X
tariceanu

Discursul lui Tăriceanu la Congresul PSD: Iohannis s-a făcut preș. Și-a semnat sentința

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost invitat să țină un discurs la Congresul PSD de astăzi, de la București. Acesta a lansat un atac dur la adresa președintelui Klaus Iohannis deși congresul nu are nicio legătură cu președintele țării.

”Dragi colegi, dragi delegaţi, este pentru mine o mare onoare să am posibilitatea să mă adresez în cadrul Congresului Extraordinar al PSD. Vă invit pentru început, însă, să vă amintiţi ceva care nu a trecut de multă vreme, şi anume momentul decembrie 2016. Vreau să va aduc aminte de tot circul făcut de preşedintele Iohannis la numirea premierului din partea Coaliţiei PSD-ALDE. Dosarele scoase rapid de la sertar de unii procurori-marionetă, aşa-numitele acţiuni la rupere, cum sunt cunoscute în limbajul de specialitate (…) Am înţeles că pentru Guvernul nostru nu vor urma zile simple şi din ceea ce am văzut de un an şi câteva luni încoace, iată că această impresie pe care o aveam atunci s-a confirmat din păcate. Eram şi suntem şi acum într-o luptă complicată împotriva statului paralel. Se pare că această cursă nu este o cursă de sprint de 100 de metri, este mai degrabă un maraton (…) Orice Congres este şi un moment de bilanţ, dar mesajul meu pentru dumneavoastră este acela că suntem pe un drum bun

Suntem mai aproape de cele două obiective majore: apărarea drepturilor și libertăților individuale și bunăstare pentru români. Am făcut o foarte bună echipă cu Liviu Dragnea, care funcţionează foarte bine. Există o bună colaborare şi la nivelul parlamentarilor şi am convingerea că trebuie să continuăm împreună pe acest drum, trebuie să le transmitem cetăţenilor că avem convingerea că vom câştiga, îndreptând aceste lucruri strâmbe. Trebuie că continuăm pe acest drum, să corectăm lucrurile care sunt strâmbe. Președintele ori nu înțelege, ori se face că nu înțelege că există competiție între statele europene.

Președintele Iohannis s-a făcut preș în fața omologului său francez, punând interesele Franței mai presus de interesele României. Această creştere economică nu a venit din senin, este la fel de important că această creştere a fost făcută fără a crea dezechilibre, în pofida zvonurilor. Trebuie remarcat raportul CE în legătură cu performanţa economică. Spuneam că este important să vedem ce facem cu această creştere economic. Primul obiectiv este de a creşte veniturile salariaţilor şi pensionarilor. Preşedintele nu înţelege că există competiţie între ţările europene. Iohannis s-a făcut preş în faţa omologului francez. Acest lucru vorbeşte de la sine pentru atitudinea pe care o are preşedintele. Vreau ca firmele româneşti, ca românii să beneficieze de aceleaşi avantaje ca lucrătorii din celelalte ţări europene. Despre partidele din Opoziție, în frunte cui PNL, cel mai simplu e să vă aduc aminte ce zicea un fost ministru din guvernul Cioloș: ”românii trebuie să muncească pe 2 lei!”. Am promis că vom veni cu proiecte de legi ce vor întări statul de drept, nu statul de drepți. Românii nu mai vor să fie ascultați abuzivi, că vom lupta împotriva corupției din instituțiile de forță, a celor care cred că rezultatele alegerilor se pot stabili în sufragerii. Raportul lui Tudorel Toader e o lovitură de grație pentru toți procurorii care cred că abuzurile pot fi tolerate, e un avertisment serios pentru toți cei care au încălcat Constituția, în frunte cu șeful DNA.

Ziua în care preşedintele va ieşi în conferinţă de presă să spună că nu o revocă pe Kovesi, îşi va semna sentinţa. Nu va câştiga al doilea mandat. Toţi vor şti că preşedintele va face orice ca să salveze un singur om din fruntea instituţiei, pentru că acest om îi înlătură adversarii pe care el nu poate să îi învingă în luptă corectă. Preşedintele crede că îşi asigură al doilea mandat, dar va arăta doar că este preşedintele statului paralel, şi nu al României.

Faptul că statul paralel e în panică se vede și din sondajele din ultimele zile.”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

21 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Sibiu

  Ha ha.s au intalnit infractorii la capitala…taricene ai un discurs bazat pe doctrina pcr….La multi ani…de puscarie alaturi de drangea si ai lui infractori

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  surprize surprize

  Art. 147 – Deciziile Curţii Constituţionale
  (1) Dispoziţiile din legile şi ordonanţele în vigoare, precum şi cele din regulamente, constatate ca fiind neconstituţionale, îşi încetează efectele juridice la 45 de zile de la publicarea deciziei Curţii Constituţionale dacă, în acest interval, Parlamentul sau Guvernul, după caz, nu pun de acord prevederile neconstituţionale cu dispoziţiile Constituţiei. Pe durata acestui termen, dispoziţiile constatate ca fiind neconstituţionale sunt suspendate de drept.
  (2) În cazurile de neconstituţionalitate care privesc legile, înainte de promulgarea acestora, Parlamentul este obligat să reexamineze dispoziţiile respective pentru punerea lor de acord cu decizia Curţii Constituţionale.
  (3) În cazul în care constituţionalitatea tratatului sau acordului internaţional a fost constatată potrivit articolului 146 litera b), acesta nu poate face obiectul unei excepţii de neconstituţionalitate. Tratatul sau acordul internaţional constatat ca fiind neconstituţional nu poate fi ratificat.
  (4) Deciziile Curţii Constituţionale se publică în Monitorul Oficial al României. De la data publicării, deciziile sunt general obligatorii şi au putere numai pentru viitor.

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  un sibian

  Da ramolitu asta nu o stranga nici macar numaru de semnaturi necesare ca sa candideze din nou!!! Mars la coada la permise, poligamu dracului!!!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  lol

  Nu romanii obisnuiti sunt ascultati abuziv ci cei care au acces la slanina si se imbogatesc brusc pe functii publice! Cred ca urmatoarea sotie a lui motociclanu e d-soara dementa senila….

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  PSD=grup infracțional organizat

  Jegosi ăștia repeta Iara tactica terenului pârjolit ,certificata de jegul de Tariceanu …măresc peste putina cheltuielile bugetare ( nu neaparat si salariile ),chiar daca inflația intra pe turbo,la fel ratele si cursul leu-euro….
  Iar cei ce vin dupa,trebuie sa taie.zIntre timp,daca scapă si de pușcărie si cu banii la “jep”…e perfect

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Zambolino

   Grup idem la PNL(ex mafia PDL), sau a-ti uitat sobolani patetici?
   La USR nu pe problema ca toti la un loc nu fac cat unul sanatos la cap!

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 13. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  io

  care mataranga? poateaparat de pisat, ca a avut femei din cauza faptului ca are bani, bastardul dracului, nici masa nu stie cu cine la facut, jegul dracu, acum leo suge PSDistilor

 14. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Hell-Town

  onanis e pe duca. Primul care-l va lasa in offside va fi statul paralel pe care il apara el acum. Aici are dreptate Tariceanu. Pacat ca adevaratul liberalism nu are si nu va avea niciodata sustinere la Sibiu. Ciobanii viseaza in continuare la caltabosi sasesti, de aia cu e-uri. De aia o sa moara de cancer…
  :-))))))

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   lol

   Presupun ca adevaratul liberalism e cel reprezentat de motocicleanu? Daca o sa scoata nasul de la drak.nea, poate ca o sa-l vedem si noi la fata…ca liberal pe la dos de comunist, nu se prea pupa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Politica
 • Contact