X
TDC 2017 Day 1 © dragos dumitru (163)

Premieră pe piața muncii, la Târgul de Cariere Sibiu

A 18-a ediție a Târgului de Cariere Sibiu se desfășoară săptămâna viitoare, pe 13-14 martie, la Sala Polivalentă Transilvania. Peste 35 de companii și organizații participă la evenimentul de recrutare ce se adresează atât persoanelor cu mai puțină experiență, cât și celor ce au dobândit cunoștințe solide în diferite domenii de activitate.

Cele mai multe oferte de locuri de muncă sunt în Producție și Automotive, acesta fiind, de altfel, un specific al Sibiului când vine vorba de oportunitățile de carieră. Totuși, anul acesta foarte multe oferte se adresează pasionaților de tehnologie. 

“Sunt din ce în ce mai multe companii din domeniul IT care caută viitori colegi și la Sibiu. Am observat, din experiența ultimilor ani de evenimente, că piața din Cluj-Napoca, cel mai important centru de IT din Ardeal, este saturată, așa că angajatorii din acest sector migrează către alte orașe din apropiere, cum ar fi Sibiu, Brașov sau Târgu-Mureș”, declară Ioana Oros, PR Manager Târgul de Cariere.

Un alt specific al acestui târg se referă la vorbitorii de limbi mai puțin circulate.

Spre exemplu, compania Sykes este în căutare de vorbitori de albaneză, greacă, croată și slovacă. Aceeași companie organizează cursuri de limba germană în vederea angajării ulterioare. Cursul este destinat sibienilor vorbitori de limba germană la nivel intermediar.

Nu lipsesc nici oportunitățile de angajare în retail – Leroy Merlin are peste 20 de poziții libere pentru Sibiu. Angajatorul caută lucrători comerciali, dar și manageri de departament.

Azets, Star Transmission, Continental, Kaufland, Swoboda, Bertrandt, BearingPoint, Sykes, Odu Rom Manufacturing, Tyssenkrupp, Leroy Merlin, Stefanini, Elektrobit, E.ON România, Harting, McDonalds, Kuka, Ceprocs, Marquardt, Arvato, Kromberg&Schubert, Lugera, Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, Profi, ARWA, IFM Electronic, PPRO, Auchan, Hubis Network, Asitel, CGS, 3Soft, Fujikura Automotive România, dar și o serie de ONG-uri și instituții vor fi prezente la Târgul de Cariere Sibiu, pe 13-14 martie, la Sala Polivalentă Transilvania.

Azets continuă campania de recrutare și vine la Târgul de Cariere de la Sibiu cu multe oferte de muncă. La fel ca în anii trecuți, avem posturi deschise în departamentele de Contabilitate, Salarizare și IT”, a declarat Alina Radu, manager Resurse Umane Azets România.

TDC 2017 Day 1 © dragos dumitru (117)

“În era celei de-a patra revolutii industriale, o companie precum Continental, cel mai mare angajator din Sibiu, are o strategie de creștere continuă, cu un focus intens spre recrutarea celor mai buni specialiști din domeniul automotive, pornind de la poziții pentru fabrică, precum operatori, tehnicieni, ingineri de proces și de test sau de calitate, dar și poziții pentru centrul de cercetare și dezvoltare, precum ingineri software, hardware și mechanical design, a declarat Lăcrămioara Daraban – Head of Human Relations Continental Automotive Systems Sibiu.

Star Trasmission, din Sebeș, recrutează și în acest an la Târgul de Cariere Sibiu. Compania îi invită pe cei dornici să își spună povestea la standul Star Transmission & Star Assenbly. “Te poți alătura echipelor noastre din Sebeș și Cugir, iar împreună să ne dezvoltăm atât profesional, cât și personal în domenii ca: inginerie, proiectare, întreținere, producție, calitate și IT”, este mesajul reprezentanților departamentului de Resurse Umane.

La același stand Star Transmission va fi organizat și Speed Automotive Challenge: concurenții sunt provocați să reasambleze o cutie de viteze cu nouă trepre contra-cronomentru.

Se caută voluntari Electric Castle

La ediția din această primăvară va fi pus un accent deosebit pe programele de voluntariat. Astfel, Târgul de Cariere a încheiat un parteneriat strategic cu Electric Castle, cel mai mare festival de muzică electronică din România. Reprezentanții evenimentului vor recruta viitori voluntari pentru Electric Castle 2018 la evenimentul TdC din Sibiu.

Târgul de Cariere se desfășoară de 12 ani în cele mai mari orașe din țară, însumând până acum 142 de ediții. Un număr impresionant de întâlniri facilitate între angajatori și potențiali angajați, un număr mare de vizitatori care și-au îmbunătățit parcursul carierei. Ne bucurăm că în toată această perioadă am devenit partenerul de încredere al tuturor companiilor care investesc în brandul propriu și care sunt mereu în căutarea celor mai buni angajați”, declară Mihai Cotos, fondator Târgul de Cariere.

Târgul de Cariere Sibiu are loc pe 13-14 martie, la Sala Poilivalentă Transilvania, între orele 10.00 – 17.00,  iar intrarea este liberă. Detalii găsiți pe www.targuldecariere.ro.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

3 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  nobody like everybody

  Bai , terminati o data cu folosirea total aiurea, a termenului CARIERA –
  !!!!!!!!! Nu mai indoctrinati oamenii cu imbecilitati! Nu e sufficient sa lucrezI la o companie ” de fițe ” ca sa vorbesti de cariera. ….
  De fapt, in marea lor majoritate aceste mega corporatii recruteaza SCAVI. In rest, cariera presupune ( pentru femei ) sa-si de a chilotii jos sau sa o suga unui cacKat de sefulet, iar pentru barbati sa accepte deciziile pline de suficienta ale unui cretin frustrat si indobitocit care este un fel de coaie reci dar cu pozitie superioara in organigrama. Multa MUJE mai sunt oamenii dispusi sa inghita…..
  ” vrei o cariera intr-o companie de renume ? Vino la “X” sa te angajezi ambalator sau manipulant! !!” Ce va spala creierele cu lozinci mai scarboase decat ale a ale comunistilor……
  O cariera in aplicatul benzii a derive pe cutie !!!! DAAAAA, asta e o afevarata oportunitate ! 5 lãbari cu functii de supervisor, sau deputy analysis manager sau alte muisme de denumiri care plac cretinilor ii vor explica ” aspirantului ” la cariera cum trebuie aplicatul scociul cu aplicatorul 4BS pe cutie! !!! I a mai lasati-ma cu Cariera. …..cariera a avut Zeno Popovici nu hoardele de olteni inregimentati cu due in a ca in lager la Conti, Takata, MSR. . etc.

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact