Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Balotină de oaie, vărzar și Zeamă de 3 minute. Sibiul merge la Târgul de Turism al României

Balotină de oaie, vărzar și Zeamă de 3 minute. Sibiul merge la Târgul de Turism al României

Programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 va fi tema centrală a participării regiunii Sibiului la Târgul de Turism al României, care va avea loc la Romexpo București în perioada 22 – 25 februarie. Standul Sibiului măsoară 146 de metri pătrați și va fi amenajat pentru demonstrații de live cooking cu zonă de gătit și gradene pentru public, dar și cu spații destinate informării și discuțiilor cu vizitatorii. Evenimentul a fost organizat prin efortul financiar al Consiliului Județean Sibiu, al Primăriei Sibiu și al Primăriei Mediaș și cu ajutorul logistic al echipei Muzeului ASTRA.

Pe durata celor patru zile ale Târgului, alături de oferta destinației turistice Sibiu, publicul va putea urmări în stand 13 animații culinare pregătire de bucătari și producători locali din județul Sibiu, urmate de degustări ale produselor pregătite. Două dintre animații vor fi realizate de o echipă de studenți ai Universității Lucian Blaga din Sibiu. Sesiunile de live-cooking vor prezenta alternativ rețetele tradiționale reinterpretate și rețete tradiționale consacrate, iar preparatele culinare vor fi însoțite și de degustări de bere și vin produse în regiunea Sibiului.

Vizitatorii în standul Sibiului vor avea ocazia să deguste cârnații de Mangalița, plăcinta cu urdă numită popular “vărzar”, balmoș, jintiță, tocană de oaie, păstrăv, ciolan afumat cu fasole dar și o “zeamă de 3 minute”, pregătită mai demult de țărani, consistentă și ușor de gătit.

Demonstrațiile de live cooking sunt programate în fiecare zi de târg, după cum urmează:

Joi, 22 februarie: la orele 11, 13,14, 16 și 17

Vineri, 23 februarie: la orele 11, 13, 15 și 16

Sâmbătă, 24 februarie: la orele 11, 13 și 16

Duminică, 25 februarie: la orele 11 și 14

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Ghita Ciobanu

Acum 6 ani

Si pana la urma ce este : balotina de oaie : ????
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus