X
20180309_124952_1520787202935

Am mâncat la Business Lunch, în turnul lui Carabulea

O clădire din sticlă, neagră și rece. Mai niciodată nu găsești loc de parcare în zonă sau dacă găsești se ia portarul de tine, că era rezervat. Lângă e un veșnic șantier de unde te latră câinii. Înțelegeți ideea, puține semne sugerează că în blocul turn al lui Carabulea, cel aflat vizavi de Sala Transilvania ar exista un fel de restaurant unde poți mânca ceva decent și ieftin.

Se numește pompos Business Lunch, dar în realitate este un fel de bistro, simplu spus pe românește: ”Împinge tava!”. Însă nu-l confundați cu alte localuri similare de prin Sibiu pentru că este poate cel mai bine îngrijit. Restaurantul este unul uriaș, cred că încap sute de oameni, totul este aerisit, spațios și cu multă lumină naturală. Da, știu, de la sticla aia rece pe care am menționat-o mai sus…

Ideea din spatele Business Lunch e simplă. În ”Centrul de afaceri” lucrează un număr însemnat de oameni, care nu prea au de unde să-și ia ceva decent de mâncare la prânz. Așa că localul oferă zilnic o serie de preparate. Nimic extraordinar, două, trei ciorbe, câteva propuneri pentru felul doi și un mic desert. Când am nimerit eu, săptămâna trecută, aveau ciorbă țărănească de porc, supă cremă de ciuperci și ciorbă de burtă, iar la felul doi ficăței cu ceapă, ouă ochiuri, friptură, ciulama de ciuperci, spanac. Altfel spus, cam ce gătește fiecare pe acasă, lucruri simple dar bune.

Aici trebuie să fac o paranteză. Una dintre primele mele amintiri este din creșă, cred că aveam vreo doi ani și ceva și mâncam supă cremă de ciuperci. Câțiva ani mai târziu am o serie întreagă de amintiri cu bunicul, Dumnezeu să-l odihnească, care mă lua cu el prin pădure să culegem ciuperci. Îmi arăta care-s bune, care sunt otrăvitoare, îmi explica de ce unele cresc pe trunchiuri de copaci, altele pe pământ. Iar la final, de fiecare dată gătea o ciulama. O banalitate rustică în care arunca ceapă, usturoi, chiar și puțin oțet, dar la ieșea ceva delicios. Cam din aceste motive am o înclinație către mâncărurile cu ciuperci pe care nu le pot refuza în nicio conjunctură.

20180309_124944_1520787203147

Supa cremă de ciuperci a fost decentă. Bună, dar nu ieșită din comun. Ciulamaua în schimb, mi-a adus aminte de copilărie și de bunicul. Alături de o friptură de porc la grătar și niște murături și-a atins scopul. La desert am primit din partea casei o gogoașă stropită cu zahăr pudră.

Cred că dacă Business Lunch ar fi fost poziționat undeva mai aproape de centrul Sibiului cu siguranță ar deveni unul dintre cele mai apreciate localuri din oraș. Pe tot ce am povestit mai sus eu am plătit 15 lei. Și încă un lucru demn de menționat, mai ales la ce găsești prin centrul istoric: toaleta lor e imaculată.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

16 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Rapandula dula ula

    pacat ca nu ati incercat ciorba de burta. Este fabuloasa. Daca adaugi niste vegeta. Si sare., si otet, si niste smantana, si piper, si mujdei, si gogosarul murat. In rest e perfecta. Adica apa si burta/

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Matyas Andrei

    Construeste blocul turn d.nul Carabulea dar are datorii de milioana de euro pentrub stat-dar merge si sas fiscul du cauta sa recupereze prejudiciu iar el rade de noi(de stat)asta este normalitate in tara noastra-daca aveai 5oo ei datorii te omora fiscul ai lilioade eu darorii poti sa stai linisit!BRAVO

  4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Ciprian

    Sunt chiar mirat.. Tot timpul apar aici articole care critica locuri chiar decente si acum brusc cantina din centrul de afaceri e laudata. E o cantina bazata pe volum, avand în vedere ca sunt multi care lucrează la centrul de afaceri și prefera sa manance acolo, dar nu e nimic deosebit. Mâncarea nu e rea dar oriunde găsești mâncare mai buna cu 2-3 lei mai scumpa. Cantina e un convenient pentru cei care nu vor sa aduca mâncare de acasa si nu au pauza destul de lunga sa meargă la super mama/bun de tot/the letter si 3 lei pe zi se aduna la sfarsit de luna. Cam atat

  6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Erlkonig

    ba da esti ridicol, de ce crezi ca alea sute de locuri sunt goala si vis-a-vis peste Dumbravii e coada mare la amiaz? Ba, da chiar te fac aia 15 lei ca ti-a dat fi-su lu Dican un meniu gratis?

  7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Hell-Town

    Cred ca ai prins o zi buna la asa zisul “Business Lunch”. Eu am avut o singura data neplacerea sa calc acolo si nici nu mai intru: – duhoare de cantina ieftina, angajate care nu te baga in seama si mancare tip “latura”. Ciorbele sunt lesinate si felul doi e reincalzit la nesfarsit!
    Inafara de cei care lucreaza in cladire si sunt nevoiti sa manance acolo din cauza timpului si de portarii centrului nici dracu`nu se duce.
    Probabil ca in anii `80, cand era foamete maxima, ar fi avut ceva succes…

  9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Gheorghe

    Lucrez acolo si mananc foarte des, pentru ca e comod. E singurul motiv pentru care cineva sanatos la cap ar manca aici. Mancarea e cel mult ca la tata acasa.
    Tipurile de mancare vin sub mai multe denumiri, de aceea pare meniu variat. Escalopul vine sub forma de friptura de porc cu vin, escalop si inca ceva. Si de fapt e muschi de porc la gratar(!) apoi ingropat in sos. Restul prajelilor sunt sufocate de pesmet si nu simti alt gust, chit ca e vorba de peste, pui sau porc. Cartofii prajiti sunt OK, daca pui destula sare. sigur, 15 lei e bine tinand cont ca doar iti umpli stomacul, fara sa ai vreo pretentie de mancare.

    Mi se pare totusi dubios ca nimeni nu merge la cantina de (cantina, nu bistro) de buna ce e mancarea, dintre toti cei pe care-I cunosc. Totusi, autorul o considera “de vizitat”. Ciudat.

  10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Cipriana Sangeorzan

    Domnul Carabulea, un adevarat sibian, cu valori, credinta si traditie ortodoxa, milenara! A fost abuzat si furat de DNA pana a cedat! In anul centenarului neamului romanesc vrem romanii nostri sa aive firme nu strainii care ne fura de 30 de ani!

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  13. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    yyyy

    T.S. oare ce ascunzi in cutia pandorei? !! TU AI FACUT VREUN TURN …..asa ca sa vezi prin ce poti trece CA PRODUS ROMANESC CE ESTI?!!!

  14. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    bubu

    articolul asta este exact ca si mancarea de la “Business Lunch” – de rahat.
    cum sa publici asa ceva cand toata lumea stie ce mancare oribila e acolo.
    nu ai nici o sansa sa mananci intr-o zi acolo cele 2 feluri de mancare cat de cat cu un pic de gust.
    tineti-o tot asa turnul sfatului. halal articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Cronică de restaurant
  • Contact