X
airfield-festival-a-facut-aerodromul-magura-sa-vibreze-timp-de-patru-zile-33554

11,5 milioane de lei pentru Sibiu: Primăria primește proiecte pentru agendele Culturală, Sportivă și a Comunității

Primăria Sibiu anunță deschiderea primei sesiuni de depunere a proiectelor pentru Agenda culturală, cea sportivă și pentru cea a Comunității. Cele mai mari sume alocate sunt pentru Agenda Culturală – opt milioane de lei.

Cea mai lungă sesiunea de depunere a proiectelor – 30 de zile – a fost stabilită pentru Agenda culturală. Sesiunea a fost deschisă pe 20 februarie 2018, ultima zi de depunere a proiectelor fiind stabilită pentru ziua de joi, 22 martie, ora 13:00 (la Registratura Primăriei). Anul trecut, pe Agenda culturală a orașului au fost selectate 102 proiecte, fiind organizată o singură sesiune de depunere. Modelul de cerere de finanțare pentru cei interesați să acceseze fondurile puse la dispoziție din bugetul local în vederea organizării de evenimente culturale poate fi găsit pe site-ul Primăriei, la Secțiunea Agenda culturală (link aici). Tot acolo poate fi găsit și ghidul pentru completarea acestei cereri, precum și celelalte acte necesare implementării unui proiect cu ajutor financiar din bugetul local.

Pentru Agendele Sportivă și cea Comunitară, sesiunea de depunere a proiectelor a fost deschisă marți, 21 februarie, cu termen – limită de depunere ziua de vineri, 16 martie, ora 12:00.
Pentru Agenda sportivă, alocată cofinanțării de proiecte a fost stabilită la 2,7 milioane de lei (mai mică decât cea de anul trecut, deoarece din acest an Primăria a alocat, separat, pentru cei care practică sportul profesionist suma de 14,5 milioane de lei). Cererea de finanțare și ghidul de completare al acesteia pot fi găsite la secțiunea Agenda Sportivă, de pe site-ul Primăriei Sibiu (link aici).

În fine, pentru Agenda comunității, sumele publice alocate anul acesta sunt de 800.000 de lei, la fel ca și cele de anul trecut. Atunci, prin respectiva Agendă au finanțate 31 de proiecte. Anul acesta, tot prin intermediul acestui program de finanțare pot fi susținute și proiectele care se înscriu în obiectivele generale ale programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019. Cererea de finanțare și Ghidul aferent agendei Comunitare pot fi găsite la secțiunea Agenda comunității (link aici).

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

5 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Uniunea Jos Fodor!

  Terminati ma loazelor cu proiectele astea de hipsteri obositi, festivaluri de *****!!! Faceti naibii strazi, poduri, strapungeri pentru decongestionarea traficului, transport in comun modern, renovati centrul ca sta sa cada! Vitelor!

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Chirita M.

  Fodor e doar o baba fara viziune. Se incurca in lucruri mici, neimportante; actiunile de anvergura nu sunt apanajul ei…parcari sub/supraterane, gradinite, bazin olimpic, sali de sport, largirea intersectiilor, etc.

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  uniunea ptr cultura.

  Am si eu curiozitatea cam cate astfel de manifestari culturale ce incheaga societatea si aduc un aer de creativitate in oras, au loc in teleorman sau vaslui, de exemplu?

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  marcu

  De data aceasta, rugăm puțină transparență și bun simț. Sperăm să nu mai vedem printre câștigători pe aceiași abonați la fondurile Primăriei, de exemplu indivizi care iau sute de mii de lei și fac festivaluri cu 4 toalete (precum Focus), sau prieteni și colaboratori ai domnului Răzvan Pop, sau entități care iau proiecte pe criteriul etnic, sau festivaluri de modă care iau bani doar pentru că fac sex modelele cu nu spunem cine…. Ar fi frumos să fie promovată diversitatea și să ajungă cât mai mulți la ciolan, că e pentru aproape toată lumea. Dacă se merge ca-n anii anteriori, cu “trece proiectul meu că-l trec pe-al tău”, dăm apă la moară celor atât de numeroși critici ai acțiunilor Primăriei.

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact