X
dancila trif

Ministrul Trif anunță o nouă Lege a Turismului: Avem un grup de lucru format din specialişti din piaţă

Ministrul sibian al Turismului, Bogdan Trif, anunță într-un interviu acordat revistei Capital că prioritatea numărul unu a mandatului său este noua lege a Turismului.

Pentru conceperea actului normativ deja s-ar lucra împreună cu specialiști în domeniu.

”Prioritate pe agenda mea este legea Turismului. În acest moment, avem un cadru legislativ extrem de stufos, sunt zeci de acte normative care tind să bulverseze mediul de afaceri din domeniu. Avem undeva la 75 de acte normative care reglementează domeniul. Îmi doresc să reducem numărul acestora. Fără predictibilitate şi măsuri clare, nici operatorii de turism nu se pot dezvolta sustenabil. În plus, lucrăm la o strategie naţională în turism. Avem un grup de lucru format din specialişti din piaţă, precum şi din alte ministere şi din Secretariatul General al Guvernului şi cei ai Băncii Mondiale. Investiţiile în proiecte de importanţă naţională au un loc bine definit în agenda ministerului din acest an. Vom atinge cele mai importante zone ale turismului de natură din ţara noastră, Delta Dunării, Marea Neagră şi zonele muntoase. Dezvoltarea infrastructurii domeniului schiabil – Munţii Făgăraş- 200 de zile cu zăpadă pe an,  dezvoltarea zonei turistice din Delta Dunării şi a staţiunilor de pe litoralul Mării Negre, sunt în capul listei. În plus, mizez pe centre de informare turistică în cele mai importante capitale ale lumii. Pe lângă cele opt care au existat şi pe care intenţionez să le redeschidem în cel mai scurt timp, îmi doresc să ajungem şi în alte colţuri ale lumii”, a declarat Bogdan Trif.

Citește interviul complet pe Capital.ro

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

3 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  #Ajunge cu pesede

  Tânărul necomunist vrea claritate și predictibilitate așa că schimbă legea!
  Nici măcar nu a învățat inde e baia la minister dar are deja o strategie în turism!
  Ăsta e mai prolific ca Felix Peniță de Aur!

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ridichie Iglesias

  Inaintasii lui si el au rezolvat sa nu mai existe oferte romanesti in cataloagele marilor agentii de turism europene.Nu avem nevoie de turistii,e mai bine sa stea la ei acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Interviu
 • Contact