Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Criză de medici de urgență la Spitalul Județean Sibiu

Criză de medici de urgență la Spitalul Județean Sibiu

Un studiu realizat la nivel național de Mediafax relevă faptul că în mai multe județe din țară există o nevoie constantă de medici de urgență. Din păcate însă, prea puțini medici aleg un post la Unitatea de Primiri Urgențe. Situația este aceeași și la Sibiu. Din 25 de posturi, doar 16 sunt ocupate, iar medicii angajați deja încearcă să acopere toate gărzile.

La UPU Sibiu, în ultimii zece ani s-au organizat constant concursuri pentru ocuparea posturilor vacante la urgențe, dar nimeni nu se prezintă.

„Organizăm de vreo zece ani concurs şi nu vine nimeni. Nu sunt medici de medicină de urgenţă. Toţi pleacă în străinătate unde nivelul de salarizare pleacă de la 5.000 de Euro pentru un medic de medicină de urgenţă. Toate promoţiile termină şi pleacă, foarte puţini rămân. Specializarea o fac la noi şi, din păcate, foarte puţini rămân în ţară. Eu sunt aici de vreo 20 de ani, dar vă spun că noi la Sibiu stăm bine. În regiunea Centru, după Mureş, suntem singurii care acoperim turele. În rest, Alba, Braşov, Vâlcea au mari probleme. Dacă am noroc să nu mai plece, suntem cât de cât acoperiţi, ne descurcăm”, a declarat dr. Constantin Roşca, medicul şef al UPU Sibiu.
Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Cornel Benchea, spune că situaţia este cu totul alta în ceea ce priveşte cadrele medii, asistente şi infirmiere. Datorită sporurilor mari, pentru locurile de la UPU este cea mai mare concurenţă.
„Sunt sporuri mari. Ar vrea toţi acolo pentru că fac serviciu permanent şi dacă prind sâmbete, duminici, sărbători legale, salariul e bun. Nu avem probleme cu asistentele şi registratorii. La medici situaţia e mai complicată. Organizăm concurs, dar nu vine niciun candidat”, a spus Benchea.
Sursa: mediafax.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus