Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Un bărbat a murit în timp ce era la ski, la Arena Platoș

Un bărbat a murit în timp ce era la ski, la Arena Platoș

Actualizare 2 Conform soției schiorului, acesta nu era cunoscut cu probleme cardiace, ci făcea un tratament pentru reglarea colesterolului.

Actualizare. Este vorba despre proprietarul Vilei Armina din Păltiniș. Bărbatul avea în jur 50 de ani și a fost găsit prăbușit în zăpadă pe Platoul A, după ce făcuse infarct.

Bărbatul a fost declarat decedat după ce atât medicul de pe ambulanță cât și cei de la Salvamont au încercat să îl resusciteze, fără succes.

„S-a trimis echipajul cu medic de la Cisnădie, a fost resuscitat două ore, din păcate fără succes. Nu a mai fost transportat la spital. Nu este vorba de un accident, efectiv s-a prăbușit pe pârtie”, arată Liliana Blaga, purtător de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Sibiu.
 

Știre inițială

Un turist care se afla la ski la Arena Platoș a murit astăzi, în urma unui stop cardio-respirator. 

Echipa de serviciu Salvamont Sibiu a intervenit pentru resuscitarea turistului, iar în sprijinul acestora s-a deplasat și un echipaj al Ambulanței Sibiu. Din păcate însă, pacientul nu a răspuns manevrelor de resuscitare, iar după încheierea procedurilor a fost declarat decesul acestuia, transmite Adrian David, șeful Salvamont Sibiu.

Știre în actualizare.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Cl. Anul politic

Acum 6 ani

De câte ori am discutat despre înființarea unui punct stabil de prim-ajutor cu un medic permanent la Păltiniș...oricând, cineva poate avea nevoie de ajutor urgent, fiecare minut poate conta. Pot fi accidente de schi, poate aluneca vreo persoană, vara sau iarna, ș.a.m.d. Cândva, exista acolo o Policlinică, dacă-mi aduc bine aminte. Dumnezeu să-l odihnească.
Raspunde

Bulea Nicoleta

Acum 6 ani

Nu ar trebui sa se elibereze autorizatie de functionare fara existenta unui cabinet medical si a unui punct de prim ajutor in zona.
Raspunde

adi

Acum 6 ani

In acest caz ar fi trebuit inchisa statiunea Paltinis, inca din 1990! NU exista un cabinet medical in statiune. Nici inainte de revolutie nu a existat cabinet cu medic in Paltinis... In ultimii ani Salvamont Sibiu a asigurat permanenta in statiune, avind un punct de prim-ajutor langa telescaun si unul la Arena Platos.
Raspunde

i

Acum 6 ani

Dumnezeu să-l odihnească!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus