Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
18°C

Replica celor de la Vă vedem din Sibiu, acuzați că sunt ”păpușați” de Turcan: ”un oarecare progres există”

Replica celor de la Vă vedem din Sibiu, acuzați că sunt ”păpușați” de Turcan: ”un oarecare progres există”

Cel mai recent comunicat emis de PSD Sibiu referitor la mișcarea Vă vedem din Sibiu înregistrează, totuși, un progres, constată reprezentanții celor care protestează de două luni în fața sediului de partid al social-democraților: "în întregul comunicat nu e de găsit decât o singură virgulă abuzivă între subiect și predicat".

Social-democrații sibieni i-au catalogat drept protestatari manevrați din umbră de liberala Raluca Turcan pe cei care protestează zi de zi, în tăcere, în fața sediului organizației județene a PSD Sibiu (detalii aici). Reprezentanții mișcării Vă vedem din Sibiu au dat replica tot printr-un comunicat, în care - dincolo de "relativul progres gramatical" al redactării mesajului social-democraților - se constată o "infirmitate morală" a liderilor PSD Sibiu. Acuzațiile cum că ar fi manevrați de personaje ascunse, politice sau nu, sunt respinse categoric de protestatarii #vavedem. "De fapt, PSD Sibiu (la fel ca și PSD în general) nu poate admite că există etică - asta e enorma lui stupefacție: că pot exista oameni care să petreacă ore, zile, luni, ani întregi în stradă, în apărarea unor valori abstracte precum justiția, onestitatea, competența", se arată în comunicatul postat pe pagina de Facebook a mișcării.

Totodată, reprezentanții Vă vedem din Sibiu lansează din nou o invitație liderilor PSD pentru a dialoga în fața tuturor. Cu toate că, după cum constată protestatarii, invitațiile lansate până acum nu au avut vreun efect. "Există ceva foarte întristător în aceste comunicate: ele vin, totuși, din partea unui partid care ar trebui să aibă competențele de a imagina soluții economice și politice pentru România. Or, când imaginația lor se dovedește atât de înspăimântător de precară, atât de conspiraționistă, atât de resentimentară, atât de dominată de un mod murdar de a înțelege lucrurile - ce soluții benefice pentru România ne rămâne să mai așteptăm de la ei?!", mai arată cei de la Vă vedem din Sibiu.

Redăm mai jos, integral, mesajul comunității Vă vedem din Sibiu

România din ochii copiilor noștri. Răspuns la al patrulea comunicat al PSD Sibiu

După flash mob-ul de azi, al 59-lea de la începutul protestelor Vă vedem din Sibiu, PSD Sibiu a emis un nou comunicat, al patrulea - la fel de ridicol și de întristător ca și primele trei. E drept, un oarecare progres există - în întregul comunicat nu e de găsit decât o singură virgulă abuzivă între subiect și predicat. Însă, în afara acestui relativ progres gramatical, comunicatul PSD Sibiu e produsul aceleiași gândiri infirme moral pe care o cunoaștem din cele trei comunicate anterioare. Fiindcă e o infirmitate morală reală să nu poți admite că există reacții etice naturale, că există atitudini spontane de revoltă în fața abuzurilor, că există oameni și comunități pentru care etica și justiția nu sunt tranzacționabile. De fapt, PSD Sibiu (la fel ca și PSD în general) nu poate admite că există etică - asta e enorma lui stupefacție: că pot exista oameni care să petreacă ore, zile, luni, ani întregi în stradă, în apărarea unor valori abstracte precum justiția, onestitatea, competența.

Pe scurt, PSD Sibiu a jubilat azi, observând că doamna Raluca Turcan a fost prezentă la flash mob-ul nostru - și a dedus de aici că doamna Turcan este "păpușarul" nostru din umbră, cea care a organizat protestele noastre sibiene din ultimele luni. Și, într-o juxtapunere logică spectaculoasă cu care PSD Sibiu ne-a obișnuit din comunicatele anterioare, se deduce în comunicat că fostul PDL (adică, spun ei, "Bercea Mondialu, Turcan, Videanu, Udrea, Cocoş") ne-a organizat și ne-a determinat să ne petrecem ultimele 75 de zile în fața sediului PSD din Piața Huet.

E un nou record de imaginație din partea PSD Sibiu: în comunicatele trecute ne spuneau că Donald Trump este împotriva mișcării Rezist din România; că le-am vârât scobitori în broasca de la ușă; că le-am furat un steag de la intrare. Acum, ne acuză că suntem armata personală a doamnei Turcan și a lui Bercea Mondialu. E o întreagă literatură patafizică în aceste comunicate ale PSD Sibiu; adunată între două coperte, ar putea umbri destule capodopere ale literaturii absurdului. Însă, dincolo de côté-ul ridicol, există, cum spuneam la început, ceva foarte întristător în aceste comunicate: ele vin, totuși, din partea unui partid care ar trebui să aibă competențele de a imagina soluții economice și politice pentru România. Or, când imaginația lor se dovedește atât de înspăimântător de precară, atât de conspiraționistă, atât de resentimentară, atât de dominată de un mod murdar de a înțelege lucrurile - ce soluții benefice pentru România ne rămâne să mai așteptăm de la ei?! E cu deosebire trist că, la centenarul Marii Uniri, România a ajuns să fie guvernată de un partid cu o imaginație atât de săracă, de meschină, de murdară.

Iar ceea ce vedem în jur de mai bine de un an de zile, această sărăcie, această meschinărie, această mizerie - ei bine, toate sunt produsele acestei imaginații infirme a PSD. În ea originează capodopera de meschinărie a raportului de ieri al lui Tudorel Toader; în ea originează mizeria atacului disperat la statul de drept; în ea originează ipocrizia dublului discurs față de Bruxelles. Cu o astfel de formă mentală, PSD pur și simplu e incapabil să înțeleagă lumea în care trăim - și să imagineze soluții practice și etice pentru ea.

Îți trebuie nu doar tupeu, ci și o absență totală a simțului elementar al responsabilității pentru a vorbi acum, în 2018, despre guvernarea PDL de acum câțiva ani - când tu, de când ești la putere, nu ai făcut decât să generezi un haos economic incredibil. Într-un context al unei creșteri economice masive, PSD a generat instabilitate fiscală, haos economic, scăderi de salarii; a închis ONG-uri care se ocupau de copiii cu autism de care el era incapabil să se îngrijească; a ucis oameni în spitale, din cauza unui ministru care a semnat ordonanțe criminale; a nenorocit educația, introducând manuale unice și politizând-o enorm. A crede că lumea nu vede aceste eșecuri, a încerca să deviezi atenția de la ele vorbind despre Bercea Mondialu și despre scobitori vârâte în broască, a jigni miile de sibieni care au trecut prin Zona de liberă de corupție în aceste luni, spunându-le că au fost mercenarii doamnei Turcan și ai PDL - toate astea sunt probe ale acelei precarități morale pe care PSD o pune în operă de 14 luni încheiate. Aceeași precaritate morală pe care a pus-o, de altfel, în operă în toate guvernările.

PSD, vă vorbim din nou direct: v-am invitat de cinci ori la dialog. Oricând doriți, vă așteptăm în Zona liberă de corupție, la o discuție transmisă live pe Internet. E limpede că vă temeți teribil de această discuție liberă, în văzul tuturor, despre temele care ne țin în stradă de atâta vreme. După cum e, de asemenea, limpede că nu înțelegeți această Românie care stă în stradă, tăcută și demnă, reconstruind ceea ce voi dărâmați necontenit. E o Românie europeană, PSD; o Românie pentru care etica există; și pentru care mizeria e inacceptabilă. Ea e România care te invită la dialog; tot ea e România pe care o refuzi. Vino, discută, cu această Românie - sau, ricanând amar, poate te temi să constați că, de fapt, chiar tu ești păpușarul din spatele ei. Ceea ce, într-un fel, nici nu e neapărat un neadevăr: fără mizeriile PSD, această comunitate curată nu s-ar fi constituit.

Această curățenie, această puritate etică - ele sunt România pe care o vedem în ochii copiilor noștri, la proteste. Și, te asigurăm, ea e România care te va învinge. Și care va învinge. Vino și discută cu ea: e singura ta șansă să nu pierzi definitiv trenul istoriei.

Nu te mai ascunde după comunicate meschine, mincinoase, lașe, ridicole. Vino și discută cu noi: te vom învăța cum arată România din ochii copiilor noștri. Și, atunci, poate vei înțelege.

Comunitatea Vă vedem din Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

dancp2

Acum 6 ani

danut si ralucutza(di la botsheni cu diploma la moscova) prietenii lui kovesutza
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian

Acum 6 ani

Jalnic și șablont drept la replică ! Venin botoșănean pentru ardelenii mercenari !
Raspunde

sibianul

Acum 6 ani

Vorba lunga, saracia omului. Cine se scuza se acuza!!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

i

Acum 6 ani

cat de aiurea mi se pare fiecare replica a celor de la "va vedem"... chiorilor
Raspunde

Ion Ionescu

Acum 6 ani

Limbajul vor de la va vedem a limbajul lui Radu Vancu. Ca doar nu crede cineva ca toti de acolo vorbesc la fel de elevat. Niste penibil,si aia de la Psd,si ăștia cu vaștag. Dacă erau niste oameni corecți, protestau în fața rectoratului ulbs cand rectorul Bondrea îl susținea pe actualul ministru analfabet al educației. Dar lui Vancu ii era frica sa nu isi piarda sustinerea pe tru proiecteke sale. Cat despre Psd, aia sunt nascuti din comunism,asa ca orice discutie inutilă
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

un prost

Acum 6 ani

NO ! NO! NO ! Aici e MANA lui BABA VANGA VRAJITOAREA nu a lui RADU VANCU
Raspunde

alexandru graur

Acum 6 ani

Bondrea il sustinea pe ministrul Popa spunand ca "pamblica" e un regionalism! Ce adanc! De unde stie un inginer care sunt regionalisme?! Sa fim seriosi! Pamblica e o greseala de limba! A se citi schita D-l Goe... de I.L. Caragiale, dle rector!
Raspunde

kokos

Acum 6 ani

Un drept la replica de bun simt , dar ce sa inteleaga trolli pesedisti de pe aici!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

un prost

Acum 6 ani

DAI DREA-------CULI DE DISTEPTI
Raspunde

kokos

Acum 6 ani

pesedistii nu vor sa conceapa ca oamenii pot iesi in strada din proprie convingere , fara sa fie adusi de cineva cu autocarele pentru un sandvis si o apa plata cum fac ei.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus