Joi,
25.04.2024
Innorat
Acum
7°C

Reparațiile la zidul acoperit cu PFL - două proceduri de achiziție, niciun ofertant

Reparațiile la zidul acoperit cu PFL - două proceduri de achiziție, niciun ofertant

Primăria Sibiu și Direcția Județeană pentru Cultură Sibiu s-au pus de acord - PFL-ul pus pe zidul de lângă Butoiul de Aur este conform și era nevoie de el. Din păcate nu se știe și cât va trebui să stea acolo, întrucât niciun ofertant nu a dorit să se implice până în acest moment.

Reprezentanții Primăriei Sibiu transmit clarificări în ceea ce privește starea de degradare a zidului de susținere a scărilor care duc spre Pasajul Scărilor și spun că acesta ar fi trebuit reparat dar niciun ofertant nu s-a arătat interesant de proiect.

„Zidul în cauză este într-o stare deteriorată și din acest motiv Primăria Sibiu a organizat anul trecut două proceduri de achiziție pentru realizarea expertizei tehnice și pentru contractarea lucrărilor de reparații în conformitate cu legislația aplicabilă patrimoniului istoric. Nici un ofertant nu a transmis ofertă astfel că nu a fost posibilă contractarea lucrărilor”, arată Primăria Sibiu.
Cât despre faptul că Direcția Județeană de Cultură Sibiu spunea ieri într-un răspuns emis la solicitarea reporterului Turnul Sfatului că placajul construit nu ar coincide cu planul depus de primărie inițial, reprezentanții primăriei spun că totul a fost făcut de comun acord.
„Până  se va reuși contractarea lucrărilor, Primăria a decis punerea în siguranță a acestui zid printr-o construcție PROVIZORIE. Pentru aceasta s-a obținut acordul Direcției Județene de Cultură Sibiu prin adresa nr. 253/25.01.2018, atât în ceea ce privește forma construcției, cât și ca materiale folosite și coloristica acestora. Acordul Direcției Județene de Cultură a fost exprimat în baza memoriului tehnic depus cu toate informațiile necesare. Subliniem faptul că această structură nu are rol estetic, ci rolul de a proteja trecătorii în eventualitatea în care, din cauza înghețului și dezghețului, se desprinde zidărie sau tencuială”, spun reprezentanții primăriei.
Reamintim faptul că de câteva zile, zidul de la Butoiul de Aur este acoperit plăci de PFL (placă fibroasă din lemn), vopsite în roșu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Mihai

Acum 6 ani

Cool! Deci totul e fain frumoas. Corespunde cu cerintele... :))) Capetele patrate chiar au cerut asta!!
Raspunde

zzz

Acum 6 ani

Bine ati venit in Romania, unde legislatia este fabuloasa! Legea achizitiilor publice, de teama spagilor, manariilor si altor talente bine insurubate, specifice gliei stamosesti, este atat de complicata incat de f multe ori efectiv nu se poate face achizitia. Evident ca exista solutii insa aceasta presupune o anumita flexibilitate, inventititate (legale) care stau ma mana(in pixul) unor politicieni locali, functionari mai mari sau mai mici si care sint pur si simplu incantati de ideea de a semna orice document care interpreteaza leagea. la fel de fericiti sunt si cand se gandesc la Curtea de Conturi si, de ce nu, la a da cu subsemnatul pe la cine stie ce parchete. asa ca totul se face daca "semneaza" altcineva. de cele mai multe ori...ramane cum am stabilit, nu semneaza nimeni si nu se face nimic. asta e cea mai clara dovada a efectului coruptiei asupra societatii: unii fura-unii vor sa pazeasca(sau nu) hotii si fac legi complicate-cei care ar trebui sa puna in aplicare, nu o fac de teama efectelor asupra carierei si vietii lor-in final, nu se face nimic-societatea pierde. PS: Exponentul acestui fenomen este, in momentul de fata, PSD si trebuie starpit cat mai repede. Cinstit, trebuie mentionat ca si PDul a fost la fel de toxic si, de multe ori, nici PNLul nu s-a dat in laturi.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus