X
sibiu munti sursa wikimedia commons 2

Vederea pe care Primăria vrea să o protejeze prin lege

Inițierea unui plan urbanistic pentru zona străzii Dobrun a determinat executivul local să facă o propunere: aceea de a nu permite nicio construcție care să obtureze vederea munților dintr-un anumit punct.

În contextul realizării unui Plan urbanistic pentru zonă construită protejată de către Euro Imob International pentru dezvoltarea zonei comerciale și a spațiilor publice pe strada Berăriei (în spatele teatrului, viitoarea piață Habermann), reprezentanții Primăriei au decis să ceară Consiliului local statuarea interdicției de a obtura vederea munților.
Propunerea administrației locale de a legifera pe plan local protejarea acestei vederi este una cu impact în viitor, având în vedere proiectul de construire a unui centru de spectacole și conferințe în zona actualului Teatru național “Radu Stanca” din Sibiu.
“Având importanța vederii spre munții Făgărașului din fața hotelului Continental Forum și din parcajul de pe locul Cazărmii Vechi, care constituie un element important al specificului municipiului Sibiu, la fazele următoare ale proiectelor referitoare la ridicarea unor construcții în zona Teatrului, se va acorda o atenție deosebită păstrării acestei vederi. Pentru aceasta se vor studia, pe baza unor raporturi concrete de înălțime, culoarele de vizibilitate spre acești munți, păstrându-se acestea”, se arată în proiectul de hotărâre pentru aprobarea PUZCP-ului în discuție, proiect care va fi supus aprobării consilierilor locali ai Sibiului în ședința de săptămâna viitoare.

Sursa foto: Wikimedia Commons

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

6 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Mardale Adrian

  De acord cu aceasta propunere, dar sa se extinda cerinta de a vedea muntii Fagaras din toate punctele situate in municipiul Sibiu, nu numai din fata Continentalului. Dreptul de a vedea de acasa muntii Fagaras trebuie sa il aiba in egala masura toti cetatenii orasului, nu numai cei de o anumita strada, mai cu mot.

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Alex

  Da, asta e stirea, nu ca se dezbate un PUZCPpentru niste constructii edificate deja, desi singura autorizatie, cea nr. nr.632/18.08.2016, emisa de Primaria Municipiului Sibiu, este pentru:„Refacere, reabilitare, consolidare, împrejmuire existenta în limita de proprietate; amenajari suprafete neconstruite, pavaje, re?ele tehnico-edilitare de incinta – exclusiv pe proprietate privata”.

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Nicolae

  Sunt niște interese meschine care nu fac bine comunității sibiene! Contează dezvoltarea economică a Sibiului și nu povești cu vederea munților! Anumite persoane de la Primărie sunt in afara realității cotidiene!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Da & Nu !
   Da, sunt clar interese, mai ales de la bucale pt infranare, n-are rost sa intru acum in detalii…
   Nu, astfel de panorame sau perspective protejate sunt uzuale in vest, de exemplu Londra, Vienna au astfel de legi.

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact