X
fetita nascuta in masina (1)

Foto Video | O fetiță s-a născut în mașină, în drum spre Maternitate

O femeie din Sibiu a devenit mămică vineri noaptea, în propria mașină, în timp soțul ei se grăbea să ajungă cu ea la Maternitatea Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.

O fetiță perfect sănătoasă de 2,6 kg și 49 de centimetri s-a născut vineri seara în drum spre spital. Micuța și mămica ei sunt într-o stare foarte bună acum, dar au trecut printr-o sperietură ca în filme în momentul în care femeia și-a dat seama că nu mai are timp să ajungă la spital să nască. Întinsă pe bancheta din spate a mașinii, cu soțul ei la volan, Gabriela Aurora Căuneac a reușit singură să o aducă pe lume pe Lois, la ora 2:25.

„Eram programați pentru naștere peste două săptămâni, la începutul lunii martie, dar vineri, după ce am sărbătorit ziua de naștere a primului născut, seara pe la ora 22:00 au început contracțiile soției. Eu încă nu ajunsesem acasă, doar pe la ora 12 am ajuns. Ea spunea că o să nască deabia a doua zi, pentru că erau foarte rare contracțiile. A mai trecut puțin timp și contracțiile au devenit mai dese. Eu ațipisem lângă ea și ea la un moment dat sare din pat și spune <<Hai repede la spital>>. Nici nu știam cu ce să o îmbrac, cei mici s-au trezit și au început să plângă, iar până să coborâm scările s-a rupt apa. Am fugit la mașină, soția s-a urcat pe bancheta din spate și am pornit în grabă. Pe la jumătatea drumului, Gabriela a început să împingă și eram disperat că știam că va veni fetița. După nici câteva minute, dintr-o dată am auzit un plânset de copil”, povestește Narcis, tatăl fetiței

Ajunși în fața Maternității zece minute mai târziu, fericitul tată a parcat mașina unde a nimerit, pe trotuar în fața spitalului, și a mers degrabă cu proaspăta mămică și cu bebelușa în spital.

„Soția era cu fetița în brațe, am ajutat-o să se dea jos din mașină și să urce scările apoi am luat-o la fugă prin spital, să găsesc pe cineva să ne ajute. Asistentele au rămas șocate, dar au reacționat rapid, au luat-o pe fetiță și s-au ocupat de ea”, mai spune tatăl.

Medicii i-au tăiat cordonul ombilical micuței și i-au asigurat pe cei doi că fetița este sănătoasă.

„Copilul, o fetiță, are 2.6 kg și 49 cm. S-a născut în mașină la ora 2:25 și după zece minute au ajuns la spital unde i-au tăiat cordonul ombilical. Copilul este sănătos, atât fetița cât și mama sunt bine. Copilul e cu mama în salon și suge la sân. Femeia e la al patrulea copil și acesta este motivul pentru care a născut atât de ușor”, transmite Decebal Todăriță, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, la solicitarea Turnul Sfatului.

Tăticul nou născutei a postat pe Facebook chiar și câteva imagini cu fetița, cu soția și cu mașina în care s-a născut mogâldeața.

fetita nascuta in masina (4) fetita nascuta in masina (3) fetita nascuta in masina (2) fetita nascuta in masina (1)

Foto: facebook/ Narcis Cauneac

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact