Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Serviciu Județean Anticorupție Sibiu, în 2017: 61 de dosare penale, 53 de suspecți

Serviciu Județean Anticorupție Sibiu, în 2017: 61 de dosare penale, 53 de suspecți

Din cei 53 de angajați ai diferitelor unități sibiene din cadrul Ministerului Afacerilor Interne puși sub învinuire anul trecut, 29 sunt cercetați pentru infracțiuni de corupție, sintetizează Serviciul județean anticorupție (SAJ) Sibiu.

Serviciul în discuție funcționează în cadrul Direcției Generale Anticorupție, al cărei rol este "prevenirea, descoperirea şi combaterea faptelor de corupţie în rândul personalului din unităţile Ministerului Afacerilor Interne de pe raza judeţului Sibiu". Pe tot parcursul anului trecut, la SAJ au fost 18 petiţii şi primite patru apeluri la linia telefonică gratuită anticorupţie (0800.806.806). "Au fost înregistrate un număr de 61 dosare penale, în care procurorii din cadrul unităţilor de parchet competente au dispus 140 ordonanţe de delegare în baza cărora lucrătorii serviciului au efectuat activităţi de urmărire penală. În cadrul acestor dosare au fost puşi sub învinuire 53 suspecţi, 29 dintre aceştia fiind cercetaţi pentru fapte de corupţie. Totodată, au fost puse sub inculpare un număr de 22 persoane. Soluţiile promovate de parchet s-au concretizat în șapte rechizitorii", se arată într-un comunicat remis redacției Turnul Sfatului de către SAJ Sibiu.

Polițiști momiți cu șpăgi

"Ca urmare a politicilor preventive, subliniem faptul că la nivelul serviciului au fost consemnate șase situaţii în care lucrători ai ministerului au sesizat SJA Sibiu, cu privire la intenţia unor persoane de a-i corupe în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, ori au denunţat cazuri în care colegii lor au fost implicaţi în comiterea unor fapte de corupţie", se mai arată în documentul citat.

Politicile de prevenire invocate sunt reprezentate de "89 de activităţi de instruire şi de informare anticorupţie la care au participat 1436 lucrători din cadrul structurilor teritoriale MAI, dintre care 260 cu funcţie de conducere şi 1176 cu funcţie de execuţie". În plus, prin intermediul televizoarelor amplasate în cele 28 de magazine ale unui lanț siban au fost difuzate materiale de informare a sibienilor. Pentru a sesiza faptele de corupție, sibienii sunt așteptați și la sediul SAJ Sibiu (str. Revoluţiei, nr.4, telefon 0269/208322; 0269/208415, fax. 0269/208416 sau e-mail [email protected]) sau la biroul din cadrul Instituției Prefectului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Civil

Acum 6 ani

La poliția rutieră e dezastru! Pe DN străinii plătesc vamă la Sibiu!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus