Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Prefectura a plătit Arhiepiscopiei Sibiu peste 42.000 de euro, din bani publici, în ultimii trei ani

Prefectura a plătit Arhiepiscopiei Sibiu peste 42.000 de euro, din bani publici, în ultimii trei ani

Instituția Prefectului Sibiu a plătit peste 197.000 de lei, în ultimii trei ani Arhiepiscopiei Ortodoxe Sibiu, drept chirie pentru spațiul unde se desfășoară activitățile de examinare pentru obținerea permisului de conducere auto.

În total, suma se ridică la aproximativ 42.000 de euro, din bani publici, pentru închirierea unui spațiu înghesuit, aflat în vecinătatea clădirii în care funcționează Prefectura. Conform documentelor publice, numai anul trecut Arhiepiscopia a încasat peste 66.000 de lei, de la bugetul de stat. Asta în condițiile în care sibienii care merg să susțină proba teoretică a examenului auto se plâng că se înghesuie pe niște coridoare înguste și că ”sala de așteptare” o reprezintă, de fapt, scările de la intrarea în clădire.

tabel prefect

Într-un interviu acordat Turnul Sfatului, prefectul județului Sibiu, Adela Munteanu, a explicat faptul că a făcut mai multe demersuri în cele patru luni de la preluarea funcției pentru găsirea unui spațiu nou, modern și aerisit, în care să funcționeze întreg Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor al județului Sibiu.

”Deocamdată mergem pe aceeași formă pentru că nu avem o variantă clară. Din discuțiile pe care le-am avut la nivelul conducerii Instituției Prefectului am ajuns la concluzia că mult mai bine ar fi dacă serviciile din subordinea instituției și-ar desfășura activitatea undeva separat, astfel încât să asigurăm confortul cetățeanului. Mă refer la un spațiu mult mai aerisit, cu anumite utilități, dotări moderne, dar și la condiții de lucru mai bune pentru angajații serviciilor. Am încercat să găsim o soluție. Am avut în vedere o altă clădire pe care s-o închiriem, dar pe parcursul negocierilor ne-am trezit cu un preț al chiriei dublu, în orice caz mai mare decât cel pe care îl plătim acum. Nu ne permitem să facem asta pentru că Instituția Prefectului nu are un buget, fiind ordonator principal de credite, bugetul nostru este alocat de la bugetul de stat prin Ministerul Afacerilor Interne și trebuie să avem în vedere anumite limite, pe care nu neapărat eu le coordonez ci le coordonează ministerul. Și atunci, de comun acord am decis să căutăm o variantă bună și sustenabilă financiar. Nu am abandonat ideea, căutăm în continuare soluții, însă pe moment nu avem alte variante”, a declarat prefectul Adela Munteanu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

un cititor

Acum 6 ani

Unde esti tu Cuza cu secularizarea averilor ????
Raspunde

Dorin

Acum 6 ani

Normal că a plătit, doar serviciul funcţionează într-un spaţiu care nu aparţine Prefecturii. Deci în chirie...
Raspunde

Minodora Mitrofan

Acum 6 ani

Romania centenarului neamului romanesc este ortodoxa nu pagana ca strainii lui Soros!
Raspunde

...

Acum 6 ani

Un oras dezvoltat "durabil" cum va tot laudati, cei din primarie, ar trebui sa aibe spatii pentru astfel de institutii construite recent si nu neaparat in buricul burgului. Este impropriu si sa mentii astfel de institutii mari si de mare interes inghesuite pe strazile inguste din orasul vechi. Insa cum nimeni de la urbanism nu poate vizualiza o dezvoltare cu strazi decente (poate chiar niste bulevarde adevarate) in zonele nou construite, evident ca nu e loc de mai nimic. Nici macar de trotuare...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus