X

Asta ne-am dorit?

Bogdan Brylynski

Bă, ca să vezi, că săracului nici boii nu-i trag. A ajuns Sibiul în sfârșit unde își dorea. Să joace la televizor cu FCSB-ul. Să reînvine Interul demult apus, sau măcar Șoimii. Și a ajuns. Pe propriile brațe, prin muncă, prin inventivitate, Hermannstadt-ul e o echipă mai mult decât onorabilă. Și ar merita din plin să joace în primul eșalon.

Dar de ce ți-ai dori să faci parte din eșalonul ăsta? De ce ai vrea să practici acest sport într-o Ligă plină de atât de multe ambiguități?, ca să fiu elegant. Nu înțeleg cum e posibil ca într-un meci atât de important să se ajungă într-o asemenea situație. Pentru orice om cu o urmă de decență e evident că meciul ăsta ar fi fost un eșec total din toate punctele de vedere. În teren ar fi fost o luptă în mocirlă. Pentru jucători ar fi fost un chin. Îs curios ce artificii tehnice urma să vedem pe un asemenea teren. Triplu Axel? Ar fi fost efectiv un meci de sapă în lanul cu cartofi. Pentru spectatori? Sunt curios câți dintre voi nu v-ați fi suflat în degete la ieșirea din stadion. V-ați fi căcat pe voi de frig, ăsta-i adevărul. Și pentru ce? Că am explicat mai sus că ar fi fost un meci nasol.

Ieri, la Mediaș, au fost 17 spectatori. 17 oameni s-au supus chinului de a vedea un meci în asemenea condiții. Ca să nu mai vorbim că Gazul a încasat din bilete maxim 200 de lei.

Într-o lume normală, într-o Ligă sau o Federație normală, Sibiul nu ar fi trebuit să ajungă în situația asta. Mediașul nu ar fi trebuit să ajungă în situația asta. Să facă turul știrilor în această ipostază. Un teren total nepregătit, dar cu intenții imediate de a fi modernizat, nu trebuia să fie aruncat în loteria lui ‘vedem noi’. E pur și simplu o lipsă de respect față de competiție. Sudul țării închide școlile și noi jucăm fotbal sub cerul liber. Hai să ne dorim un pic mai mult de atât. Hai, ba microbistule, că ne uităm marțea și miercurea la Ligă, nu vrem să vedem și noi așa ceva? Eu aș vrea să văd ceva mai mult decât mocirla asta.

Sunt absolut siderat de revolta celor care ar fi vrut ca meciul să se joace. De ce să se fi jucat?

Cum sunt și de faptul că aproximativ aceiași oameni nu văd că tribunele erau populate în proporție de măcar 70% de suporteri ai Stelei. S-ar fi bucurat dacă Sibiul ar fi câștigat, nu zic nu, dar au venit să vadă Steaua.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

7 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Dumitru Bucuresteanu

  E normal sa nu intelegi de ce o echipa ar vrea sa ajunga in liga I, ba chiar sa si mai castige ocazional, din doua motive; 1- esti un ziarist maxim mediocru, de liga a IV-a, daca vrei o analogie pe subiect. 2- esti slab in gandire si nu ai o vedere de perspectiva (ca sa nu zic cretin, ca nu am nimic cu tine, ca pe alocuri le mai nimeresti)

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   yawn

   omul vorbea despre:
   1.respectul pentru competitie
   2. siguranta jucatorilor
   3. confortul spectatorilor
   4. raportul efort/beneficiu (sportiv si financiar)
   dar na, numele tau spune tot…

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Dumitru Bucuresteanu

    Cand marea parte a articolelor scrise de acest “jurnalist” contin cuvantul “cacat”, si sunt scrise pe tonul unei gazete de perete, intrun ziar cu pretentii… cred ca vorbim de lucruri diferite. Dar na, tu esti sibian mandru si nu poti sa vezi ca totusi sunt si sibieni de cacat, ca tine, si ca ala de a scris articolul…

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Stapanul tarabelor

  Brylu ! mentalitatea de doia bani a lui Birt a dus la situatia asta. Un singur om si-a batut joc de foarte multe mii de oamni. Ca asa e obisnuit, sa faca cevrea el. Asta e inacceptabil. A dovedit un dispret maxim fata de toata lumea. In primul rand fata de proprii jucatori. Atat de imbecil sa fii incat sa nu-ti dai seama un meci pe terenul asta iti poate scoate 2-3 jucatori din circuit…cand tu te bati cu pumnii in piept ca vrei promoivare. Problema e ca astfelde oameni ajung in functiile astea. EXACT CA IN POLITICA..aceeasi hiba….De fapt ii tot politica..unde-i ban public, apar penibiilii astia.

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  S

  Au venit așa de mulți pt că Sibiul a jucat cu o echipa mare, nu pt că erau suporteri ai Stelei. Și dacă juca cu CFR sau cu Dinamo tot atâția veneau. Plus pt nocturna. Pt Dumnezeu, la meciuri cu Clinceni sau Foresta venim 3-4 mii.
  Și frig? Nu m-a interesat frigul. Citește încă o data propoziția: nu m-a interesat. Și am stat peste o ora in frig fara să mă deranjeze foarte mult că n-am văzut nici un fotbal. Crezi că m-ar fi deranjat daca vedeam fotbal prost?
  In campionat e stres, aici oricum ar fi fost, era sărbătoare.

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  S

  Și normal că trebuia amânat dinainte, a fost ridicol să ajungă să ne lase pe stadion, era clar cu mult înainte. Dar nu m-am deranjat absolut deloc în final. Prea ne căcăm pe noi pt orice. Ne-am ras, am urlat, am scandat, am huiduit, am socializat un pic…n-o fost bai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact