O clădire din sticlă, neagră și rece. Mai niciodată nu găsești loc de parcare în zonă sau dacă găsești se ia portarul de tine, că era rezervat. Lângă e un veșnic șantier de unde te latră câinii. Înțelegeți ideea, puține semne sugerează că în blocul turn al lui Carabulea, cel aflat vizavi de Sala Transilvania ar exista un fel de restaurant unde poți mânca ceva decent și ieftin.
Se numește pompos Business Lunch, dar în realitate este un fel de bistro, simplu spus pe românește: ”Împinge tava!”. Însă nu-l confundați cu alte localuri similare de prin Sibiu pentru că este poate cel mai bine îngrijit. Restaurantul este unul uriaș, cred că încap sute de oameni, totul este aerisit, spațios și cu multă lumină naturală. Da, știu, de la sticla aia rece pe care am menționat-o mai sus…
Ideea din spatele Business Lunch e simplă. În ”Centrul de afaceri” lucrează un număr însemnat de oameni, care nu prea au de unde să-și ia ceva decent de mâncare la prânz. Așa că localul oferă zilnic o serie de preparate. Nimic extraordinar, două, trei ciorbe, câteva propuneri pentru felul doi și un mic desert. Când am nimerit eu, săptămâna trecută, aveau ciorbă țărănească de porc, supă cremă de ciuperci și ciorbă de burtă, iar la felul doi ficăței cu ceapă, ouă ochiuri, friptură, ciulama de ciuperci, spanac. Altfel spus, cam ce gătește fiecare pe acasă, lucruri simple dar bune.
Aici trebuie să fac o paranteză. Una dintre primele mele amintiri este din creșă, cred că aveam vreo doi ani și ceva și mâncam supă cremă de ciuperci. Câțiva ani mai târziu am o serie întreagă de amintiri cu bunicul, Dumnezeu să-l odihnească, care mă lua cu el prin pădure să culegem ciuperci. Îmi arăta care-s bune, care sunt otrăvitoare, îmi explica de ce unele cresc pe trunchiuri de copaci, altele pe pământ. Iar la final, de fiecare dată gătea o ciulama. O banalitate rustică în care arunca ceapă, usturoi, chiar și puțin oțet, dar la ieșea ceva delicios. Cam din aceste motive am o înclinație către mâncărurile cu ciuperci pe care nu le pot refuza în nicio conjunctură.
Supa cremă de ciuperci a fost decentă. Bună, dar nu ieșită din comun. Ciulamaua în schimb, mi-a adus aminte de copilărie și de bunicul. Alături de o friptură de porc la grătar și niște murături și-a atins scopul. La desert am primit din partea casei o gogoașă stropită cu zahăr pudră.
Cred că dacă Business Lunch ar fi fost poziționat undeva mai aproape de centrul Sibiului cu siguranță ar deveni unul dintre cele mai apreciate localuri din oraș. Pe tot ce am povestit mai sus eu am plătit 15 lei. Și încă un lucru demn de menționat, mai ales la ce găsești prin centrul istoric: toaleta lor e imaculată.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: restaurant sibiu , Sala Transilvania , cronica de restaurant , mancare sibiu , business lunch , Creație Interpretativă , Pentru Sibiu
Vizualizari: 15064
Ultimele comentarii
Acum 5 ore
MB
Acum 5 ore
Claudiu
Acum 5 ore
Liberal autentic
Acum 5 ore
Neli Oproiu
Acum 5 ore
Bobo