X
CJ sibiu masina nubira

Mașinile județului, “limitate“ la consumul de carburanți: cel mult șapte drumuri de București pe an

La inițiativa executivului, consilierii județeni au adoptat o nouă hotărâre care limitează consumul anual de carburanți al mașinilor din flota CJ și a instituțiilor subordonate.

Hotărârea adoptată de consilierii județeni prevede faptul că “se stabilește un plafon lunar de consum de 300 de litri de carburant pentru fiecare autoturism din parcul auto al Consiliului Județean Sibiu”. La un consum mediu de șapte litri de combustibil la suta de kilometri, rezultă că această cantitate ar fi suficientă pentru aproximativ șapte deplasări dus-întors Sibiu – București.

Aceeași limită de 300 de litri de combustibil pentru fiecare mașină a fost impusă și pentru parcul auto al Direcției de asistență socială și protecție a copilului Sibiu. Pentru instituțiile subordonate – Centrul Militar Județean și Serviciul Protecție, pregătire și educație preventivă din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu – limita a fost stabilită la 150 de litri, anual, pentru fiecare mașină.
Aceste limite, însă, pot fi depășite cu aprobarea președintei CJ Sibiu. “Pentru activitățile specifice desfășurate de instituția menționată la aliniatul precedent (Centrul Militar și Serviciul din cadru ISU – n.r.), președintele CJ Sibiu poate aproba un consum suplimentar conform referatelor de specialitate întocmite de conducătorul unității”, se mai arată în hotărârea adoptată.

De fapt, nimic nu se schimbă. Doar că sunt mai puțini bani

Hotărârea adoptată joi după-amiază de către consilierii județeni abrogă aplicarea altor două astfel de hotărâri adoptate în 2015 și, respectiv, 2016. Hotărâri prin care, aleșii din mandatul trecut și, respectiv, cei din actuala legislatură, aprobau, la fel, limitarea consumului de carburanți. Potrivit respectivelor hotărâri, limita era – de fapt – tot de câte 300 de litri pe an pentru fiecare autoturism al CJ și DGASPC și de câte 150 de litri pentru fiecare autoturism din parcul auto al instituțiilor subordonate.

Diferența hotărârii adoptată anul acesta o dă contextul: spre diferență de 2015 și 2016, bugetul județului Sibiu în 2018 este unul “de criză”, în condițiile reducerii sumelor virate din cotele defalcate din impozitul pe venit și TVA. În condițiile acestui buget de austeritate, președinta CJ Sibiu, Daniela Cîmpean, anunța importante economii, mai ales la cele din ona de funcționare.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

3 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  mbmvb

  Oare din cam cate troşcolete se compune “flota”? Ce consum la suta de km au? Concret: care este “fisa de atribuţii” a fiecarei masini (nu “fisa postului”)? Adica concret, ce face nu ce ar putea/trebuie sa faca? Cat de “incarcata” pleaca la drum FIECARE masina? Nu putem vedea si noi foile de parcurs, chiar “aranjate”? Ca doar suntem contribuabili, nu? :d

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   dancp2

   bine bine si air bine
   da mai exista si tren sau firme de transport persoane
   da judetenii nu stiu de unde sa isi cumpere bilet
   trintori pe banii nostrii

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  un sibian

  300 de litri, x 5,5 lei cea mai penala motorina = 1650 de lei pe luna, pt 1 masina?!?!?!? ba voi sunteti nebuni??? pai unii nu au atata salariu, si atat au la dispozitie imbuibatii astia spurcati numai pentru combustibil??!?!?!??!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact