X
IMG_4697

Piața Schiller bate Piața Mare. La mâncare.

Am avut o surpriză tare plăcută. Știți cum foamea vrea să fie tratată ca o prințesă, să i se întindă masă ca la nuntă, să fie ținută în puf și gâdilată olfactiv cu ce se găsește mai bun? Că foamea mea a plecat tare mulțumită de la Hochmeister. Am auzit un zvon că restaurantul ar fi făcut pași de la foștii proprietari spre noi oameni dornici să arate că se pricep la bucătăreală și că meniul ar fi fost serios revizuit și adăugit. Iar cum zvonul rămâne zvon până la o temeinică verificare am purces la final de săptămână spre restaurantul din Piața Schiller. La ora amiezii erau puțini oameni înăuntru, restaurantul suferă puțin probabil din cauză că nu are vad, dar cu atât mai bine pentru mine. Primul lucru care mi-a plăcut, micul antreu, că nu intri direct în restaurant și apoi te chinui să îți faci loc printre mese ca să îți lași haina în cuier cum în multe alte locuri se întâmplă. De altfel, întreaga amenajare a locului e foarte plăcută ochiului, curat, ordonat, totul în lemn, vechi și nou dar care se combină foarte bine pentru un aspect unitar.

Mă așez la o măsuță mică și mă apuc să răsfoiesc meniul. A trecut multă, multă vreme de când am intrat într-un restaurant nou și am petrecut atât de mult timp la studiul meniului pentru că am avut reale dificultăți cu ce îmi doream să mânânc. Cel mai simplu a fost la aperitiv. Nu că celelalte nu ar fi sunat bine, dar oricând, oriunde, oricum, tot untura o să o aleg dacă există în meniu. Mai ales că e singurul loc din Sibiu, din câte știu eu, care servește untură de rață. Evident, cu pâine prăjită și ceapă roșie. La supă am oscilat serios între supa cremă de mazăre și spanac cu brânză de capră și supa cremă de porumb cu gălbiori și semințe de pin. Gălbiorii au înclinat balanța decisiv și faptul că până acum nu am încercat niciodată o supă de porumb. Felul principal a fost însă cel mai complicat de ales. Am avut o finală foarte strânsă între tarta alsaciană cu bacon, ceapă roșie, sparanghel verde și creme fraiche, șnițelul de pui cu salată de cușcuș și brânză Halloumi la grătar, mușchiulețul de porc cu sos de ciuperci și găluște de pâine și limba de vită. Am fost prea curios să văd cum ar fi combinația de limbă de vită cu sos de vișine așa că le-am lăsat pe celelalte pentru o altă vizită.

IMG_4691

Să începem cu începutul. Știți cum e untura de rață? Dumnezeul unturilor din restaurantele sibiene. Eram mare, mare fan al unturii de la Hermania, care acum va trebui să se mulțumească să ocupe onorabilul loc 2 în topul preferințelor pentru că cea de la Hochmeister e absolut delicioasă. Pe cuvânt de onoare că aș fi terminat întreaga porție fără cea mai mică remușcare dacă nu ar fi urmat alte două feluri. Oricum, am mâncat patru felii, cu untură de un deget pe ele. Aș mai fi mâncat.

Supa de porumb nu a fost atât de cremă pe cât aș fi crezut, nu că ar fi un lucru rău. Foarte interesant gustul, gălbiorii sunt delicioși și ce mi-a plăcut cel mai mult la felul ăsta, crocantul pe care îl dau semințele de pin. Merită încercată.

IMG_4694

Ultimul hop înainte de nota de plată, felul principal, limba de vită cu sos de vișine. Însoțită de cartofi rondele, prăjiți perfect și stropiți cu pătrunjel, limba este absolut delicioasă. Sub bucățile de carne sunt suficiente vișine încât să poți lua și câte una la fiecare îmbucătură. Sunt departe de a fi vreun mâncău, dar am topit până și ultimul cartofior.

Prețurile mi s-au părut absolut decente. 12 lei untura, și e porție de două persoane, 14 lei supa de porumb, 37 porția de limbă de vită. Am mai pus câteva cola, un cappucino, un espresso și n-am ajuns la suta de lei. Nu știu voi, dar nu va trece mult timp până la următorul popas la Hochmeister pentru că sunt teribil de curios cum sunt și preparatele care au picat la prima selecție.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

7 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  marius

  un restaurant de toata jena , nici nu intelegi ce e acolo , gradinita , spatiu ptr ateliere handmade restaurant , un talmes balmes romanesc .

  dar na cand cei de la turnul sfatului sunt prieteni cu cei care au restaurantul …..

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Gigi

  Un idiot care nu are ce face decat sa mearga prin restaurante si sa bage de vina .daca nu ii convine sa i fae nevastasa de mancare

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  mie imi este foame

  In afara de articolul mentionat de jonyjon, mai este unul, care se recunoaste ca si publicitate :www.turnulsfatului.ro/2016/07/…/hochmeister-restaurantul-care-te-plimba-jurul-lumii din 16 iulie 2016

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Sibian superior tuturor

  In Sibiu se mananca bine si scump pentru ca nivelul de dezvoltare si de trai ne permite sa dam zilnic 50 lei pentru o ciorba si 70 lei felul 2. Eu de exemplu mananc meniul zilei cu 65 lei si e destul de ok. La Sibiu o ducem bine! Orasul musteste de civilizatie, cultura si bani! Sa nu ne mai mintim, suntem cel mai dezvoltat oras dupa Londra si poate Munchen!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Cronică de restaurant
 • Contact