X

Ce-am învățat după un meci ratat?

Alin Bratu

FC Hermannstadt – FCSB, meciul pentru care 8.000 de sibieni au înfruntat gerul, a fost amânat. Trecând peste disconfortul oamenilor, peste faptul a trebuit să se încropească pentru evenimentul cu pricina o nocturnă și că s-a descoperit subit că nu avem nici măcar o infrastructură pentru vinderea biletelor, sibienii au mai ajuns la o concluzie: e ”fail” să ai un stadion în mijlocul unui oraș deja aglomerat.

Primăria a anunțat investiții de peste 8 milioane de lei în Stadionul Municipal, doar într-o primă fază. Urmează apoi ample lucrări de modernizare, cu înlocuirea tabelei, cu instalație de nocturnă, cu tribune noi și așa mai departe. E o acțiune pe care mulți sibieni au așteptat-o vreme de 30 de ani. Dar…

S-a omis din start un aspect. ”Nu ar fi oare mai bine ca această construcție să dispară și să se construiască un alt stadion, la marginea orașului?” Întrebarea a fost pusă de mulți încă dinainte de scrierea proiectului cu reabilitarea. Nu știu dacă s-a luat măcar în calcul, cert este că s-a insistat pe modernizarea pe actualul amplasament.

Anul viitor, cel mai probabil, vom avea vreo patru – cinci meciuri precum cel de azi pe Municipal. Vom repeta episodul de azi. E bine, e rău? Poate orașul suporta, în mijlocul lui, un stadion de 18.000-20.000 de locuri?

În aceeași idee, primăria a anunțat recent că lângă Podul Gării vor începe lucrările la primul mall al orașului. Sensul giratoriu de pe Constituției, circulația pe pod și dincolo de el e de pe acum sufocată la mijlocul zilei, când se face transferul ”serviciu – acasă”. Ce se va întâmpla când mall-ul va fi gata? Probabil că se vor căuta atunci soluții. Întrebarea rămâne: ”de ce nu se găsesc soluții de acum?” Un pod mai lat, un pasaj subteran, ceva…

În toate aceste investiții ”heirupiste” regăsim exemplul Zona Industrială Vest. S-au ademenit zeci de investitori, aceștia au venit cu mii de angajați, iar infrastructura a fost gândită încă de la început ca pentru un CAP. Drumuri strâmte, perspectivă zero. Poate a fost un succes fulminant, la care administrația nu s-a așteptat. Sau poate s-a mers tot pe ideea: ”facem, pe urmă vedem”.

Am criticat în numeroase rânduri Primăria Sibiu pentru lipsa proiectelor mari, importante. Acum veți spune că nici așa nu e bine: criticăm și atunci când se face ceva. Dar totuși, nu ar fi fain să se facă ceva într-adevăr cu cap, de la bun început? Nu de alta, dar pe urmă ne plângem că pesediști fac legi pe care le peticesc în zeci de locuri pentru că nu s-au gândit bine înainte… Le-am putea arăta că în Sibiu lucrurile se fac altfel.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

5 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  codrut

  meciul s-a ratat din cauza minciunilor domnului Birț care a susținut în zilele dinaintea meciului ca terenul va fi curat. Asa e cand nu te pricepi la nimic dar esti mare președinte.
  Aglomerația din oraș nu vă mai fi rezolvată de nicio măsură pe care primăria ar putea să o ia. În fruntea primăriei sunt oportunisti, nu administratori de oraș.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  John Doe

  Nimeni nu vrea sa isi asume nimic ! Iti asumi un proiect ->iti dai de lucru singur tie si altora -> tulburi apele…. Cine nu munceste nu greseste !

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Vasi

  Si cu cei care au rămas cu biletul plătit ca au mai si lucrat cqate unii joi cum rămâne? Rusine celor din fotbal pe care nu ii interesează . Doar ei au de castigat .Sper sa joace cu stadionul gol deacum. Prosti sunt cei care ii mai plătesc.

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  cris

  Si cu cei care au rămas cu biletul plătit ca au mai si lucrat cqate unii joi cum rămâne? Rusine celor din fotbal pe care nu ii interesează . Doar ei au de castigat .Sper sa joace cu stadionul gol deacum. Prosti sunt cei care ii mai plătesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact