X
stadion municipal

Primăria caută firmă care să întrețină gazonul stadionului municipal

200.000 de lei alocă Primăria Sibiu prin serviciul de resort pentru încheierea unui contract al cărui scop este de a întreține în condiții optime gazonului stadionului municipal pe parcursul acestui an.

Terenul stadionului municipal poate fi folosit nu doar pentru găzduirea unor competiții sportive, ci și pentru evenimente culturale, arată reprezentanții Serviciului de administrare a domeniului public și privat al municipiului, cel care administrează stadionul municipal. Prin urmare, mai arată respectivul serviciu în caietul de sarcini aferent contractului scos la licitație, gazonul terenului trebuie să fie în condiții optime pentru desfășurarea meciurilor de fotbal din competițiile oficiale. Firma ce urmează a fi angajată trebuie să întrețină cei 7.500 de mp de gazon ai terenului, dar și cei 3.000 de mp de gazon din spatele porților. “Lucrările de îngrijire și întreținere a gazonului cuprind gama completă și eficientă de intervenții și materiale specifice terenurilor sportive acoperite cu gazon natural pentru uz fotbalistic, în scopul obținerii și menținerii unui covor de iarbă performant și de calitate optimă, care să corespundă atât cerințelor tehnice și funcționale pentru joc, cât și celor estetice”, se arată în caietul de sarcini citat.

Pentru terenul principal sunt solicitate servicii de fertilizare a gazonului, de scarificare a acestuia, aerisirea terenului, carotare, nisipare și încorporare a nisipului în gazon, supraînsămânțarea acestuia, dar și tratamente fitosanitare și erbicidare. Mai este estimată necesitatea înlocuirii gazonului pe o suprafață de 500 de mp, dar și tunderea gazonului în situațiile în care utilajul Serviciului de administrare se defectează.
În plus, în cadrul contractului în discuție mai este solicitată și deszăpezirea terenului (de zece ori cel mult, dacă este cazul, inclusiv transportul zăpezii) și deszăpezirea pistei de atletism (de cel mult cinci ori pe an). În cadrul aceluiași contract va mai fi solicitată furnizarea a 200 de kg de semințe de gazon împreună cu nisipul necesar, pentru a fi utilizate de personalul stadionului pentru mici lucrări de întreținere.
În fine, în cadrul contractului mai sunt solicitate serviciile de toaletare a gardului verde care înconjoară stadionul.

Valoarea estimată a acestui contract este de 200.000 de lei, fără TVA, pentru o perioadă de 12 luni. Termenul de depunere a ofertelor de către firmele interesate a fost stabilit pentru ziua de 15 martie 2018.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

5 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Uniunea Jos Fodor!

  Vitele din primarie, respectiv bufnita si balerinul sef nu binevoiesc sa inceapa mileniul asta lucrarile la noul stadion? Totusi echipa e aproape promovata si in L1 nu fac derogari pentru a juca pe ligheanul ala. Sau iar e vreun contract pentru vreo firma a vomitatilor din Sibiu gen Birt?

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   McD

   …degeaba schimba gazonul, daca nu se face drenaj…spalare de bani pentru cei doi afoni de la conducere…a clubului si a primariei…

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  ???

  Cat a costat nocturna la ultimul eveniment? Despre ce vorbim? Individul/a cu caietul de sarcin,i are minima experienta in povestea asta? S.a.m.d….. jaleeèee……

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact