X
Clipboard02

(P) Cum recunoaștem locuința care ne face cu adevărat fericiți?

Ne dorim o locuință nouă! Ne stabilim un buget și începem căutările. Vizionăm câteva posibile locuințe care au trecut prin „filtrele” noastre, dar totuși avem obiecții la unele dintre ele. De ce ?

Care sunt criteriile pe baza cărora stabilim dacă ni se potrivește sau nu un apartament sau o casă ? Explorând părerea mai multor arhitecți, psihologi și sociologi, am identificat câteva puncte cheie care ne pot spori confortul și starea de bine “acasă”.

 • Libertatea de mișcare

Bineînțeles că cel mai comod mijloc de transport este mașina, dar noi suntem făcuți și să mergem. Dacă alegem să locuim într-o zonă prietenoasă cu pietonii și bicicliștii, suntem mai fericiți. Folosirea propriei energii pentru deplasare are beneficii incontestabile în privința sănătății fizice și mentale pentru noi, copiii și bunicii noștri.

Clipboard01

Proiectul nostru urmărește exact aceste aspecte, fiind amplasat într-o zonă cu acces rapid la strada principală, dar în același timp este o zonă aerisită și liniștită unde copiii se pot juca în siguranță fără să avem grija lor în privința traficului.

 • Dimensiuni umane

Fie apartament sau casă, locuința care ne face mai fericiți trebuie să ofere fiecărui ocupant suficient spațiu pentru a se putea retrage in intimitate.

O casă prea mică generează frustrare, anxietate și agresivitate, senzația ca nu ne găsim locul. O casă mare poate fi la fel de nocivă deoarece timpul și resursele financiare necesare achiziției, dotării, utilizării și întreținerii sale pot reduce semnificativ timpul disponibil pentru a te bucura de viață. Luând în calcul aceste concluzii, am hotărât să construim casele din Happy City la o suprafață optimă, suficientă pentru buna desfășurare a activității unei familii și cu posibilitate de extindere prin amenajarea podului înalt.

 • Diversitatea în proximitate

Întâlnirea oamenilor cu standarde de viață diferite între anumite limite este benefică unei comunități: fiecare ajunge să cunoască și să înțeleagă mai bine pe cel de alături.

Acest lucru este urmărit îndeaproape și pe noi și pus în aplicare prin construcția caselor prin înșiruire, pentru a spori comunicarea între vecini, dar și creșterea relațiilor de prietenie.

 • Siguranța

Un loc cu prea multe reguli și măsuri de siguranță este anost, nepotrivit evoluției și generator de agresivitate.  Happy City este un cartier sigur și lipsit de pericole, dar în același timp ne da libertatea nouă și copiilor noștri să explorăm și să experimentăm lumea reală, cunoscând oameni  de diferite vârste, integrați într-o comunitate.

 • Copaci la fiecare pas

Aerul curat și natura care ne înconjoară au o importanță foarte mare în calitatea vieții. Proiectul nostru implică o conexiune cu natura prin spatiile verzi asigurate și plantarea unui copac în fiecare curte a caselor.

Arborii împrospătează aerul pe care îl respirăm, păstrează un nivel mai ridicat de umiditate și ne cresc nivelul de energie.

Clipboard03

De toate aceste avantaje și multe altele puteți beneficia în în cartierul nostru Happy City. Pentru mai multe detalii despre proiectul nostru și promisiunea catre o stare de bine, ne puteți găsi pe site-ul nostru www.happy-city.ro  și pe Facebook-ul Happy City.

Daca doriți să păstrăm legătura în timp real, pe site-ul nostru puteți urmări live evoluția construcției caselor.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  sugestie

  Sugerez ca la advertoriale platite cum e cazul mai sus, sa se scoata partea de comentarii pentru ca nu cred, in cazul de fata de ex., ca ar fi cuviincios fata de oamenii care au platit reclama, sa citeasca ce-mi vine mie fix acum prin cap…mai ales referitor cu partea aia cu copacul din fiecare curte!

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact