Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Summit-ul UE de la Sibiu: peste 100 de traducători își caută loc

Summit-ul UE de la Sibiu: peste 100 de traducători își caută loc

Organizatorii Summit-ului Uniunii Europene programat pentru luna mai la Sibiu au venit să găsească locurile în care vor lucra, printre alții, peste 100 de traducători.

Pregătirile pentru summit-ul programat în ziua de 9 mai 2019 au continuat în cursul acestei săptămâni în cadrul a două grupuri de lucru, cu obiective diferite. În cursul zilei de marți, reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și cei ai Serviciului de Pază și Protecție au stabilit alături de reprezentanții administrației locale destinația spațiilor din interiorul primăriei și amenajările necesare. Iar în cursul zilei de miercuri, la Sibiu au venit reprezentanți ai Directoratului de Interpretariat al Comisiei Europene. "Delegația a fost primită de primarul Astrid Fodor, la întâlnire participând și reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe, ai SPP, precum și coordonatorii echipei din Primăria Sibiu angrenată în organizare. Scopul vizitei a fost acela de a stabili logistica serviciilor de traducere simultană, esențiale pentru Summit, o întâlnire la cel mai înalt nivel între cei 27 de șefi ai statelor europene", anunță Primăria Sibiu. Summit-ul organizat la Sibiu va avea rolul de a stabili viitorul Uniuni Europene după Brexit.

"Am făcut încă un pas important cu această întrevedere. Peste 100 de traducători vor veni la Sibiu pentru a asigura serviciile necesare desfășurării Summit-ului și mă bucur că, datorită unei colaborări constructive între toți factorii implicați, au fost identificate cele mai bune soluții pentru ca traducătorii să își desfășoare în bune condiții activitatea. Soluțiile găsite astăzi vor fi prezentate factorilor de decizie de la Bruxelles", Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Sibian superior tuturor

Acum 6 ani

Summitul se va tine pe noul stadion din Sibiu, care va purta numele sponsorului principal al orasului, "K.ontiki Arena"!
Raspunde

Nicoleta din Dobarca

Acum 6 ani

...pardon - nu cumva CUNTAN ARENA ??
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus