X
ajungem mari

Programul Ajungem Mari caută voluntari la Sibiu

Programul educational Ajungem Mari a prelungit până pe 15 februarie înscrierile la voluntariat în centre de plasament.

Se caută 1.000 de voluntari, printre care și la Sibiu, care să dedice trei ore pe săptămână copiilor și tinerilor instituționalizați.

„Lucrăm în special cu copiii din centrele de plasament de stat, copii care au suferit traume în urma instituționalizării, a abandonului sau a separării de familii.  Copiii sunt minunați și au un potențial pe care deseori nu îl cunosc. În cei 3,5 ani de când a început programul, ne-am dat seama că una dintre principalele nevoi ale copiilor este susținerea lor pe termen lung. Pentru a le oferi asta și pentru a asigura continuitatea programului facem recrutări la fiecare șase luni ca să-i gasim pe cei 1.000 de voluntari fără de care acest program nu ar putea continua”, spune Iarina Taban, director executiv și fondator Ajungem MARI.

În prezent, în programul Ajungem MARI sunt peste 2000 de copii și tineri cu vârste cuprinse între trei și 20 de ani, din 125 de centre sociale și de plasament.

Cei care au făcut deja voluntariat spun că primesc de la copii mai mult decat oferă și fac apel la cât mai mulți oameni să li se alăture.

Cred că a fost o decizie foarte bună și experiența o capeți pe parcurs. Partea frumoasă este că devenind voluntari, nu numai noi îi ajutăm pe copii, ci și ei ne ajută pe noi. Avem de învățat unii de la alții. Fiecare moment petrecut cu ei ne învață să fim mai răbdători, să ascultăm mai mult și să încercăm să nu judecăm. La finalul întâlnirilor, suntem răsplătiți cu îmbrățișări și zâmbete care ne încarcă mereu pozitiv”, spune Ionela, voluntar.

Modulul de voluntariat durează șase luni și începe în aprilie.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

3 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact