X
Maximilian Drăgan a demisionat la începutul lunii octombrie

Coordonatorul programului Sibiu Regiune Gastronomică s-a autosuspendat din funcție

La nici patru luni de la instalarea în funcția de coordonator al programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană, Maximilian Drăgan a cerut suspendarea sa din funcție, până la clarificarea unor aspecte din interiorul consorțiului responsabil de implementarea proiectului ce se va derula în 2019.

Maximilian Drăgan a devenit coordonator al programului în luna octombrie 2017, fiind numit în această funcție de consorțiul responsabil de implementarea Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019. Acest consorțiu este format din Primăria Sibiu, Consiliul Județean Sibiu, Primăria Mediaș, Asociația Județeană de Turism, Universitatea “Lucian Blaga” și Camera de Comerț și Industrie.

“Mi-am depus o cerere de suspendare a activității până când consorțiul se va întruni și va analiza activitatea mea pe primele trei luni, după cum era prevăzut. Eu voi depune și un raport: dacă sunt mulțumiți vom continua, dacă nu, ne vom despărți sau găsim altă cale”, a declarat Maximilian Drăgan pentru Turnul Sfatului.
El nu a dorit să comenteze dacă are nemulțumiri referitoare la suportul oferit de reprezentanții Consorțiului, dar a admis că au fost “discuții”. “Au existat niște discuții și pentru a fi clarificate lucrurile despre ceea ce se dorește și ceea ce eu ofer, am preferat să fac așa, astfel încât și activitățile aferente Târgului de turism la care participăm să se desfășoare fără probleme, în sensul de a nu suferi vreun impact, iar prezentarea programului nostru să fie una onorabilă”, a mai spus Drăgan. La sfârșitul acestei săptămâni, o echipă coordonată de el participă la Târgul de turism al României, care are loc la București, și unde programul județului Sibiu are un stand dedicat. “Prin efortul financiar al Primăriei Sibiu, al Consiliului Județean Sibiu și al Primăriei Mediaș și cu sprijinul logistic al echipei Complexului Muzeal Astra, standul Sibiului va măsura 146 de metri pătrați și va amenjat pentru demonstrații de live cooking cu zonă de gătit și gradene pentru public, dar și cu spații destinate informării și discuțiilor cu vizitatorii”, anunța Primăria Sibiu la începutul acestei săptămâni.

Maximilian Drăgan a fost cooptat pentru coordonarea acestui program cu o întârziere de aproape un an: planurile inițiale prevedeau că biroul de coordonare va avea doi angajați încă din februarie 2017.

Licențiat în medicina veterinară de către Universitatea de agricultură și medicină veterinară a Banatului din Timișoara, Maximilian Drăgan a pornit din funcția de inspector veterinar zonal în cadrul Direcției Sanitar-Veterinare din Sibiu (1999 – 2003). După alte studii postuniversitare, a activat în cadrul mai multor proiecte ale Autorității sanitar-veterinare și pentru siguranța animalelor din România (la a cărei înființare a lucrat), instituție națională pe care a condus-o din 2014 până în 2015. Ulterior, a fost consultant independent și, mai apoi, consilier al președintei CJ Sibiu.

Mai multe despre programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 puteți citi aici: 8,6 mil. de euro. Cine va fi responsabil de proiectul Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană 2019

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

12 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Bucurestean bogat si mandru

  Sibiul lucrului bine facut! Sper ca macar indragita ciorba de burta sa fie reprezentata cu cinste pe mapamond! Ea semnifica Sibiul si sibienii.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Un sibian

   Stai la tine in cotetz si manca ciorba de copite facuta de gospodina Firea si ragaie dupa ce bagi niste mici la urmatoru Vanghelion prin ferentari, bai miticule!!

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Clari

  Anul trecut au făcut un festival culinar romii în centrul Sibiului finanțări prin Agenda comunitara a Primăriei Sibiu cu suma de circa 20000 de lei , de toată frumusețea fără manager

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Danut

   Bine ca ai tu mai mulți ani de ACASĂ. .. întrebarea e ce faci cu ei? Uitati-va în “gradina proprie” ce ați realizat pana acum , nu pentru voi personal ci pentru binele celor din jurul vostru și apoi puneți etichete unor persoane pe care nu le cunoașteți. Cuvintele care vin din gura voastră se referă de fapt la propriile voastre persoane și la incapacitatea voastra de a de a va aprecia propria persoana.

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   vitelul de la poarta nouã

   burta de vitã sau de oaie mai precis spus intestinele de ierbivore … provin de la animale care de obicei rumegã iarbã de la munte … in sec XX1 încã se mai practicã acest obicei barbar … burta de vitã este mai curatã decît porcul puiul sau scroafa …

   de cînd cu emanciparea asta … mîncãm zupã cu unghii false, gust de rimel si putintel fond de ten ….

   nicoleta are mere de dobîrca … FAKE aka FALS ….

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  un sibian

  cel mai bine sa ramana “autosuspendat”…ce minti bolnave…nu-si da demisia ca de fapt el vrea la ciolan…se autosuspenda pentru ca nimeni n-a spus cat e ele de bun…

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  viorel danutu

  max ai dovedit, în sfârșit că ai coloană, esti un tânăr care promiti mult, faptul că te-ai înheitat cu madam câmpean, te-a coborât mult profesional
  in conditiile în care se aude ca madam paraschiva tichindelean te-a uns pe post la consilul judetean,
  pentru atitudine si curaj bravo ai stil

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Danut

  Ești total dezinformat. În micul târg sibian, toată lumea vorbește despre toată lumea, dar fiecare are propria lui realitate care nu are legătură cu realitatea celorlalți. Nu va mai lăsați manipulați de bârfele de la colt de strada, mai bine încercați sa aduceți un plus de valoare acestui mic orășel prin contribuția voastră.

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Alex Dumitriu

  Regiune gastronomica europeana SIBIU !! …o actiune de mare anvergura, benefica atat pentru autoritatile locale ,cat si pentru firmele private (restaurante, pensiuni ,hoteluri). DAR!!!!…se poate realiza numai cu oameni competenti, cinstiti, profesionisti. Profesionalitatea la Sibiu lipseste cu desavarsire. Va dau un exemplu: in Piata Mica, – doua cafele, doua fresch-uri de portocale, aproape calde, 49,90 Ron. OK!!!!…sunt de acord sa platesc si acest pret extrem de piparat, dar vreau curatenie pe jos, scrumiera golita si masa curata. Nu am gasit nimic din toate acestea( mai scump decat in Austria). In majoritatea localurilor dinSibiu si inprejurimi, gasesti cam acelasi Menu. E adevarat ca multi investesc in aceasta bransa GASTRONOMIE, fara sa aiba habar cu ce se mananca, se gandesc doar la castiguri in cel mai scurt timp. Aceasta actiune de mare anvergura, poate fi un succes, daca vor fi implicati cat mai multi factori: fermieri,taranii din imprejurimi, pentru produsele lor naturale, de asemenea un nou concept al meniurilor prezentate, reclame decente si la obiect combinate cu istoricul regiunii si al felurilor de mancare etc. etc! Nu mai merge doar cu pita si slanina, sau pita cu unsoare, ca-i traditional!!!?? Turistul vine sa manance bine, cat se poate de diversificat, vine sa savureze fiecare fel de mancare si daca pleaca multumit si impresionat, lasa si bani. Eu traiesc intr-o regiune din Austria unde turismul are cea mai mare pondere, am condus mai multe restaurante de mare clasa sunt bucatar si schef, cu diplome si scoala facuta in Austria. Daca aveti nevoie de sfaturi , va stau la dispozitie cu placere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact