X
pat spital ati spitalul judetean

Experții de la Cluj au studiat terenul propus pentru noul spital al Sibiului

Un studiu realizat de specialiștii Centrului de Mediu și Sănătate din Cluj-Napoca arată că terenul propus pentru construcția noului spital județean îndeplinește toate condițiile.

Anunțul a fost făcut astăzi de președinta Consiliului Județean, Daniela Cîmpean, în contextul propunerii consilierilor PSD care au încercat să o demită.

”În ceea ce privește vreo lipsă a mea de interes pentru calitatea serviciilor medicale, consider ca pașii concreți pentru proiectul unui nou spital județean, respectiv dobândirea proprietății terenului si pregătirea studiilor de bază necesare dau un răspuns mai clar decât o mie de cuvinte. Spun colegii din PSD că ideea a demarat în 2006 însă nu pot indica nici măcar un pas pe care sa-l fi făcut ei pentru punerea în practică. Din contra, au încercat blocarea proiectului prin invocarea faptului ca terenul obținut în 2016 de consiliul județean nu este bun”, a declarat Daniela Cîmpean.

Cât privește studiul, acesta urmează a fi prezentat în detaliu la jumătatea lunii februarie, într-o conferință de presă specială, alături de concluziile unei alte cercetări foarte importante pentru construcția viitorului spital. Este vorba despre despre un studiu medical care va trasa necesarul pe care trebuie să-l acopere spitalul, de la secții până la număr de paturi.

”Va anunț că terenul este bun conform unui studiu privind condițiile de mediu (apa, aer sol) și a efectelor acestora asupra sănătății umane, realizat de specialiști, studiu  care va fi prezentat într-o viitoare conferința de presă. În ședința de azi au fost aprobate hărțile strategice de zgomot ale R.A. Aeroportul Internațional Sibiu care arată că nu se impun măsuri pentru reducerea zgomotelor emise de aeroport”, a mai spus Daniela Cîmpean.

Între timp, conducerea CJ Sibiu a dat asigurări că bugetul instituției prevede alocați pentru anul în curs banii necesari parcurgerii etapelor premergătoare construcției.

”Până la construirea unui nou spital, ne îngrijim de cel existent, de menținerea lui în bună stare și de creșterea calității serviciilor. Tocmai de aceea, unele lucruri se vor schimba în spital. Secții care aveau grad de ocupare  sub 30%  și care existau doar ca să fie cineva șef, vor deveni compartimente și locurile astfel eliberate se vor transfera spre secții precum oncologie, care au ocupare de peste 100%. O noutate este și faptul că în anexa la contractul de muncă pentru șefii de secții am introdus indicatori de performanță a managementului secției, pe care trebuie să îi respecte, printre care o rată cât mai scăzută a infecțiilor asociate actului medical, pe secția lor. Dacă în timp de 12 luni nu își îndeplinesc indicatorii din motive imputabile lor, contractul se poate rezilia. În acest fel încurajăm o bună gospodărire în interiorul fiecărei secții, pentru că multe probleme din spital se pot rezolva fără cheltuieli majore, printr-o administrare mai atentă realizată de șefii de secție”, a mai declarat președinta CJ Sibiu.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

9 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  fanel circaru

  Hai sictir cu specialiștii lu’ pește prăjit, aduși tocmai de la Cluj. Câte spitale noi s-au construit la Cluj? V-ați repezit să aduceți niște indivizi despre care să fiți sigur că nu clămpăne împotriva voastră, și de unde altundeva puteau fi decât din fieful preacinstitului Boc, unde corupția plutește în aer de te înneci cu ea, dar rezistenții n-au voie să latre despre asta. Sunt curios care sunt specialiștii ăia și ce cv-uri au. Hai s-auzim!

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  bobby63

  Daca sunt tot aia de la Cluj care au facut consultanta la un spital in care la sfarsitul constructiei nu se putea intra cu paturile pe roti …….atunci e bine. :)

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Alzara 1918

  1.Spital situat excentric : cum accesează angajații , studenții , pacienții , aparținătorii ,etc. ? Model Calea Cisnadiei ?
  2.Ambulatoriul /policlinica la 5 km
  3.Facultatea de Medicina tot la 5km de spital : aceiași medici trebuie uneori sa frecventeze intr-o singura zi cele trei instituții …
  Încetați disputa politicianista pe o tema importantă pentru următorii 59 de ani !

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Alo alo

  Spital pe str. Ocnei unde sun 9 hectare, se poate face o ofertă către proprietar, o intenție, poate e de vanzare, spitalul județean – de exemplu vine cetățeanul de la Carta cu trenul până la Sibiu (sunt circa 50 de km) apoi din gara , presupunem că vine cu trenul , ce face merge cu taxi îl costă de 5 pfi mai mult decât costul biletului de tren dinCarta si apoi același traseu si înapoi, la fel si cei de pe valea Hartibaciului , auzi domnu’ Docos, bătaie de joc la adresa acestor oameni care nu dispun de surse financiare încât o singură vizită la un speciList să-l coste numai pe transport dus-intors destul de mult.

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Obersturmbandfuhrer

  Wow, ce-or asmutit postacii pesedei. Ia hai, toti astia preocupati de bine, fuguta cu jalba la tatucu vost dranea, sa dea bani de spital

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Che

  În vecinătatea spitalului dacă se va construi cumva acolo, se afla groapa de gunoi a județului doamna prefect.
  Si puteeeeeeeee groaznic!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact