Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
13°C

Peste 40.000 de maghiari așteptați astăzi la un miting pentru autonomia Ținutului Secuiesc

Peste 40.000 de maghiari așteptați astăzi la un miting pentru autonomia Ținutului Secuiesc

Consiliul Naţional Secuiesc (CNS) organizează, sâmbătă, la Târgu Mureş, un miting şi un marş petru autonomia Ţinutului Secuiesc la care sunt aşteptate 40.000 de persoane. Organizatorii vor depune la Prefectura Mureş o petiţie în atenţia Guvernului, prin care cer susţinerea demersului.

Preşedintele CNS, Izsak Balazs, a declarat corespondentului MEDIAFAX că mitingul şi marşul sunt şi acţiuni de protest împotriva actualului proiect de regionalizare a României.

“CNS organizează, sâmbătă, la Târgu Mureş, un miting şi un marş pentru autonomia Ţinutului Secuiesc, la care aşteptăm să participe 40.000 de persoane. Mitingul va începe de la ora 16 la Monumentul Secuilor Martiri, unde va avea loc o comemorare, iar la final se va citi o petiţie adresată Guvernului României prin care cerem să susţină autonomia Ţinutului Secuiesc printr-o lege organică, care a fost depusă în Parlament în decembrie 2017. De asemenea, cerem şi sprijinul Parlamentului pentru adoptarea proiect. De la ora 17, participanţii la miting se vor îndrepta în marş spre Prefectura Mureş, unde o delegaţie va depune petiţia. De asemenea, mitingul şi marşul sunt şi acţiuni de protest împotriva actualului proiect de regionalizare a României”, a spus Izsak, citat de Mediafax.
Acesta a precizat că proiectul de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc, depus în decembrie 2017 de deputatul UDMR Kulcsar – Terza Jozsef Gyorgy, este un document care se bucură de o susţinere populară din partea comunităţii maghiare.

Măsurile de ordine publică la manifestările organizate de CNS la Târgu Mureş vor fi asigurate de Gruparea de Jandarmi Mobilă Târgu Mureş, împreună cu celelalte structuri din subordinea MAI.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

6 comentarii

rammstein

Acum 6 ani

dar nu mai bine cereau federalizarea romaniei ??....ca germania..elvetia..austria..landuri cu guverne federale...asta-i cea mai buna solutie acum in romania..pana si franta a trecut la regionalizare, sunt 18 regiuni valabile de la 1 ianuarie 2016!!!!...
Raspunde

Mihai

Acum 6 ani

Nici un comentariu? Preferati sa stati cu capul un k .rul PSD-ului si al PNL-ului si va faceti sa nu vedeti mismasurile UDMR-ului...
Raspunde

Ipocrita Ora

Acum 6 ani

Daca #rezistentii pot face mitinguri cand li se scoala, astia de ce nu ar putea face unele chiar autorizate? Sau protestele au voie sa aiba loc doar daca au anumite teme?! Felicitari ungurilor pentru initiativa!
Raspunde

mosu

Acum 6 ani

ungurii nu e potolesc pana nu pun mana pe Ardeal ! si nu e prea departe momentul acela! noi ne uitam la stele si ne facem ca nu intelegem ce miculeaza cu piloticienii nostri !
Raspunde

Gyuntar dela Ooy

Acum 6 ani

Bah, figlio de Putana Romena, statz cu limba-n gura shi va uitatz cum cozile de topor, va lasă far’ de glia stramoshasca, car’ nu-i a voastră, boilor, i-a urmashor-urmashilor voștri, bah!
Raspunde

Nelly

Acum 6 ani

Bah, figlio del Euglenica Labarellica, pune limba la bucile secuilor, bah. Tu, esti autonom ca astia, ca faci sex prin metoda "ad labam".
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus