X
doze-vaccin-antigripal

Peste 10.000 de sibieni vaccinați antigripal iarna aceasta. Au rămas aproape 4000 de vaccinuri în stoc

Direcția de Sănătate Publică Sibiu anunță că până la această dată în județul Sibiu a fost confirmat un singur caz de gripă și niciun deces provocat de gripă. La nivel național însă, patru persoane au murit din cauza complicațiilor cauzate de virusul gripal.

Un raport al DSP Sibiu, prezentat zilele trecute la Instituția Prefectului, arată că din cele un milion de doze de vaccin gripal achiziţionate de Ministerul Sănătăţii în acest sezon, au fost repartizate judeţului Sibiu 14.534 de doze. Până la începutul lunii februarie fuseseră raportate ca vaccinate 10.415 persoane din categoriile de risc recomandate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Campania de vaccinare antigripală din acest sezon a început în judeţul Sibiu în luna decembrie, odată cu campania naţională. Majoritatea celor vaccinați au peste 65 de ani, lor alăturându-se mai mai bine de trei mii de persoane cu boli cronice, câteva zeci de femei însărcinate și aproape 1700 de medici și cadre sanitare.

Dr. Georgeta Marga, medic epidemiolog în cadrul DSP Sibiu, a explicat că încă nu este târziu pentru sibieni să se vaccineze, întrucât vârful epidemiologic ar urma să se înregistreze, conform specialiștilor, la jumătatea lunii viitoare, astfel că există timp suficient pentru ca vaccinurile să își facă efectul.

”De la începutul actualului sezon de supraveghere a gripei personalul de specialitate din cadrul DSP Sibiu a desfăşurat acţiuni de educaţie pentru sănătate în mai multe unităţi şcolare din judeţ, au fost distribuite 3000 de materiale privind prevenirea gripei, au fost postate pe site-ul instituţiei materiale informative privind gripa şi vaccinarea antigripală. De asemenea, mass-media este informată săptămânal privind datele actualizate din sistemul de supraveghere”, se arată în raportul DSP prezentat la Prefectură.

În plus, DSP Sibiu a solicitat spitalelor din judeţ să asigure stocul de medicamente antivirale necesare pentru tratamentul cazurilor internate cu suspiciunea de gripă, tratamentul fiind recomandat a se începe cât mai curând după debutul bolii (în primele 2-3 zile), pentru a fi cât mai eficient.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact