X
print screen parinti bebelus mort

Spitalul Județean Sibiu: „Copilul a fost externat sănătos din maternitate”

Actualizare ora 16:00 

La solicitarea Turnul Sfatului, reprezentanții Spitalului Județean Sibiu au emis un punct de vedere în privința cazului băiețelului care a murit la 13 zile de la naștere. Conform acestora, bebelușul ar fi fost externat fără probleme de sănătate.

„Copilul a fost externat sănătos din maternitate, fără semne clinice sau investigații paraclinice sugestive de infecție sau alte afecțiuni. Diagnosticul de Infecție a Tractului Urinar nu se poate susține pe baza uroculturilor și a sumarului de urină efectuate la Spitalul de Pediatrie. (sumarul de urină este fără leucocite și nu există infecție urinară fără leucociturie).  Informații suplimentare vor putea fi comunicate după finalizarea examenului anatomo-patologic”, se arată în răspunsul transmis de oficialii spitalului.

Actualizare ora 14:00

Conform reprezentanților Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, medicii de la maternitate exclud posibilitatea ca decesul copilului să fi survenit în urma unei bacterii luată din spital.

„Medicii de la Maternitatea Sibiu exclud însă posibilitatea ca decesul nou-născutului să se datoreze unei bacterii contractată în spital”, spun reprezentanții spitalului.

Actualizare ora 13:00

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Sibiu au anunțat pentru Turnul Sfatului că au demarat o anchetă în privința copilului care a murit în Spitalul de Pediatrie, la 13 zile de la naștere.

„Precizăm că Direcția de Sănătate Publică a județului Sibiu s-a autosesizat în cazul bebelușului care a decedat la Spitalul de Pediatrie din Sibiu și a demarat o anchetă în acest sens, în ziua în care a fost raportat statistic și decesul acestuia (07.02.2018). În momentul de față, ancheta este în curs de desfășurare și nu deținem informații suplimentare despre moartea bebelușului. Vom reveni cu detalii la finalizarea investigației”, se arată în răspunsul trimis către Turnul Sfatului.

Știre inițială

Părinții unui bebeluș nou-născut și-au dus copilul de urgență la Spitalul de Pediatrie din Sibiu după ce micuțul a făcut febră foarte mare. După o săptămână de la internarea micuțului, acesta a murit. Nu împlinise nici măcar două săptămâni de viață.

Medicii au spus inițial că micuțul ar fi murit de septicemie, relatează Digi24. Totuși, necropsia a demonstrat faptul că bebelușul ar fi avut de fapt meningită, diagnostic pe care medicii l-ar fi pus deabia post morten.

Tatăl copilului povestește cum micuțul, după două zile de la externarea din maternitate, a făcut temperatură foarte mare, așa că l-a dus de urgență la spital.

„A făcut temperatură, nu mai voia să mai mănânce. Când am ajuns la spital nu mai avea febră, dar simptomele erau la fel. Nu era in apele lui”, povestește Adolf Lichtenstein, tatăl copilului.

Mama copilului s-a internat cu acesta la Spitalul de Pediatrie din Sibiu, acolo unde analizele inițiale au arătat că Marcus Alexander ar fi fost infectat cu E.coli, o bacterie care se găsește mai ales în spitale. Directorul de la pediatrie spune că este un caz în lucru, iar mai multe informații nu sunt disponibile la momentul actual.

„Este un caz care este în analiza spitalului nostru. Întrucât lucrurile nu sunt precizate în totalitate, nu avem confirmarea diagnosticului anatomo-patoligic şi medico-legal. Deci cazul este în lucru, atât vă putem spune”, a declarat Vasile Banciu, directorul spitalului din Sibiu, citat de Digi24.ro.

Vom reveni cu amănunte în acest caz.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

9 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  din nou ...

  ar trebui dat in judecat statul roman si cerut despagubiri de un miliard de euro (desi viata copilului este nepretuita si valoreaza mai mult), pt a se atrage atentia atentia asupra mizeriei inacceptabila din spitale (asta in timp ce guvernantilor le arde doar de justitie … )
  Asta doar pt a fi evitate noi si noi cazuri.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Rebekka

  Sigur mama e devina nu rahati de doctori asa a fost mereu. Romania de rahat unde mor oameni si copii devinovati din cauza unor imbecili care inafara de bani nu vad nimica. Sa le die rusine ca sunt varza. Condoleanțe familiei.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Raspandache

   Rahat ești tu parazito. Rahați de doctori, s-a trezit analfabeta p…ii să înjure deși habar n-are de caz. Condoleanțe ție că ți-a murit creierul la naștere, poate tot medicii sunt de vină și pentru asta.

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  NB

  La secția respectivă există un medic curant care nu-și vede deloc pacienții. Doar semnează hârtiile. Chiar șeful secției. Cum se numește asta? Neglijență în serviciu? Este cumva infracțiune? Nu mă mir că s-a ajuns la un moment dat la așa ceva. Este crimă. Cu premeditare.

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Richard

  Sunt pline spitalele de doctori nesimtiti,asistente care se cred proprietare pe secții si multi stafilococi dezvoltati . Traiasca contributia la moarte !

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  oana

  condoleanta familie!acum se va pune vina pe mizeria din spital nu pe gresala medicului.ei incearca sa gaseasca o rezolvare pentru a fi acoperiti . te vede un singur medic dar pe foaie sunt mai multe parafe.asa se accepta acest sistem mizerabil din toate punctele …

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact