Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Propunere PSD - ALDE. Primarii pot deveni independenți

Propunere PSD - ALDE. Primarii pot deveni independenți

Parlamentarii PSD şi ALDE vor ca aleşii locali care provin dintr-un partid absorbit prin fuziune să devină independenţi, susţinând că există o situaţie ”total absurdă şi nedemocratică”, în care consilierii sunt forţaţi să îşi exercite mandatul ca membru al altui partid împotriva voinţei lor, anunță Mediafax. PSD - ALDE vor ca aleşii locali din partidele absorbite prin fuziune să devină independenţi. Motiv: îşi exercită mandatul împotriva voinţei sale. ”Conform Legii 393/2004, un ales local care părăseşte partidul pe ale cărui liste a candidat îşi pierde mandatul. Există însă o situaţie particulară, în care un ales local este forţat să îşi exercite mandatul ca membru al altui partid împotriva voinţei sale. Această situaţie particulară este fuziunea prin absorbţie. Concret, un ales poate ajunge membru al altui partid, printr-o fuziune cu care nu este de acord, fiind forţat să activeze într-un partid politic din care nu doreşte să facă parte şi încălcând încrederea electoratului care l-a ales”, se arată în expunerea de motive a unui proiect de lege, semnat de 108 parlamentari PSD şi ALDE, care a fost depus în Parlament.

Iniţiatorii apreciază situaţia ca fiind ”total absursă şi nedemocratică”.

”Din aceste motive, se impune modificarea articolelor 9, punctul h1 şi 15, punctul g1, astfel încât aleşii locali, membri ai partidelor politice absorbite prin fuziune, să devină consilieri independenţi”, mai precizează iniţiatorii, printre care Florin Iordache (PSD) şi Varujan Vosganian (ALDE).

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

zzz

Acum 6 ani

bravo javrelor! liber la recrutari de primari PD PSD=grup de crima organizata
Raspunde

Adrian

Acum 6 ani

Bravo. Asa scapam de partidul PNL care e de 2 lei. PNL va avea soarta taranistilor. Cu chitaristul de Orban , turcan si busoiu, nici o sansa. Opozitia in romania nu exista. Sa vedeti acum dezertari de primari din pnl la alde si psd. Pnl o sa ia la urmatoarele alegeri 18 % cu indulgenta
Raspunde

?

Acum 6 ani

De unde o asa veste buna ca in Romania sa nu existe opozitie? Nostalgie dupa comunisti, astia erau unici....
Raspunde

Svetlana Branzescu

Acum 6 ani

ALDE si cu PSD ne fericesc zilele si batranetile!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus