Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
12°C

FOTO VIDEO Zece ani de la modernizare. Cu un avion în plus, parcarea Aeroportului sibian ”a dat pe din afară”

FOTO VIDEO Zece ani de la modernizare. Cu un avion în plus, parcarea Aeroportului sibian ”a dat pe din afară”

Reprogramarea unei curse aeriene a dat peste cap sistemul de parcare al Aeroportului Internațional Sibiu: parcarea s-a umplut, iar coada de mașini care aștepta să intre pornea din șoseaua Alba Iulia. La zece ani de la modernizarea Aeroportului, inclusiv administratorii instituției recunosc că, în anumite intervale orare, AIS își atinge deja capacitatea de procesare.

Blocaj rutier s-a creat în parcarea Aeroportului internațional Sibiu la prânzul zilei de vineri, 2 martie. Sute de mașini au umplut parcarea cu o capacitate de 300 de locuri, dar și zonele adiacente ale Aeroportului internațional Sibiu. Cum accesul în parcare a fost oprit, mașinile au început să formeze coloane, al căror capăt pornea de pe șoseaua Alba Iulia, încurcând și traficul pe această stradă. "Nu, domnule, nu se prea întâmplă asta des. Doar acum, că a mai venit un avion", a fost explicația unui agent al parcării aeroportului. Avionul în plus la care acesta făcea referire este o cursă a Wizz Air de la Memmingen. Acesta era programată să aterizeze joi după-amiaza, dar din cauza condițiilor meteo, cursa a fost amânată pentru ziua de vineri. Și a aterizat la ora 12:00, oră la care mai erau programate să aterizeze și cursele Blue Air de la Stuttgart, respectiv WizzAir de la Dortmund. Suprapunerea celor trei curse a blocat traficul în parcarea Aeroportului.

La zece ani de la modernizare

Situația de vineri se suprapune cu adoptarea unui nou plan de administrare a Aeroportului, pentru perioada 2017 - 2021, perioada de mandat a noului consiliu de administrație. Consiliu care estimează că în următorii șapte ani traficul va ajunge de la cei aproximativ 504.000 de pasageri din 2017 la peste 750.000.

Același plan identifică sistemul de parcare al Aeroportului drept unul "dificil", acesta fiind unul din punctele slabe ale aerogării sibiene. De altfel, în analiza SWOT atașată planului de administrare este precizat faptul că Aeroportul sibian își atinge capacitatea de procesare pe anumite intervale orare, fapt care duce la scăderea nivelului de servicii oferite.

În acest context, strategia noului Consiliu de administrație al AIS include și reducea timpilor de procesare și așteptare pentru pasageri, dar și diversificarea serviciilor non-aviatice. Pentru aceste deziderate, membrii CA propun "dezvoltarea serviciilor pentru categorii de pasageri VIP", "extinderea suprafețelor destinate procesării pasagerilor", "dezvoltarea conectivității rutiere" și "realizarea unei analize funcționale a fluxurilor de procesare a pasagerilor și identificarea posibilităților de îmbunătățire".

Situația apare la zece ani de la finalizarea lucrărilor de modernizare a AIS, în valoare de peste 77 de milioane de euro (fonduri proprii ale județului și, respectiv, municipiului Sibiu).

aeroport parcare blocata 3 aeroport parcare blocata 2 aeroport parcare blocata 1

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

18 comentarii

Bacovia

Acum 6 ani

Nu ma pretind vreun expert in ale aeronauticii, insa bunul simt imi semnalizeaza ca daca domnii responsabili cu sectorul de investitii ar aloca/atrage fonduri pentru o serie de lucrari, cresterea si dezvoltarea traficului aerian de la Sibiu ar fi asigurate pentru cel putin inca 15-20 de ani. Poate ca vorbesc eu prostii, insa nu ar strica o parcare supraetajata in zona intrarii, deoarece aeroportul are mult teren pe care se poate construi, poate nu chiar a doua pista (nici nu cred ca e cazul pana ce nu ai vreo 10 zboruri/ora), insa o parcare pe 3 nivele, unul pentru angajati, unul pentru cei ce parcheaza masina la aeroport pe durata calatoriei si unul “in trecere” pentru cei ce isi lasa/preiau apropiatii (de) la aeroport, ar rezolva multe probleme in urmatorii 2-3 ani. De asemenea, noua parcare poate asigura un nr. considerabil mai mare decat cea prezenta, pe care intr-o etapa ulterioara o poti inchide, pentru a ii adauga un etaj in subteran, lucru ce ar rezolva precum spuneam, cel putin problematica parcarii, pe termen lung spre foarte lung. Ma indoiesc ca daca aeroportul ar avea undeva la 2000-2500 de locuri de parcare ar mai exista probleme pana tarziu dupa anul 2035. Nu stiu daca vechea cladire reprezinta cumva vreun monument istoric incat sa nu poata fi indepartata, desi ma indoiesc, dar chiar si asa cladirea actuala (mai mica ca suprafata utila decat Metro - fapt verificabil pe Google Maps), poate fi marita cu 50-60% la sol inspre Zona Industriala Vest, pentru sectorul de Sosiri, iar ulterior adaugat un etaj util pentru Plecari peste intreaga constructie. Daca ii mai adaugi si 2 porti directe de acces in avion, voila, ai la Sibiu aeroport de 1-1,5 milioane de pasageri/anual, care va face fata si la 2 milioane (daca actualul face fata la cifrele date in ciuda capacitatii). Dar “milioanele” momentan nu sunt o problema, ca mai trec 25-30 de ani pana acolo.
Raspunde

Ridichie Iglesias

Acum 6 ani

Puneti-l pe bibliotecarul sef de la Aiud manager general si in cativa ani va depasi Londra.
Raspunde

?

Acum 6 ani

cine e bibliotecarul?
Raspunde

dragnea

Acum 6 ani

De ce de la Aiud? Dacă vrei performanță maximă, este obligatoriu ca administratorul să fie din Teleorman.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

dancp2

Acum 6 ani

manager din germania avem experientza fantastica cu EX antrenorul nationalei de fotbal,specialist si specialist
Raspunde

un sibian

Acum 6 ani

Dacă fac parcare supraetajata nu se mai vede cladirea facută aeroportului de Nea Nicu . Şi actuala parcare ar putea avea o iesire spre şosea in colțul dinspre vama .(unde sunt parcate tractorasele ptr dezapezire ). A mai fost discitii despre ceva dudui ajunse la " aeroportul " din Thailana prt merite deosebite in ale zborului .
Raspunde

Eugen

Acum 6 ani

Daca ati fost in oraselul Memmingen,ati putut vedea niste parcari decente, chiar daca cele mai indepartate erau cu pietris (!!!!!!), era spatiu suficient,nu se statea la coada,aeroportul posibil sa fie mai mic decat cel din Sibiu
Raspunde

McD

Acum 6 ani

...parcare etajata peste sos. A.Iulia, la Stuttgart este una pentru aprox.800 locuri peste A8 Stuttgart-München...dar vai, am uitat,...nu suntem in Germania...pacat
Raspunde

Bogdan

Acum 6 ani

Acum 10 ani au modernizat aeroportul cu 60 mil imprumutati. Adica au facut un terminal nou, un turn de control nou, gard nou, o parcare noua si o pista pe un teren inclinat. Intregul aeroport este lipit de oras si majoritatea zborurilor aterizeaza dinspre oras. Nu era mai simplu sa faca un aeroport nou la distanta de oras? Oricum se lauda acum ca au excedent bugetar la primarie, de parca este un lucru bun.
Raspunde

Corina

Acum 6 ani

Oricum, un aeroport prost manageriat. Eu călătoresc în fiecare an peste ocean si trebuie să mă trambalez de fiecare dată la București. La fel, pentru cateva zile pe litoral, destinații de vacanță, trambalare la Cluj sau București. N-au contracte? N-au destule piste? N-au...minte? Nu vor bani? Sa zicem, nu călătoresc toți pe alt continent, dar in vacanță? Oricine vrea, Grecia, Turcia, Bulgaria, Cipru, Malta, orice...
Raspunde

lex_al

Acum 6 ani

unde nu-i cap vai de parcare. pai este destul loc sa se faca citeva mii de locuri de parcare. peste drum este destul loc virant...faci o parcare pe 5 nivele...2 subterane 3 peste si legi parcarea pe sub drum cu tuneluri si benzi rulante. sa fim seriosi poti cuntinua cit iti permite terenul. cu benzile rulante poti lega cam tot ce este in jur. daca este gindita ca si investietie ii rentabila daca nu ii gidita asa, arata ca starea actuala. pai ce care calatoresc au nevoie sa isi lasa masinile in parcare..platesc parcarea cit tim sunt plecati...este nevoie doar de cap ca in rest spatiu exista. o zi buna si zbor placut.
Raspunde

I.S

Acum 6 ani

Stiu ca suntem in 2018, secolul vitezei, tehnologiei, a noii curse spatiale, dar cand citesc comentarii ca ale tale ma pufneste rasul-plansu. Astia nu-s in stare sa deseneze o trecere de pietoni peste alba iulia si sa arunce pietris pe locul unde tu propui parcare subterana+supraterana apai ce sa mai vorbim de tuneluri (lol) si benzi rulante ( rofl). Da, ai dreptate, dar sa fim seriosi, nu suntem nici Cluj nici Oradea ca sa facem treaba. Sibiul e varza din toate punctele de vedere, de la aeroport la transport in comun, drumuri, evidenta populatiei, inmatriculari. Toate merg ca si cum is lipite cu banda adeziva si scuipat.
Raspunde

Sile

Acum 6 ani

Fratilor, ce ne facem in 2019 cu summitul unde o sa vina 28 de sefi de state...astia unde o sa aterizeze?
Raspunde

I.S

Acum 6 ani

nu-ti fa griji pentru ei. Se vor amana zborurile care ii incurca, parcarea se goleste pentru ei, traficul se va opri pe traseul lor. Pentru ei va fi ok insa ghici cine sunt victimele colaterale?
Raspunde

rosu

Acum 6 ani

Acum 10 ani, diaspora circula cu Atlassib-ul. Acum vor sa se dea toti cu avionul, iar saracii din oras si judet sa le plateasca parcari cu etaj? Pai nu-i corect. Sa mearga la CJ sau MS, daca nu le convine la Sibiu. In oras e nevoie de multe investitii, dar in nici un caz de noi locuri de parcare la aeroport pentru VIP-uri.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus