X
DSC_3883

Cum scapi de paradontoză fără bătăi de cap?

Paradontoza este una dintre cele mai des întâlnite boli ale cavității bucale. Majoritatea oamenilor suferă de o anumită formă a acestei boli, care afectează gingia și țesuturile de susținere a dintelui. Afecțiunile parodontale sunt foarte periculoase, iar netratarea lor poate duce, pe termen lung, la pierderea dinţilor. Paradontoza apare din numeroase cauze, de la factori genetici, endocrini, psihologici sau de mediu la boli profesionale, obiceiuri vicioase sau un stil alimentar și de viață nesănătos. Este cea mai des întâlnită boală din sfera stomatologică iar 4 din 5 persoane de pe glob suferă de o formă sau alta a acestei boli.

În acest moment, paradontoza se tratează greu. Metodele actuale de tratament presupun manopere de cele mai multe ori sângerânde, traumatizante pentru pacient fie ăc vorbim de detartraj subgingival, chiuretaje, vaccinuri, terapii cu plasmă sau cu laser. Niciuna dintre aceste soluții nu este 100% definitivă, boala fiind de cele mai multe ori doar încetinită iar în multe cazuri duce la pierderea dinților. Evident, urmează alte etape chirurgicale, cu risc mai mic sau mai mare, cu costuri mari, fără să mai ținem cont și de trauma psihologică.

Electronic Doctor Stem Generator este un dispozitiv inovator în domeniul vindecării paradontozei. Dispozitivul a fost creat de dr. Bogdan Vlădilă, după 10 ani de cercetare și peste 4 milioane de euro cheltuiți pentru dezvoltarea acestui concept. Privită inițial cu reticiență, tehnologia EDSG a fost premiată cu medalia de aur la Târgurile de Inventică de la Geneva și Bruxelles, unele dintre cele mai prestigioase evenimente de profil. Și a ajuns la Sibiu, prin intermediul dr. Cosmin Bata. „Ce face această tehnologie de fapt? Printr-un aparat, pe care pacientul îl ia acasă, se generează un câmp electromagnetic (lungime de undă mare), care duce la activarea celulelor stem din structura oaselor maxilare, acestea secretând colagen și astfel obținându-se o densificare osoasă puternică, încât dinții nu mai cad (chiar dacă implantarea are doar 5 mm). De asemenea, se pot stopa infecțiile din jurul implanturilor (periimplantite) sau cele din vârful rădăcinii dintelui (granuloamele), fără să mai fie nevoie de operații. Ca și bonus pentru doamne, odată folosită tehnologia EDSG, se obține și un lifting facial eficient. Toate acestea, fără durere, acasă și cu costuri semnificativ mai scăzute decât costurile tuturor manoperelor însumate la care un pacient ar trebui să se supună”, spune dr. Cosmin Bata despre dispozitivul EDSG. Tratamentul durează 50 de zile consecutiv, cu utilizarea zilnică timp de două ore a acestui dispozitiv.

Terapia de regenerare osoasă EDSG oferă atât medicului cât și pacientului o serie de avantaje:

– tratament 100% NON INVAZIV, fără necesitatea intervențiilor chirurgicale

– asigură tratarea eficientă a parodontozei și păstrarea dinților naturali pentru un timp îndelungat

– elimină, când situatia o impune, necesitatea implanturilor dentare

– nu implică riscuri, nu are nici un efect advers

– costuri reduse în comparație cu sumele necesare în cazul altor intervenții

– garanție pentru tratamentul efectuat

– dispozitivul este ușor de folosit acasă și rămâne la dispoziția pacientului până la încheierea tratamentului

Mai multe informații despre această tehnologie puteți găsi pe www.stemgenerator.ro sau la cabinetul stomatologic dr. Cosmin Bata, str. Ioan Lupaș, nr. 26-28, telefon 0740143092 sau 0723162917.

DSC_4045

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

7 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Calin

  Buna ziua,
  NU SE VINDECA, din punctul meu de vedere este sarlatanie pe fata!!! Si nu spune ca aparatul se inchiriaza pe mii de euro, fara a avea dovezi de vindecare ulterioare!!! Rusine, intrebati orice medic stomatolog..PARADONTOZA NU SE VINDECA!! Acelasi aparat vindeca dintii , te face si frumoasa, vindeca calvitia si activeaza celulele stem..Bai fratilor, ce scoli ati terminat?????

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Calin

  A primit medalia de aur pentru tratamentul chelirii, nu in alt domeniu:))) Intrati pe forum “eugenol”, sunt NUMAI STOMATOLOGI si vedeti parerile lor …Sanatate curata:)

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Medic parodontolog

  Aștept studii de pe pubmed / ncbi.nlm.nih.gov care sa evalueze in timp aceste tratament. Măcar un studiu al inventatorui; nu am găsit nimic. Decât niște păreri.

  Ați intrat pe un teren foarte mlăștinos cu articolul.

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Nicoleta din Dobarca

  Asa este – nu se vindeca paradontoza – dar eu mai trag cate o tuica sau o palinca cu vecinul in chimnita si nu pre am probleme …cate-o data miroase urat gura dimineata ! :(

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Andrei

  Nu recomand acest asa zis “stomatolog”. Te duci cu durere de masea si in loc sa o trateze el iti face detartraj….bataie de joc. Ca la noi in Romanica, te duci cu durere la mana si te trateaza la picior…

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  B.C.A

  Asa zisul doctor este un doctor renumit si respectabil care opereaza in Romania, Germania, Austria, pana si in America. Iar in legatura cu tratamentul, acesta este unul revolutionar care functioneaza de mai mult timp in lume. Fiecare ar trebui sa-si dea cu parerea in domeniul lui de activitate, nicidecum intr-un domeniu in care unii nici macar nu pot pronunța paradontoză. Nu asemuiti acest aparat cu țepele de la televizor gen aparat de inlăturat gandaci.

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Andrei

  In cazul meu “renumitul/respectabilul” asa zis stomatolog nu a fost profesionist, asa ca binenteles nu recomand orice tratament la el. Poate nu a avut chef sa imi trateze dintele pe canal si s-a gandit ca daca face detartraj scapa mai repede de pacienti? Cunosc stomatologi profesori, asistenti universitari, dar si doctori in spital cu diferite specializari in SUA, dar asta nu inseamna ca sunt profesionisti prin comportamentul lor sau munca lor. Sa vorbim putin si despre cazul “renumitului chirurg” Luncan? Sa fim seriosi, specializarile in strainatate sau asa zisa “faima” nu garanteaza nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact