Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Primarul Iaşului, Mihai Chirica, a fost exclus din PSD

Primarul Iaşului, Mihai Chirica, a fost exclus din PSD

Primarul Iaşului, Mihai Chirica, a fost exclus din PSD, alături de viceprimarul Gabriel Harabagiu şi Sorin Iacoban.

Excluderea lui Mihai Chirica, a viceprimarului Gabriel Harabagiu şi a lui Sorin Iacoban a fost votată vineri, cu 18 voturi din 21 posibile, în Biroul Permanent Judeţean al PSD Iaşi. Preşedintele PSD Iaşi, Maricel Popa, a declarat că, potrivit statutului, decizia este definitivă.

"Domnii sancţionaţi cu excluderea au posibilitatea de a se reînscrie peste un an în PSD. Inclusiv domnul Chirica. Ei au avut posibilitatea de a se exprima democratic, dar nu oricum, la colţ de stradă. Acesta este motivul excluderii din partid. Eu vreau să colaborez cu domnul primar Chirica, pentru că avem proiecte importante de dus la capăt împreună", a spus Maricel Popa, citat de Mediafax.

Mihai Chirica a părăsit, vineri, şedinţa Biroului Judeţean al PSD Iaşi, în care se discuta excluderea sa din partid, declarând că susţinătorii săi au fost ”invitaţi” să părăsească sala.

"După ce ne-am expus punctele de vedere, li s-a cerut celor care ne susţin să părăsească sala. Am plecat împreună cu ei. Ni s-a reproşat că am emis comunicate referitoare la susţinerea Guvernelor Grindeanu şi Tudose. Am explicat susţinerea pe care am avut-o faţă de acele guverne. Au fost date 3 voturi în Comisia de Etică, dar la final ar fi fost 7. Nu a fost respectat regulamentul. Noi am venit azi pentru a coase o fisură între organizaţia municipală şi cea judeţeană”, a declarat Mihai Chirica.

Chirica spunea că statutar nu poate fi exclus, deoarece decizia Biroului Judeţean trebuie trimisă la organizaţia municipală. Marţi seara, Comisia de etică a PSD Iaşi a recomandat excluderea din partid a lui Mihai Chirica, a viceprimarului Gabriel Harabagiu şi a lui Sorin Iacoban. Ulterior, Organizaţia Municipală Iaşi a votat ca Mihai Chirica să rămână în PSD.

Mai mulţi lideri PSD Iaşi i-ar reproşa lui Chirica faptul că, în ianuarie 2018, filiala municipală, controlată de primarul Iaşului, şi-a anunţat susţinerea pentru fostul premier Mihai Tudose, în condiţiile în care organizaţia judeţeană s-a poziţionat de partea liderului partidului, Liviu Dragnea.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

cititescu

Acum 6 ani

Dragnea trebuia exclus din PSD, nu Chirica. Dar se pare ca psd-istilor le place dictatura si lingusala.
Raspunde

noi muncim, noi nu gandim!

Acum 6 ani

Nu, asta nu este un ritm potrivit, tovarasi! Dusmanii partidului trebuie exclusi mult mai rapid si fara prea multe discutii, e sufcienta judecarea lor de catre talpa partidului la o sedinta la caminul cultural! Buboiul intelecualist si elitist care gaseste tot felul de motive pentru a nu aplica maretul program de guvernare, trebuie pedepsit exemplar!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus