Nu știu cine a aprobat așa ceva sau cum poate funcționa un ”restaurant de tip fast-food” în incinta unei maternități, dar cert este că la Sibiu ne putem mândri cu un exemplar. Știți vorba ceea: Ce femeie n-ar hali doi mici sau o ceafă la grătar în cel mai fericit moment al vieții?
Pare suprarealist, fără glumă. În săptămâna în care apare o știre că un bebeluș de 13 zile a murit la puțin timp după ce a ieșit din maternitate, iar de la București ministrul anunță salarii de 4000 de euro pe lună pentru medici, în incinta maternității de stat Sibiu aflu că există un fast-food. Se află chiar la intrare pe stânga și e mult mai mare decât îmi imaginam. Sunt vreo 15 mese într-un spațiu de tip vagon, precedate de un fel de chioșc de cartier, în capăt fiind bucătăria. Poate am nimerit eu într-o zi proastă, dar la mini-market era o gașcă de romi cu pălării ”mexicane”, iar clientela din restaurant nu era formată deloc din proaspete mămici, dimpotrivă. Vreo două, trei asistente își luau merdenele, în rest numai bărbați cu bască în cap sau geantă de voiaj tip ”Autogara Militari 1996”, plus pijamale în dungi.
Ca orice fast-food care se respectă, deasupra vânzătoarei are o reclamă mare cu poze cu burgeri și cartofi prăjiți, din care ies steluțe pe care scrie prețul. În stânga tejghelei sunt câteva mâncăruri gătite recent.
M-am gândit așa: Dacă tot sunt practic într-un spital, hai să văd care este cea mai sănătoasă masă pe care aș putea-o cumpăra! Să zicem că naște soția sau prietena și n-ai bani de Polisano, ce faci? Fiți atenți, că am făcut listă: O supă de pui cu fidea la felul întâi, mâncare de spanac și piept de pui la grill la felul doi, cu o apă plată. Toate astea costă vreo 20 de lei. Exact! Cine mai râde acum?
Dar dacă e să fac invers? Adică, să zicem că e soacra internată la cardiologie și trebuie să-i aleg de acolo cele mai gustoase mâncăruri posibile? Aș alege după cum urmează: O ciorbă de orice au, cartofi în ulei la tavă cu cașcaval pane și o cola. La doi litri. Nu mă judecați, eu sunt doar mesagerul, luați-vă de cine permite să se vândă așa ceva într-un spital de stat!
Eu nu-s nici bolnav, nici mort de foame, așa că am ales din meniul zilei ce arăta mai promițător: Ficăței cu ceapă și mâncare de mazăre cu mărar. Știu, sună banal, n-am avut ce alege, dar să vedeți cu ce salată a venit: castraveți murați în sare și castraveți proaspeți tăiați rondele. Castraveți peste castraveți. Bazinga!
Am și gustat din ele. Mazărea m-ar bate Dumnezeu și Allah dacă aș zice ceva neplăcut de ea, că nu a fost rea deloc. O mazăre decentă din care nu moare nimeni, oamenii mor din altele luate prin spitale. Ficățeii în schimb, amari și înecați în ulei. Se potriveau de minune cu niște castraveți murați în sare. Cred că am făcut cancer de la ei!
Ca ambianță, într-un colț există o plasmă care cântă pop, tavanul e semitransparent și murdar, iar pereții sunt din termopane. Dincolo de tejghea sunt două doamne, una mai mult la bucătărie, alta la vânzare. Trebăluiau de nu-și vedeau capul și au fost foarte amabile cu clienții.
În loc de concluzie, atâta vă spun: Vin marile sărbători, Dragobete, Sfântul Valentin, 8 martie… știți voi. Faceți rezervări și scoateți-vă iubitele la restaurantul de la maternitate. Garantat e o experiență unică în Sibiu! Să mai zică ele pe urmă că vor copii…
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: restaurant sibiu , Consiliului Județean , Sfântul Valentin , Maternitatea Polisano , mancare sibiu , Autogara Militari , Pentru Sibiu , risc de îmbolnăvire cu tetanos , stiri sibiu , Bulevardul Spitalelor
Vizualizari: 8947
Ultimele comentarii
Acum 1 oră
MB
Acum 1 oră
Claudiu
Acum 1 oră
Liberal autentic
Acum 1 oră
Neli Oproiu
Acum 1 oră
Bobo