X
parcare handicap bordura (3)

Primăria, despre parcările pentru persoanele cu handicap de la Finanțe: „Parcările vor fi mutate”

Actualizare

În urma solicitării transmisă de reporterul Turnul Sfatului, Primăria Sibiu a anunțat că va muta pe carosabil cele două parcări destinate persoanelor cu dizabilități, trasate pe trotuar.

„Locurile de parcare au fost amenajate în conformitate cu reglementările în vigoare. În imediata vecinătate a acestora se află o zonă cu borduri teșite, la trecerea de pietoni, amenajare care permite persoanelor cu dizabilități să coboare de pe trotuar și să traverseze. Totuși, pentru a facilita și mai mult accesul la locurile de parcare pentru persoane cu handicap, Primăria Sibiu va muta cele două locuri de parcare de pe trotuar pe locurile de parcare amenajate la nivelul carosabilului. În următoarea perioadă cele două locuri cu destinația specială vor fi marcate corespunzător în noua locație”, anunță Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Știre inițială

O cititoare Turnul Sfatului a trimis zilele trecute o serie de imagini cu două parcări din Sibiu, destinate persoanelor cu handicap, ambele amplasate pe trotuar, fără vreun fel de rampă care să ușureze urcarea mașinilor pe aceste locuri. Contactată de reporterul Turnul Sfatului, Primăria Sibiu nu a oferit încă o poziție oficială în legătură cu acest subiect.

Este vorba despre locurile speciale pentru persoanele cu handicap, amplasate în față la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Sibiu. Conform Simonei Mândrean, cu o mașină de dimensiuni mici este destul de dificil de ajuns la cele două locuri de parcare.

„În față la Finante sunt două locuri de handicap, pe trotuar, unde poți parca doar dacă ai mașină de teren. Bordura este foarte mare și riști să îți tai cauciucurile. Eu mi-am agățat puțin bara de jos. Oare chiar așa de indiferenți să fie cei care le-au făcut?”, este mesajul transmis redacției Turnul Sfatului, de Simona Mândrean, mămica unui băiețel cu sindrom down din Sibiu.

Conform unui normativ privind accesibilizarea spațiului urban pentru persoanele cu handicap, publicat în Monitorul Oficial în 5 martie 2013, parcarea în cauză nu este conformă cu reglementările actuale.

„Dacă parcarea se face la trotuar este necesară prevederea unei rampe de acces între carosabil și trotuar”, se arată în respectivul document. (p. 37, Parcarea autoturismelor, punctul 7)

În urma solicitării făcute de reporterul Turnul Sfatului către Primăria Sibiu, reprezentanții instituției nu au oferit un răspuns până la momentul publicării acestui articol.

parcare handicap bordura (2) parcare handicap bordura (1)

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

9 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  mosu

  Absolul toate aceste spatii pt petsoanele cu handicap sunt o bataie de joc: mai exact sunt facute de mantuiala numai pt a bifa ca exista. Vreti exemple : toate scolile, toate institutiilt publice-fara exceptie.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Uniunea Jos Fodor!

  Actuala administratie este infinit mai incompetente si mai execrabila decat cea a lui Condurat, care a atins recordul de prostie! Cat timp va fi d-na primar, Sibiul nu va depasi stadiul de comuna ponosita!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   un sibian

   Tare mai ai dreptate!!! Mai rar om incompetent si indolent precum “d-na Fodor”…sa nu mai spunem de adunatura de ignoranti din primaria Sibiu…parcarile alea sunt asa de min. 5 ani…

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  baba

  Parcarile alea nu au fost trasate asa din senin. Cineva a dat ordin sa fie trasate. Deci, acel cineva ar trebui sa ne explice si noua cum e posibil asa ceva. Si poate ne explica de ce in Sibiu se traseaza parcari pe trotuare (metoda aplicata pe multe strazi). Pai ori e trotuar , ori e parcare.

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Pepe

  Nu inteleg cum va luati de cei din administratia orasului, avem un oras de 7 stele cu o administratie de invidiat. Acum vine summitul si oamenii sint foarte dedicati muncii pentru a ridica standardul orasului cit mai sus cu putin nta. In scurt timp orasul va deveni o referinta in lume, cred ca va fi unicul in univers, nu ne poate devansa nimeni. Lăsați primaria sa lucreze nu mai comentați atata.

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Niki Frauda

  ”Esplanada” aceea de sus e aproape inutilă, ar putea fi dată jos, redus spațiul de ”plimbare” și amenajate parcări acolo. După CEC, iarăși e un spațiu liber, ar putea fi folosit pentru parcări. Acestea au fost amenajate pe trotuar, lăsând foarte puțin spațiu pietonilor. Ar mai fi și locurile pentru persoane cu handicap, sunt două după CEC-ul mare, care sunt blocate cu bariere. Mai e și gresia care tot cade.

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Nelu Beflan

  Eu zic ca e o idee buna. Ar trebui sa le puna in capul scarilor acolo. Si pe alea de la “mall” sa le puna prin Selimbar. Ce ii tot pupam atata pe handicapatii aia… Ce, ei sunt mai speciali ca noi, restul? Da-i in sparanghel de aici, ca nu imi permit sa injur mai mult ca poate ma iau si eu in serios si imi caut loc de parcare special.

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact