestei săptămâni, iar data limită de predare a proiectelor este 5 martie. Câștigătorul va fi anunțat pe 12 martie. Concursul de proiecte este deschis publicului larg. Astfel, oricine se poate înscrie, fie individual sau în grupe de maxim patru persoane, dar fiecare echipă trebuie să conțină cel puțin un arhitect diplomat, membru al Ordinului Arhitecților din România, cu drept de semnătură, care își va asuma calitatea de lider al echipei.

Bugetul maxim care poate fi alocat pentru implementarea soluției câștigătoare este de 25.000 de Euro, bani care vor fi puși la dispoziție de Primăria Sibiu, în condițiile în care administrația locală va da curs unei cereri depuse de organizatori. Condiția este ca o aprobare să vină din partea Consiliului Local și una din partea Direcției Județene de Cultură. De asemenea, va fi montată o plăcuță informațivă cu mențiunea concursului și a echipei câștigătoare.

Criterii de evaluare

– coerența și forța conceptului propus;
– claritatea mesajului, congruența cu tematica Ne Vedem In Sibiu;
– atractivitatea și creativitatea designului și a modului de utilizare pe care îl generează;
– rezistența materialelor și soluțiilor tehnice la intemperii și acte de vandalism;
– raționalitatea și justificarea bugetului pentru execuția și montarea mobilierului urban.

Juriu

Dan Perjovschi – artist vizual, scriitor
Matei Bogoescu – arhitect și urbanist
Ștefan Bâlici – arhitect, specialist în istoria arhitecturii, manager INP
Horia Moldovan – arhitect, specialist în istoria arhitecturii, prorector UAUIM
Radu Vancu – poet, membru în consiliul AFCN

Membri supleanți

Andreea Tănase – urbanist și arhitect

Calendar concurs

Lansarea concursului
29.01.2018
Dată limită primire întrebări
07.02.2018
Dată limită răspuns întrebări
12.02.2018
Dată limită predare proiecte
05.03.2018
Jurizare proiecte
10.03.2018
Anunț oficial câștigător
12.03.2018
Data limită depunere contestații
14.03.2018
Dată soluționare contestații
16.03.2018
Eveniment de premiere la Sibiu
17.03.2018

Promotorul concursului este Filiala Sibiu-Vâlcea a Ordinului Arhitecţilor din România, în parteneriat cu OAR și Fundația Comunitară Sibiu.

 

Foto: oar.archi.ro

zona libera de coruptie (1) zona libera de coruptie (2) zona libera de coruptie (3) zona libera de coruptie (4) zona libera de coruptie (5) zona libera de coruptie (6) zona libera de coruptie (7) zona libera de coruptie (8) zona libera de coruptie (9)

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

33 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Zexe

  Cum își bate joc babornița comunistă de banii publici! Parcă primăria trebuie să administreze orașul, nu să facă politică… Cum e, Tante Astrid?

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   garda financiara

   Cu aceasta ocazie banul public va ajunge in buzunarul te miri cui… Nu fac nimic fara interese pecuniare acesti vajnici revolutionari…

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Robert

  Super idee!!! Felicitari celor care s au gindit si celor care vor aproba ideea..plata etc etc!!! A…ca orasul e plun de gropi…murdar…si alte n deficiente..aia nu conteaza. Imp e sa dam bani pt…vavedem!!!! Inca odata FELICITARI!!!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   nostalgic

   Dar cu ocazia comemorarii unui an de la iceputul protestelor de strada n-am auzit sa fi facut nimic special… Or fi uitat de atata va vedem… Apropo… v-ati vazut-o azi?

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Robert

  Super idee!!! Felicitari celor care s au gindit si celor care vor aproba ideea..plata etc etc!!! A…ca orasul e plin de gropi…murdar…si alte n deficiente..aia nu conteaza. Imp e sa dam bani pt…vavedem!!!! Inca odata FELICITARI!!!

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Mi se pare un mare bullshit.

  Asta sa fi fost problema ? Zona arata ok in momentul de fata, nu e necesara nicio reamenajare, caci oricum, mai mult de cateva sute de persoane nu se pot intalnii in spatiul respectiv, iar PSD-ul isi poate muta oricand sediul altundeva.

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  A

  Un proiet de rahat. Un juriu format din oameni de mana a 2 a. O politizare extrema a unei miscari care avea potential, pana a fost deturnata de niste gunoaie. Orasul se duce naiba, dar noua ne trebuie zona anti-coruptie (o chestie facuta doar pentru imaginea unora dintre liderii acestei miscari care urmeaza sa se bage in politica unde sa faca o miscare USR si sa se fereasca de tot ce au promis).

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Ghiță Pristanda

   Iar tu, A, un mare cetățean, care n-ai nici curajul să te semnezi, sunt convins că ești vreun academician sau cine știe ce învățat, de-ți permiți să judeci niște oameni pe care nu-i cunoști. Păcat că-ți lipsește buna creștere și educația!

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Zen

  Propaganda locala a PSD e cu unghia in gat. Tocmai cand distribuiau de zor articole SF cu ferme de calculatoare si alte mizerii rusofone, s-au trezit sibienii sa le strice jocul. Sigur, e lejer sa-i numeste pe Perjovschi sau Radu Vancu “oameni de mana a doua”, mai ales cand tu defilezi cu somitati intelectuale precum ministrii de la Educatie sau Economie. Indica exact gradul de nemernicie al acestor slugi ale lui Dragnea. De asta e buna actiunea. Locul va fi marcat drept zona in care cetatenii onesti s-au opus comunistilor si va ramane mereu acolo sa-i bantuie. Asa se face istoria orasului.

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 13. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Dorin

  Piata Huet merita simbolul unui Mihai Viteazu autentic al zilelor noastre.
  Intr-o perioada gri-intunecata creeata de ultimele trei guverne, miscarea Va Vedem din Sibiu a reusit prin metode inedite sa aduca o mica raza de speranta.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   lucian boia

   Un simbol autentic al zilelor noastre este Vancu Voda, n-am spus Radu Voda ca sa nu se confunde cu niste inaintasi mai putin ilustri…

 14. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  A

  @ ZZZ si Zen – nu sunt pesedist, dar creierele voastre destul de netede functioneaza cu 2 setari “ori cu noi ori esti pesedist”. Si da, Perjovschi este un om de mana a doua care e artist pentru ca deseneaza ca un copil de clasa a doua (arta abstracta-modernista e o dejectie si o jignire pentru intelectul unui om sa nu mai spun ca este o forma de arta lenesa). Cat despre Radu Vancu, este un arhitect de mana a doua pentru ca este unul din arhitectii care au conceput si si-au dat semnatura pentru PUG-ul din 2009. Unul dintre cele mai varza PUG-uri din Romania, care a distrus si va distruge aspectul Sibiului cat si monumentele istorice care “nu prezinta interes”. Sper ca va place arhitectura “moderna” din sticla si otel si blocurile in stil comunist pentru ca vom ramane cu ele (pe langa cele ce vor mai fi construite) multa vreme, sau pana se va modifica PUG-ul.

  Daca habar nu aveti despre ce vorbiti, doar considerati ca e cool sa fiti mega liberali si anti pesedisti (de vazul lumii), mai bine va tineti gura.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

     • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

      A

      Ca sa nu existe confuzie, faceam referire la Moldovan nu la Vancu. Dar oricum, oamenii de pe aici nu prea accepta adevarul, asa e in toara tara, de aceea se merge doar in extreme de tipul ori esti cu PSD ori esti cu noi. Pot sa vin sa va evidentiez toate rahaturile despre majoritatea “zeilor” din lumina reflectoarelor dar si rahaturile despre cei din PSD iar cele anti PSD vor fi ridicate in slavi in timp ce celelalte vor fi ignorate. Ce sa-i faci, pana nu ne maturizam putin vom ramane in urma cu mult.

     • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

      Zumz

      Mai, eu iti sugerez sa nu te mai preocupe atat rahaturile, din orice parte ar fi ele. Sa incerci mai bine sa construiesti ceva. Din rahat nu se poate construi
      in secolul XXI. Poate n-ai inteles, dar multi din miscarea “anti-PSD” nu sunt “anti-PSD”, de fapt ci sunt pentru pastrarea si construirea unui stat cu mai putina coruptie si mai multa Justitie. N-ar avea nimeni nicio problema ca PSD-ul (sau PNL-ul) sa propuna profesionisti, specialisti pe domenile lor, oameni care sa construiasca intr-adevar. De 22 de ani asa ceva nu mai vezi in PSD.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Gruia

   „Cei ce beau îl au pe Marx în suflet”. Și dacă îl au atunci pot fi și juriști și arhitecți. Și poeți. Singura frână, călcâiul lui Achile, este doar condica. :)

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   silviu

   @A- Daca n-ai nimerit-o cu Radu Vancu ai incercat cu Horia Moldovan. Pai, Horia Moldovan e arhitect din Bucuresti si profesor de restaurare de arhitectura si prorector la “Ion Mincu” (daca sti ce este asta). Ce legatura are cu PUG-ul Sibiului? Si, daca tot esti asa un bun critic de arta, poate ne spui ceva si despre Picasso ca si el facea doar niste zmangalituri si nu reusea niciodata sa nimereasca locul urechilor si ochilor. Poate ne destanui si noua ce pregatire ai de iti permiti sa-i faci pe altii “de mana a doua”.

 15. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  i

  ahahaha si cand se muta psd-ul? ramaneti cu ochii soare…
  daca va bazati pe perjovschi si vancu in juriu, locul o sa arate exact ca un wc public, cum arata si zidul ala cu care ne facem de rusine de atata timp. si fiul meu deseneaza mai artistic la 4 ani.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    i

    ma doar undeva de ce puteti voi…(am vazut ca sunteti incapatanati cu prostia)
    eu vorbeam de teapa care o luati dupa ce va pierdeti energie cu amenajarea locului daca se muta aia…de fapt…nici nu stiu de ce iti explic.daca nu ai inteles din prima nu are rost.

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

     Zumz

     Hai, nu mai vorbi despre tine la persoana a III-a. “Daca se muta aia” = “ne mutam”.

     Si lasa-ne pe noi mai bine sa luam tepe de genul asta, decat sa luam tepele PSD-ului de la guvernare.

 16. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Robert

  Daca astia de la vavedem sint.. cei mai viteji dintre traci…si sint considetati elite…oameni super…etc…si de cei de la primarie ce.ar fii sa va dati voi toti demisia…primar si consilieri si sa.i lasati pe cei de la vavedem sa conduca orasul??? Ia sa vedem…aveti curaj???? Ca doar astia merita absolut tot. Poate o sa astupe ei gropile din oras…ca sint cam..10 gropi/ cap de vavedem. Am mai zis eu…daca s.ar initia vreun protest pt scoli spitale autostrazi ca.n occident…nu o sa vedeti picior de…vavedem la protestele alea.cit despre liderii lor o sa.i vedeti miine poimiine in cine stie ce partide politice.asta vor!!!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Andrei

   Nu toti au in spatele actiunii lor gandul la functii… nu toti gandesc ca tine. Unii chiar vor sa schimbe lucrurile si muncesc din greu pentru asta. E inimaginabil intr-o tara unde totu-i pe interes, nu?

   Nimeni de acolo nu a facut asta cu gandul la o cariera politica, desi ar fi nevoie de astfel de oameni.

 17. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  nedumerire

  De ce nu fac chiar cei de la Vavedem un astfel de proiect? Evident ca ei sunt cei mai in tema referitor la ce au vrut sa exprime….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact