Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Primăria anunță șantiere în centrul istoric: piețe, ziduri, turnuri, scări

Primăria anunță șantiere în centrul istoric: piețe, ziduri, turnuri, scări

Ziduri de fortificație, de sprijin, turnuri, piețe și scări sunt pe lista lucrărilor de reparație ce urmează a fi realizate în centrul istoric, pentru primenirea orașului în vederea Summit-ului pe care îl va găzdui anul viitor.

Primele lucrări contractate sunt cele la zidul de fortificație de pe strada Manejului (466.000 de lei) și cele de reparații ale zidului care delimitează străzile Centumvirilor și Alexandru Odobescu (448.000 de lei). Lucrările au fost atribuite societății Gyps Construct SRL, una din firmele abonate la contractele de reparații ale administrației locale. "Ambele contracte semnate cu constructorul SC Gyps Construct SRL prevăd realizarea expertizei tehnice, a proiectului tehnic și execuția propriu-zisă a lucrărilor. Reparațiile presupun refacerea fațadei zidurilor și refacerea rostuirii zidăriei pentru rezistență. În ambele cazuri expertiza și proiectul tehnic sunt realizate și se așteaptă avizul din partea Direcției Județene de Cultură Sibiu, iar apoi se va emite ordinul de începere a lucrărilor", anunță reprezentanții Primăriei Sibiu într-un comunicat remis redacției Turnul Sfatului.

În faza de întocmire a documentațiilor necesare sunt lucrările pentru repararea celor trei turnuri din marginea parcului Cetății (Archebuzierilor, Olarilor și Dulgherilor), dar și pentru repararea parțială a zidului de pe bulevardul Corneliu Coposu (inclusiv a porții aferente străzii Gheorghe Lazăr). "Proiectantul tehnic a alcătuit documentația pentru desfacerea și înlocuirea zidăriei degradate, refacerea coronamentul elementelor de fortificație din cărămidă, a fațadelor turnurilor și a învelitorilor din olane. După obținerea avizului din partea Direcției Județene de Cultură se vor contracta lucrările propriu-zise", mai anunță sursa citată.

"Străzile, piețele și zidurile istorice din centrul Sibiului au fost reabilitate în urmă cu 10 - 11 ani și au nevoie în prezent de lucrări de reparații și întreținere. Contractăm lucrările necesare etapizat, pentru ca această zonă istorică și turistică să își păstreze și aspectul și funcționalitatea. În egală măsură lucrările vor pregăti centrul Sibiului care în 2019 va găzdui Summit-ul UE, un eveniment ce va aduce în oraș oaspeți de cel mai înalt nivel", Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu
În lucrări de reparații urmează să intre scările de pe strada Turnului, pentru a căror atribuire administrația locală a organizat până acum două licitații, fără ca nicio firmă să depună însă oferte. "De asemenea, se lucrează la documentația pentru procedura de achiziție prin care se vor contracta reparațiile la zidurile din Pasajul Scărilor. În 2018 se vor executa și lucrări de reparații a pavajelor din zona istorică (în principal Piața Mică și Piața Mare)", mai anunță reprezentanții Primăriei Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Un Porc

Acum 6 ani

Noroc cu summit ul, ca altfel nu miscau nimic cel putin pana la sfarsitul mandatului. Ca deh, da-i in ... pe cetatenii alegatori, important e sa nu ne facem de ras in fata oficialilor europeni.
Raspunde

Zero

Acum 6 ani

Exagerezi putin, hai ca nu se bagau la proiecte asa mari (totusi zidul cetatii pe Coposu e de ceva timp programat pt. reabilitare), dar Primaria anual cam de 2x revopseste toate pasajele, mazgalite de unii ''cetateni alegatori''. Solutia este camere video. Nu zic ca-s perfecti, dar se poate si mult mai rau, dar si mai bine (administratia sta prost la proiecte mari).
Raspunde

rosu

Acum 6 ani

Degeaba reface cetatea, razboiul s-a pierdut demult. Dupa unii, zidul trebe ridicat pe Valea Sapunului.
Raspunde

NATO

Acum 6 ani

ce bun era centrul ala de conferinte acum la summit....dar inca e la faza de ...plan ?!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus