X
muncitori santier viaduct

Culmea absurdului la Inspectoratul în Construcții. ”Pentru o taxă de 3 lei plătești la poștă opt lei și aștepți confirmarea plății două săptămâni”

Taxele pentru începerea și finalizarea lucrărilor de construcții  dau multă bătaie de cap sibienilor. Nu din cauza sumelor cerute de către Inspectoratul de Stat în Construcții, ci din cauza lipsei unei casierii în cadrul instituției. ”Cred că e singura instituție din oraș care nu are o casierie. Banii trebuie virați prin bancă sau plătiți prin Poșta Română. Până la urmă nici asta nu e o problemă, dar funcționarii de aici nu acceptă dovada plății, ci trebuie să aștepți pentru eliberarea actelor până apar efectiv banii în cont. Pentru noi e timp pierdut, se ajunge astfel și la două săptămâni de întârzieri pentru o hârtie. Mai mult, nu sunt taxe foarte mari, dar pentru patru lei de plătit la Inspectorat, îți cere Poșta opt lei. E total absurd ce se întâmplă”, s-a plâns un sibian.

În urma unei solicitări de informații, inspectorul general Emil Florin Albotă susține că lucrurile s-au rezolvat. ”Vă comunicăm faptul că, din a doua jumătate a anului 2017, în toate sediile Inspectoratelor Județene în Construcții se pot achita cotele legale datorate ISC, fiind montate aparate POS. Totodată, menționăm că decalajele care survin în urma plăților efectuate prin transfer bancar sau mandat poștal pot fi cauzate de procesele sau procedurile interbancare, respectiv tranzacțiile prin intermediul conturilor Trezoreriei”, susține Emil Florin Albotă.

Singura problemă este că la Sibiu, cel puțin, plățile se pot face la fel ca înainte: doar prin transfer bancar sau prin mandat poștal, iar termenul de două săptămâni rămâne, pentru că regula prin care se așteaptă confirmarea banilor în cont e sfântă.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

10 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Dracu

   Pai a scos dar…care e pretul platit de catre noi? Asa in cacat ca acum n-am mai fost cred ca niciodata… Noi astia care am ramas facem o dubla bataie de joc: fata de tara ca stam nepasatori si fata de noi ca nu plecam dracu cat vedem cu ochii.

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Anonymus

  domnule Bratu de ce nu ati mers in audienta la directorul inspectoratului din Sibiu sa il intrebati de ce dansul nu aplica legea si nu exista posibilitatea de plata cu POS asa cum ar trebui? sau are dansul niste interese in acest sens?… Ziaristica de 2 bani, hai sa aruncam cateva cuvinte pe o foaie de hartie chiar daca este mai mult asa cateva firmituri pe o tava ca oricum nu se va satura nimeni si tot flamanzi ramanem. Mai bine nu scriai decat sa scri pe jumate o stire care este, culmea, importanta pentru toti dezvoltatorii si cetatenii acestui Oras. Poate vi cu o continuare in acest sens…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact