urgenta spital judetean (5)

Structura viitorului nou Spital județean va fi stabilită luna viitoare

O firmă din Mureș a fost angajată de Consiliul Județean Sibiu pentru a întocmi Studiul de audit medical pentru preconizatul nou spital al județului.

Potrivit conducerii CJ Sibiu, contractul pentru realizarea respectivului studiu a fost semnat în ziua de 4 ianuarie 2018. “Prin acest studiu se va stabili numărul de paturi, secțiile care sunt necesare pentru viitorul spital județean”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu.
Potrivit documentației de atribuire, studiul trebuie finalizat în termen de 60 de zile de la semnarea contractului. “Intenția Consiliului județean este de a demara construcția unui spital nou pentru îmbunătățirea calității actului medical, asigurarea funcționalității și circuitelor necesare pentru buna funcționare a spitalului și creșterea eficienței utilizării resurselor. Pentru realizarea obiectivelor propuse, Consiliul Județean solicită realizarea unei expertize concretizată într-un raport privind evaluarea activității spitalelor aflate în subordinea Consiliului Județean Sibiu și stabilirea structurii optime a viitorului spital nou”, se cere prin documentația de atribuire a contractului în discuție, evaluat inițial la 129.000 de lei. “Ca temă de lucru este inclus în acest studiu și Spitalul de pediatrie”, a mai precizat Daniela Cîmpean.

Urmează noi studii

În proiectul de buget pe anul în curs este prevăzută alocarea a nu mai puțin de zece milioane de lei pentru întocmirea studiilor de prefezabilitate și fezabilitate pentru viitorul spital, studii ce urmează a fi realizate ulterior celui aflat în lucru. Conducerea CJ Sibiu a precizat că banii reprezintă, de fapt, o proiecție multianuală.
“În ședința din 22 februarie este programată și adoptarea asocierii dintre Consiliul Județean și Primărie pe tema acestui spital”, a mai declarat președinta CJ Sibiu.

Daniela Cîmpean a spus pentru TSTV că se așteaptă ca lucrările la viitorul spital județean să înceapă la finele anului 2019.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact