X
innovation labs (3)

Innovation Labs, a treia ediție la Sibiu. Mai este o zi de înscrieri

Acceleratorul Innovation Labs 2018, program dedicat tinerilor pasionați de tehnologie și inovare digitală să își pună ideile în mișcare în Hackathoanele și programele de mentorat, revine pentru al treilea an la Sibiu. Înscrierile mai pot fi făcute până mâine, 8 martie. 

Înscrierile sunt deschise studenților și tinerilor care își doresc să trăiască experiența dezvoltării unui produs tech alături de mentori de top, antreprenori și specialiști în ICT și business. Programul se va desfășura între 3 martie și 21 mai 2018.

„În Sibiu, Innovation Labs este la a 3-a ediție și suntem bucuroși că în jurul acestui proiect ambițios s-a dezvoltat o comunitate de oameni dinamici și creativi, pe care o numim Team Sibiu. Suntem o echipă de studenți, absolvenți, voluntari, organizatori, specialişti, mentori, antreprenori locali și cadre didactice universitare.  Toți suntem pasionați de inovare și tehnologii transformatoare și dorim să creștem ecosistemul antreprenorial din Sibiu. După primele două ediții, Innovation Labs și a lăsat amprenta asupra tuturor participanților. Hackathonul este cea mai spectaculoasă și intensă experiență din program, dar workshop-urile și întâlnirile cu mentorii sunt evenimentele în cadrul cărora participanții  descoperă ce înseamnă să te orientezi ca antreprenor, să-ți dezvolți o strategie de afaceri, să- ți descoperi clienții și să  pivotezi în funcție de oportunitățile din piață. Participarea la DemoDay în București, un eveniment unde participanţii la Innovation Labs Sibiu au șansa să cunoască viitori parteneri, finanțatori și alți antreprenori tech, este o motivație în plus pentru ca Team Sibiu să își unească forțele și să-și extindă rețeaua profesională”, spune echipa Sibiului.

innovation labs (2)

Innovation Labs 2018 urmărește șapte direcții de dezvoltare: Agriculture, Cyber-Security, Fintech, Health & Lifestyle, Retail, Smart Cities și Smart Mobility. Tinerii pornesc de la o idee pe care o rafinează în cadrul programului de mentorat și o transformă treptat într-un prototip viabil și persuasiv, cu aplicații în piață.

„Noutatea ediției din acest an este verticala de fintech, prin care vom căuta și vom aduce la viață idei ce vor modela viitorul industriei de banking și tehnologii financiare. O altă oportunitate introdusă în 2018 este direcția de Smart Mobility, pentru a energiza servicii digitale sau tehnologii inovative, născute din conectarea vehiculelor la internet, ce fac mobilitatea bunurilor sau persoanelor mai sigură, mai eficientă, mai inteligentă și mai accesibilă. Direcția Smart Cities, aduce în prim plan tehnologii și idei ce revoluționează modul în care interacționăm cu infrastructura orașelor viitorului. Direcția de Retail, experimentează tehnologii digitale disruptive pentru a îmbogăți experiențele clienților și a deschide noi direcții transformative în industria de vânzări”, spun organizatorii.

innovation labs (1)

Structura acceleratorului Innovation Labs 2018

Innovation Labs este structurat în trei etape: Hackathon, Boost Day și Demo Day.

Hackathon-ul inițial, de 24 de ore, oferă tinerelor echipe șansa de a-și contura mai clar ideile, de a le susține în fața juriului și a publicului, de a obține feedback de la mentori din ecosistemul inovării digitale și de a-și consolida echipa. Cele mai bune echipe vor continua să își dezvolte produsele în cadrul programului de mentorat din martie până în mai, prin întâlniri săptămânale cu specialiști de top din industria ICT și din business. Împreună cu mentorii, tinerii își vor consolida și își vor testa prototipul inițial pentru a obține un produs funcțional și atractiv.

Echipele își prezintă prototipurile finale pe 21 mai la Demo Day Bucureşti, în fața juriului, potențialilor investitori, parteneri și mass media. Demo Day aduce împreună oamenii ce creează, în startupuri proprii sau în companii de vârf, tehnologii captivate, deschizând conversații și oportunități. Evenimentul final al Innovation Labs deschide un nou început pentru echipele participante, prin șansa de a câștiga atenția unor finanțatori, parteneri și noi utilizatori.

  • 12 februarie – 8 martie 2018: Perioada de înscrieri pentru Hackathoanele din Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara;
  • 10– 11 martie 2018: Hackathoanele din Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara.

Înscrierea la Hackathon se poate face accesând site-ul programului.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact