X
spital_doctor

Ministrul Muncii: Începând de mâine un medic primar va avea salariul 15.000 de lei, fără sporuri

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat că, începând de joi, salariile tuturor medicilor şi asistentelor vor urca pe grila din 2022, iar un medic primar va ajunge cu salariul de la 4.000 de lei la 15.000 de lei.

”Este vorba de absolut toţi medicii şi toate asistentele care urcă pe grila din 2022 direct, începând de mâine (joi – n.r.), vă vom transmite salariile ca să vedeţi despre ce este vorba. Pot să vă spun că un medic primar, de exemplu, de la 4.000 ajunge la 15.000 de lei, la care se adaugă în mod evident vechimea şi celelalte sporuri de care beneficiază. În sistemul de sănătate, salariile chiar vor fi foarte mari şi ne-am bucurat să constatăm că încă de anul trecut s-a redus exodul medicilor cu 40% doar pe promisiunea că vor creşte salariile”, a spus Vasilescu, la Palatul Parlamentului, întrebată pentru ce categorii de salariaţi vor creşte salariile începând cu 1 martie.

Ea a adăugat că exodul medicilor este o problemă naţională.

”Sperăm ca începând din acest an, pe această măsură pe care am luat-o, să stopăm în totalitate exodul medicilor, pentru că avem nevoie de ei. Sunt foarte multe unităţi sanitare în care se scot posturi de medici la concurs şi nu se mai prezintă nimeni, deci e o problemă naţională”, a menţionat ea, conform Agerpres.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

16 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Marius Enescu

  Speram ca doar cei dinSibiu, sau macar din Ardeal, ca ei salveaza oameni de valoare! Nu ca si “colegii” lor din alte zone, care isi irosesc practica pe subspecii umane!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Relucu Caşolţan-Lovinescu

  PSD este garantia bunastarii si a romanismului curat si traditionalist in anul centenarului neamului cel romanesc! PSD si glia strabuna de la Avramut Iancu! Spuneti NU lui Soros si copiilor lui platiti sa ne ieie glia!!!

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Masterul

  Nu se va opri niciodata exodul medicilor deoarece nu numai din cauza salariilor pleaca acestia in strainatate ci si din cauza conditiilor de lucru, a lipsei dotarilor din spitale, etc. Privitor la salarii nu cred ca este categoria sociala cea mai dezavantajata, avand in vedere ca majoritatea personalului medical lucreaza si la cabinete particulare, de unde isi rotunjeau veniturile, plus “atentiile” oferite de pacienti. Aceasta masura este una populista specifica PSD-ului, care nu face altceva decat produce o mare nedreptate in raport cu alte categorii de bugetari care vor sta la rand 4 ani ca sa ajunga cu salariul la nivelul unui angajat din “sanatate”, si asta in cazul in care se va aplica in integralitate Legea unica a salarizarii. Se produce o discriminare pe fata si ma intreb, si totodata o intreb si pe d-na LOV: de ce un angajat din sanatate este mai presus decat un bugetar angajat in alt sector de activitate cum ar fi educatia, cultura, apararea s.a.)?

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Velvar

  Sa dus dracu medicina si la sibiu
  Te duci la cabinet si daca vrei sa-i spui povestea de la cap cu lux de amanunte de ce te-ai dus acolo,el te intreaba sec raspunde doar ce te intreb eu
  Pai stai domne sa iti zic toata problema si pe urma imi mai pui intrebari daca esti nelamurit…
  Suntem terminati total…Doamne fereste de spitale,atat de stat cat si particulare

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Ilie

   Salariile in sănătate se măresc doar la medici si asistenți, sa știe toată lumea. Restul nu primesc nimic “0”(infirmieri,personal curățenie,personal întreținere ……..) . Deci se măresc numai la unii

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  McD

  Degeaba, serviciile tot de proasta calitate raman, tot cu plicul si cu medicamentele tale te duci la spital…iar daca vrei sa mai iesi vindecat de acolo, trebuie sa ai mare noroc…si mai multi bani decat la intrare…

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact