X
accident moral calea dumbravii (3)

Reacția polițiștilor după cele patru accidente din ultimele două zile: ”Strada este locul în care poți muri și în care poți ucide”

După ce ieri s-au produs patru accidente, soldate cu decesul unei persoane, rănirea gravă a uneia și rănirea ușoară a altor trei persoane, dintre care doi copii, polițiștii sibieni transmit că toate aceste tragedii puteau fi evitate.

Ziua de vineri a debutat în zori cu un accident rutier grav produs pe fondul neacordării de prioritate unui pieton angajat regulamentar în traversarea părții carosabile. O traversare neregulamentară a făcut ca, puține ore mai târziu, un vârstnic să fie accidentat de un autoturism, iar alți doi copii, la orele amiezii, să fie acroșați de o mașină după ce au traversat în fugă pe lângă trecerea de pietoni.

Cel mai grav accident s-a produs în cursul nopții de 17 februarie, în jurul orei 03,30, în municipiul Sibiu, pe Calea Dumbrăvii, unde, pe fondul vitezei neadaptate, un sibian în vârstă de 37 de ani, în timp ce conducea spre centrul orașului, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un stâlp din partea dreaptă a sensului său de mers. Impactul violent a dus la decesul pe loc al conducătorului auto. ”Nu ar fi fost nevoie decât de ceva mai multă prudență și atenție pentru ca toate aceste accidente rutiere să nu se producă. Ele, însă, vin să confirme încă o dată clasamentul sumbru al principalelor cauze generatoare de accidente rutiere cu consecințe deosebit de grave: viteza excesivă sau neadaptată, neacordarea de prioritate și indisciplina pietonilor”, susține IPJ Sibiu într-un comunicat de presă.

În acest context, polițiștii le recomandă pietonilor ”să manifeste prudență maximă când intenționează să traverseze drumul, îndeosebi în zonele lipsite de iluminat public. În lipsa iluminatului public asociată cu trafic redus de autovehicule, este foarte dificil pentru conducătorii auto să observe la timp pietonii care traversează, indiferent de viteza cu care circulă. Chiar dacă în cazul producerii unui accident rutier, responsabilitatea legală revine șoferului, să ținem cont că responsabilitatea morală revine în mare parte pietonului. Trecerea de pietoni nu este scut de protecție, iar gandul că am traversat regulamentar nu ajută prea mult în cazul imobilizării pe un pat de spital sau mai rău”.

Părinții sunt sfătuiți să poarte periodic un dialog cu copiii explicându-le modul în care trebuie să se comporte în calitate de pietoni. ”Instruiți-i să traverseze doar pe trecerea de pietoni, nu în fugă și numai după ce mașinile au oprit pentru a le acorda prioritate din ambele sensuri și pe toate benzile de pe sens”.

Șoferii sunt îndemnați să fie atenți permanenți la viteza cu care circulă. ”Nu mizați pe performanța mașinii! La volan sunteți dumneavoastră, ființă umană, rațională, conștientă de riscuri, capabilă să ia deciziile corecte pentru a ajunge la destinație teferi și nevătămați! Nu testați limitele mașinii, nici limitele dumneavoastră! Lăsați profesioniștii să se ocupe de acest aspect în poligoane speciale. Strada nu este poligon de încercare, nici podium  de prezentare a ambițiilor copilărești. Strada este locul în care poți muri și în care poți ucide când te afli la volan”, se mai arată în comunicatul IPJ Sibiu.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

8 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Misu

   Cum ar trebui preventia asta???
   Voi in capul vostru nu aveti notiune de preventie???
   Trebuie sa va spuna cineva sa circulati regulamentar???
   Cand vreti sa mergeti la fu..t…asteptati sa va “previna” cineva???
   Nu mai dati fratilor vina pe politie pt tampeniile din capul unora…
   Asta nu înseamnă ca politia e perfecta…

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   un sibian

   Ce preventie vrei ma trogloditule? Si la 50 km/h te spulbera unu pe trecere si mori cu preventia ta in mana!!! Ai obligatii atat ca si pieton, dar mai ales ca si sofer. Accidentele se intampla din cauza oamenilor, inspecial din cauza neatentiei!!

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Pop

  Strada este si LOCUL VOSTRU DE MUNCA ! Din pacate politia este invizibila in Sibiu ! Unde sunteti la ora 7:30 cand merg copii la scoala si traficul este foarte aglomerat ? Tot orasul stie ca aveti 3-4 locuri unde stati si faceti “preventie” ! In deal la Boita , pe malul Cibinului unde nu e niciun pieton , in zona industriala , sau pe Calea Dumbravii . In rest …
  Ar trebui sa luati exemplu de la colegii din Bucuresti !

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  grim

  preventie in zona aia , la doua saptamani dupa un alt accident cu deces, inseamna un minim de semnalizare suplimentara prin flash-uri pe semnele de la tracerea de pietoni, doua reflectoare care sa lumineze toata trecerea perfect, politie in trafic si la vedere la ore de varf, mai vreti si alte exemple de preventie? va pot da cel putin 10,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, apropo, ii cunosc pe multi n=din mizerabilii astia de politisti, la orele de varf e schimb de tura dupa se bea cafeaua

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Misu

   Ok…asta noaptea…dar accidente sunt si ziua in amiaza mare…cand e lumina cata vrei…
   Nu mai asteptati sa va spuna cineva ce avețide facut…in primul rand fiecare trebuie sa fie constient si responsabil de faptele lui…
   Cand te sui la volan aștepțisa vina un politist in mașină cu tine sa iti spuna: pune-ti centura, semnalizeaza, nu depasi aiurea, nu mege cu viteze…???
   Eu nu pot sa inteleg de ce in totdeauna altcineva e de vina…noi nu abem nicio responsabilitate???
   Politia e de vina pt tot: dacă sta cu radaru, de ce sta…daca nu sta, de ce nu sta…daca stau intr-un loc, de ce stau acolo si nu dincolo…etc…
   Bazați-va pe voi…nu pe altcineva

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact