X
urgenta spital judetean (5)

Structura viitorului nou Spital județean va fi stabilită luna viitoare

O firmă din Mureș a fost angajată de Consiliul Județean Sibiu pentru a întocmi Studiul de audit medical pentru preconizatul nou spital al județului.

Potrivit conducerii CJ Sibiu, contractul pentru realizarea respectivului studiu a fost semnat în ziua de 4 ianuarie 2018. “Prin acest studiu se va stabili numărul de paturi, secțiile care sunt necesare pentru viitorul spital județean”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu.
Potrivit documentației de atribuire, studiul trebuie finalizat în termen de 60 de zile de la semnarea contractului. “Intenția Consiliului județean este de a demara construcția unui spital nou pentru îmbunătățirea calității actului medical, asigurarea funcționalității și circuitelor necesare pentru buna funcționare a spitalului și creșterea eficienței utilizării resurselor. Pentru realizarea obiectivelor propuse, Consiliul Județean solicită realizarea unei expertize concretizată într-un raport privind evaluarea activității spitalelor aflate în subordinea Consiliului Județean Sibiu și stabilirea structurii optime a viitorului spital nou”, se cere prin documentația de atribuire a contractului în discuție, evaluat inițial la 129.000 de lei. “Ca temă de lucru este inclus în acest studiu și Spitalul de pediatrie”, a mai precizat Daniela Cîmpean.

Urmează noi studii

În proiectul de buget pe anul în curs este prevăzută alocarea a nu mai puțin de zece milioane de lei pentru întocmirea studiilor de prefezabilitate și fezabilitate pentru viitorul spital, studii ce urmează a fi realizate ulterior celui aflat în lucru. Conducerea CJ Sibiu a precizat că banii reprezintă, de fapt, o proiecție multianuală.
“În ședința din 22 februarie este programată și adoptarea asocierii dintre Consiliul Județean și Primărie pe tema acestui spital”, a mai declarat președinta CJ Sibiu.

Daniela Cîmpean a spus pentru TSTV că se așteaptă ca lucrările la viitorul spital județean să înceapă la finele anului 2019.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact