X

Mulțumesc din inimă partidului

Bogdan Brylynski

De felul meu sunt un tip foarte împrăștiat fiscal, ca să zic așa. De când era să repet a 11-a din cauza economiei am acceptat că n-o să fiu niciodată un as la făcut bani, la găsit soluții contabilicești ca să rămân cu cât mai mulți bani în buzunar. Prin urmare, relația mea fiscală cu statul român a fost, de fiecare dată, tu îmi zici ce trebuie să fac și eu fac, tu îmi spui cât trebuie să plătesc, eu vin și plătesc.

Recunosc, am mai uitat să depun declarații. Sau am uitat termenele de depunere. Nu sunt contribuabilul model care se prezintă în prima zi la coadă la impozite sau dă din coate să depună el primul formularul 200. Dar, ca orice cetățean onest față de statul său, la fiecare final de an mi-am luat inima în dinți și m-am dus la finanțe să plătesc „tot”. Și cât mi-au zis că datorez, atât am plătit. Și de fiecare dată am întrebat după ce am plătit, „deci nu mai am nicio datorie, da? Niciuna, figurați cu 0”. De vreo jumătate de an au început să vină scrisori. Nici prima mea iubită nu mi-a scris cât mi-a scris ANAF-ul. Fiecare plic conține câte un tabel lung cât o zi de post cu niște cifre pe care nu le înțeleg. Așa arată datoriile mele. Pensii de pe 2012. Sănătate de pe 2013. Pensii de pe 2014, 2015, sănătate de pe 2014. Vin cu aceeași siguranță cu care îți bate și moartea la ușă. Fiecare plic e o nouă amenințare. Mă simt de fiecare dată ca un tată care primește înștințări de la cei care i-au răpit copilul. Dacă nu plătești până în data de, nu-ți mai vezi niciodată conturile. Fără nicio explicație. Am încercat și să obțin explicații. N-am înțeles nimic, cum nici bieții oameni de la Finanțe nu mai înțeleg. Atât de des se schimbă lucrurile, atât de multe modificări vin de sus în jos încât e o harababură totală. Și scrisorile continuă să vină, fiecare cu o nouă amenințare.

Mă bucură nespus revoluția fiscală pornită de PSD. E o abrambureală totală. Și de mult timp încoace, nu mai suferă doar fraierul care se uită cu jind cum îi dispar bani de pe card. Suferă la fel de mult nereușiții care l-au pus în practică. Se dau de ceasul morții că din pura lor prostie au lovit exact unde nu trebuia, în propria lor masă de votanți. De abia aștept următoarele sondaje de opinie. Prin urmare, mulțumesc, Olguța.

Pentru că în două-trei zile ai întors mai mulți oameni decât strada într-un întreg an de zile.

Pentru că ai dat propriului partid un brânci cum n-a mai primit de când și-a numărat Năstase ouăle.

Pentru că neștiința voastră a arătat unei țări întregi cât de incapabili puteți fi.

Pentru că minciunile tale nu le-au crezut nici măcar colegii tăi de partid.

Pentru că ai tăiat salarii inclusiv colegilor tăi de partid. Sau, ca să formulez mai bine, în special colegilor tăi de partid. Nu vrei să știi ce zic de tine pe la colțuri.

Pentru că 3 milioane de votanți PSD care erau trup și suflet lângă tine își șterg acum lacrimile și mucii cu fluturașul de salariu.

Pentru că toți salariații te urăsc din suflet.

Pentru că ai provocat începutul sfârșitului.

Haideți cu ordonanțele de urgență reparatorii. Sau cuie de sicriu, depinde cum vreți să le spuneți.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

3 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Eu

  @gilu – sa-mi sugi chilotii de psd-ist imputit, de trantor letargic care asteapta marirea pensiei cu 50 lei. Eu care am 2 locuri de munca ca sa ma descurc financiar fratii tai psd-eii imi iau tot mai multi bani.. in 2010 plateam impozit 16% si cass 5.5 % adica un total de 21,5% in conditiile in care eram si angajat cu norma intreaga asa ca de ce sa platesc cass de 2x, in fine.. prin 2016 au introdus si cas obligatoriu indiferent daca esti sau nu si angajat in cuantum minim de 10.6%, deci..total 32,1% din profit. Iar acum in 2018 maritul psd a reusit sa ma ajute cu reducerea impozitului de la 16 la 10% si ma ajutat si cu cass de la 5,5 la 10% si normal cas de la 10.6 la 25%. Deci dragul meu votant psd care ii pupi atat in cur de ce sa platesc eu 45% din profit in conditiile in care nu am prioritate la doctor pentru ca platesc acum din 1 salar cu norma intreaga, 1 salar cu norma redusa si 2 firme. Cu ce ma ajuta statul roman cand imi baga abuziv mana in buzunar?! Cand eu lucrez si la final putem zice ca facem fifty-fifty… ca sa platrasca ajutoarele sociale, pensiile speciale, si alte promisiune desarte, pentru ca poate, pentru ca au fost votati??? Unde e dreptatea, asa ca STF pe tine si pe toti fraerii care au votat cu ei

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Eu

  In 2016 a decedat tata. In feb 2018 m-au sunat de la ANAF sa trec pe la ei pentru ca tata are o datorie de catila lei si pe el nu-l gasescpentru ca e decedat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact