X
tunel autostrada (foto Wikimedia)

Lotul 4 al autostrăzii Sibiu – Pitești, trimis spre licitație

Compania de administrare a infrastructurii rutiere (CNAIR) anunță că documentația licitației pentru proiectarea și execuția lotului 4 din autostrada Sibiu – Pitești a fost finalizată.

Respectiva documentație a fost trimisă Agenției naționale pentru achiziții publice (ANAP), ai cărei inspectori urmează să o verifice și, eventual, să o valideze. Din experiențele trecute, există o mare probabilitate ca respectiva documentație să fie trimisă spre refacere/modificare, astfel încât să mai dureze până la validarea documentației și – implicit – publicarea procedurii de achiziție publică în Sistemul electronic al achizițiilor publice (etapă care va însemna lansarea licitației pentru contractarea proiectării și execuției). “Proiectarea acestei secțiuni ar urma să dureze 16 luni, iar execuţia lucrărilor 44 de luni. Perioada de garanție pentru calitatea lucrărilor, stabilită prin documentație este de minim 60 de luni. Secțiunea 4 a autostrăzii Pitești-Sibiu, este cuprinsă între localitățile Tigveni și Curtea de Argeș și are o lungime de 9,86 km, din care 1,35 km de tunel care vor fi construiți în zona de traversare a dealului Momaia”, se arată într-un comunicat al CNAIR remis redacției Turnul Sfatului.
CNAIR mai anunță că lucrează la elaborarea documentațiilor pentru loturile 2 și 3 ale acestei autostrăzi, fără să precizeze un termen în care ar putea finaliza această etapă. “Anul trecut au fost scoase la licitație contractele pentru proiectarea și execuția loturilor 1 și 5 ale autostrăzii Pitești-Sibiu, iar la ora actuală ofertele se află în faza de evaluare”, se mai arată în comunicatul CNAIR.
Lotul 1 în discuție este cel cuprins între Sibiu (Șelimbăr) și Boița.

Sursa foto: Wikimedia

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

7 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  altul

  S-au construit caile ferate cu roaba si cu tarnacopul, s-au traversat lanturi muntoase si acum nu mai putem sa depasim faza vorbelor si a iluziilor?

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact