Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

O nouă zi liberă: Vinerea Mare

O nouă zi liberă: Vinerea Mare

Senatul a aprobat miercuri, cu 86 de voturi „pentru”, un vot „împotrivă” şi o abţinere, propunerea legislativă a deputatului UDMR Szabo Odon prin care vinerea dinaintea Paştelui devine sărbătoare legală şi zi nelucrătoare, anunță News.ro. „Iniţiativa legislativă prevede stabilirea zilei de Vinerea Mare ca sărbătoare legală, nelucrătoare. Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor este ultima zi de vineri înaintea Paştelui şi, astfel, ultima vineri din Postul Mare”, se arată în expunerea de motive a iniţiatorului.

„În urma analizării zilelor de sărbători legale, putem observa că Vinerea Mare în Europa este zi legală de sărbătoare în 16 ţări dintre cele 28 ale UE, deci, majoritatea ţărilor”, mai spune iniţiatorul.

Forul decizional la acest proiect este Camera Deputaţilor. În prezent, în România sunt 14 zile de sărbătoare legală şi nelucrătoare: 1 şi 2 ianuarie - Anul Nou; 24 ianuarie - Ziua Unirii Principatelor Române; prima şi a doua zi de Paşti (8, 9 aprilie 2018); 1 mai - Ziua Muncii; prima şi a doua zi de Rusalii (27, 28 mai 2018); 1 iunie - Ziua Copilului; 15 august - Adormirea Maicii Domnului; 30 noiembrie - Sfântul Andrei; 1 Decembrie - Ziua Naţională a României; 25, 26 decembrie – Crăciunul.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Marius Enescu

Acum 6 ani

La noi la adevaratii crestini, ortodocsii sau si la restul de pagani sinistri care se dedau cu strainii?
Raspunde

Virgil Domnariu

Acum 6 ani

Romania centenarului neamului romanesc este si va fi pe vecie tara ortodoxa! Strainii sa plece la ei si sa ne lase ca au furat destul poporul roman!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus