X
Sicilia2

Ansamblul Folcloric Studențesc „Ardealul” pleacă peste hotare

Ansamblul Folcloric Studențesc „Ardealul” din cadrul Casei de Cultură a Studenților Sibiu duce folclorul romȃnesc, ȋn perioada 6-12 martie 2018, peste hotare ȋn cadrul celei de-a 73-a ediții a Festivalului „Almond Blossom” din Agrigento, Sicilia. Festivalul ”Migdalilor Ȋnfloriți” este un eveniment UNESCO la care participă ansambluri folclorice din 19 țări. Evenimentul aduce pe scenă dansuri incluse ȋn Lista Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității UNESCO, sărbătorind atȃt venirea primăverii, cȃt și frăția dintre diferite culturi ale diferitelor țări.

Membrii Ansamblului Folcloric Studențesc ”Ardealul” vor etala pe scena siciliană diverse dansuri feciorești, incluse din anul 2015 de UNESCO pe lista patrimoniului imaterial al omenirii.

Dansul fecioresc (Lad’s Dance), specific mai multor zone din Transilvania este practicat în ocazii festive, iar specialiştii spun că este, din punct de vedere tehnic, unul dintre cele mai dificile dansuri populare româneşti. Fiecare comunitate are propriile variante, bazate pe armonie, mișcare, multă tehnică și ritm. Toți membrii comunității iau parte la dans, fie ca artiști interpreți sau simpli spectatori, iar dansul oferă tinerilor oportunitatea de a-şi consolida statutul social în comunitățile tradiționale, în special în rândul fetelor și a familiilor acestora, în vederea căsătoriei.

„Folclorul romȃnesc cu rădăcinile adȃnc ȋnfipte ȋn tărȃmul strămoșesc, pașii de dans culeși din cele mai frumoase locuri și cȃntecul popular veșnic tȃnăr călătoresc cu ajutorul acestor tineri ȋn cadrul unui eveniment care antrenează integrarea folclorului din diferite zone cu diferite valori, contribuind la un intens și necesar dialog intercultural”, a declarat Liliana Popescu, directorul Casei de Cultură a Studenților Sibiu.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact