Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

270 de intervenții ale Salvamont Sibiu în 2017, majoritatea în Cindrel

270 de intervenții ale Salvamont Sibiu în 2017, majoritatea în Cindrel

Serviciul Salvamont Sibiu a fost solicitat să intervină la 270 de cazuri pe tot parcursul anului 2017, cu 21 mai multe cazuri decât în 2016. Din totalul intervențiilor, majoritatea au fost pe pârtii amenajate, la persoane de peste 30 de ani, în Munții Cindrel.

Salvamontiștii sibieni au intervenit anul trecut la 146 de cazuri iarna și la alte 124 pe timpul verii. Cei mai mulți solicitanți au fost de sex masculin, 143 de persoane, majoritatea celor salvați fiind de naționalitate română, respectiv 241. Conform statisticii Salvamont Sibiu, cele mai multe accidente s-au produs pe pârtii de schi amenajate, în special în zona Munților Cindrel, acolo unde s-a intervenit la 196 de cazuri.

Conform aceleiași statistici, cele mai multe accidente s-au soldat cu victime cu entorse la membrele inferioare, în număr de 56, fiind urmate de 42 de cazuri de îngheț, și 39 cu plăgi. Majoritatea victimelor au avut vârsta peste 30 de ani, respectiv 120 de persoane, între 21 și 30 de ani au fost 56 de persoane, iar între 8 și 15 ani, 53 de persoane.

În ceea ce privește rata de deces, anul trecut a fost înregistrat un singur deces, comparativ cu 2016, atunci când patru persoane și-au pierdut viața pe munte. Decesul turistului din 2017 a survenit ca urmare a unei afecțiuni cronice, în timp ce se afla pe D.N. 7C Transfăgărăşan.

Investiții pentru intervenții mai rapide și trasee mai sigure

Pe parcursul anului trecut, Serviciul Salvamont Sibiu a achiziționat un autoturism de teren prin programul RABLA și un snowmobile.

De asemenea, s-a efectuat un studiu pentru evaluarea geotehnică şi geomorfologică a zonei Strunga Dracului de pe traseul principal de creastă a munţilor Făgăraşului. Studiul a fost pus la dispoziţia Serviciului Public Judeţean Salvamont Sibiu în mod gratuit de către Universitatea de Vest Timișoara.

Mai mult, s-au efectuat lucrări de întreţinere a sistemului de semnalizare pe 4 trasee turistice montane din munţii Făgăraşulu, s-au efectuat reparaţii la patru podeţe de lemn zona cabanei Negoiu, s-au efectuat lucrări de degajare a arborilor căzuţi pe trasele din jurul staţiunii Păltiniş și s-au înlocuit indicatoarele de trasee distruse de intemperii sau urmare a vandalismului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus