X
cvasic workshop (3)

Workshop la Spitalul Județean Sibiu, despre „Rolul Rezonanței Magnetice in hipertensiunea pulmonară”

Laboratorul de imagistică medicală din structura „Centrului de Cercetare invazivă şi non-invazivă în domeniul patologiei vasculare la adult” (CVASIC) al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu a găzduit astăzi un atelier de lucru cu tema „Rolul Rezonanței Magnetice in hipertensiunea pulmonară”.

În cadrul workshop-ului, pacienții cu patologie cardio-pulmonară care s-au încadrat ca subiecți în tema de cercetare, au beneficiat de examinări de înaltă performanță efectuate cu sistemul RMN din dotarea CVASIC. Este pentru al doilea an consecutiv când CVASIC este implicat activ în astfel de ateliere practice, cu scopul explorării noninvazive a pacienților cu patologie cardiovasculare prin rezonanță magnetică.

Workshop-ul „Rolul Rezonanței Magnetice in hipertensiunea pulmonară” este parte a simpozionului Phader Spring Forum, manifestare științifică cu participare internațională cu tematica „Hipertensiunea pulmonară”, care se desfășoară perioada 2-3 martie la Sibiu. Simpozionul este organizat de Societatea Română de Cardiologie (SRC), în colaborare cu Facultatea de Medicină din cadrul ULBS și cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, cu sprijinul Secţiei Clinice de Cardiologie I și II și al „Centrului de Cercetare invazivă şi non-invazivă în domeniul patologiei vasculare la adult”. Temele abordate de către participanți sunt: funcția si disfuncția ventriculului stâng la pacienții cu hipertensiune pulmonară arterială, hipertensiunea pulmonară secundară medicamentoasă și hipertensiunea pulmonară la consumatorii de droguri.

Workshop-ul a fost moderat de  către Dr. Anca Florian, medic specialist cardiolog, din cadrul Spitalului Universitar Munster, Germania și Dr. Monica Yepez, medic radiolog în cadrul CVASIC – SCJU Sibiu. La eveniment au participat, de asemenea, și Șef lucrări Dr. Gabriela Eminovici, medic șef al Secției Cardiologie I a SCJU Sibiu respectiv Șef lucrări Dr. Minodora Teodoru, medic șef al Secției Cardiologie II a SCJU Sibiu precum și numeroși medici rezidenți și studenți.

cvasic workshop (4) cvasic workshop (3) cvasic workshop (2) cvasic workshop (1)

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

2 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Nelutu

  Din cele auzite printre pacienti, se pare ca acest RMN a fost in “conservare” pe perioada concediului de crestere a copilului a dnei. Dr.
  Pentru ce atata graba!?

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   El

   Graba ca sa nu trebuiasca sa mearga lumea sa plateasca o avere la mafioti de la clinice private pentru o asemenea examinare. Dar poate tu esti unu dintre ei sau pur si simplu unu fara ocupatie decat sa arunce negativitate peste tot. Sper sa nu ai nevoie de asa ceva in curand. Nesimtitule!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact