Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Am mâncat la Business Lunch, în turnul lui Carabulea

Am mâncat la Business Lunch, în turnul lui Carabulea

O clădire din sticlă, neagră și rece. Mai niciodată nu găsești loc de parcare în zonă sau dacă găsești se ia portarul de tine, că era rezervat. Lângă e un veșnic șantier de unde te latră câinii. Înțelegeți ideea, puține semne sugerează că în blocul turn al lui Carabulea, cel aflat vizavi de Sala Transilvania ar exista un fel de restaurant unde poți mânca ceva decent și ieftin.

Se numește pompos Business Lunch, dar în realitate este un fel de bistro, simplu spus pe românește: ”Împinge tava!”. Însă nu-l confundați cu alte localuri similare de prin Sibiu pentru că este poate cel mai bine îngrijit. Restaurantul este unul uriaș, cred că încap sute de oameni, totul este aerisit, spațios și cu multă lumină naturală. Da, știu, de la sticla aia rece pe care am menționat-o mai sus…

Ideea din spatele Business Lunch e simplă. În ”Centrul de afaceri” lucrează un număr însemnat de oameni, care nu prea au de unde să-și ia ceva decent de mâncare la prânz. Așa că localul oferă zilnic o serie de preparate. Nimic extraordinar, două, trei ciorbe, câteva propuneri pentru felul doi și un mic desert. Când am nimerit eu, săptămâna trecută, aveau ciorbă țărănească de porc, supă cremă de ciuperci și ciorbă de burtă, iar la felul doi ficăței cu ceapă, ouă ochiuri, friptură, ciulama de ciuperci, spanac. Altfel spus, cam ce gătește fiecare pe acasă, lucruri simple dar bune.

Aici trebuie să fac o paranteză. Una dintre primele mele amintiri este din creșă, cred că aveam vreo doi ani și ceva și mâncam supă cremă de ciuperci. Câțiva ani mai târziu am o serie întreagă de amintiri cu bunicul, Dumnezeu să-l odihnească, care mă lua cu el prin pădure să culegem ciuperci. Îmi arăta care-s bune, care sunt otrăvitoare, îmi explica de ce unele cresc pe trunchiuri de copaci, altele pe pământ. Iar la final, de fiecare dată gătea o ciulama. O banalitate rustică în care arunca ceapă, usturoi, chiar și puțin oțet, dar la ieșea ceva delicios. Cam din aceste motive am o înclinație către mâncărurile cu ciuperci pe care nu le pot refuza în nicio conjunctură.

20180309_124944_1520787203147

Supa cremă de ciuperci a fost decentă. Bună, dar nu ieșită din comun. Ciulamaua în schimb, mi-a adus aminte de copilărie și de bunicul. Alături de o friptură de porc la grătar și niște murături și-a atins scopul. La desert am primit din partea casei o gogoașă stropită cu zahăr pudră.

Cred că dacă Business Lunch ar fi fost poziționat undeva mai aproape de centrul Sibiului cu siguranță ar deveni unul dintre cele mai apreciate localuri din oraș. Pe tot ce am povestit mai sus eu am plătit 15 lei. Și încă un lucru demn de menționat, mai ales la ce găsești prin centrul istoric: toaleta lor e imaculată.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

16 comentarii

Rapandula dula ula

Acum 6 ani

pacat ca nu ati incercat ciorba de burta. Este fabuloasa. Daca adaugi niste vegeta. Si sare., si otet, si niste smantana, si piper, si mujdei, si gogosarul murat. In rest e perfecta. Adica apa si burta/
Raspunde

Vecina

Acum 6 ani

Trebuia sa facă si cineva reclama la turnul rece a lui Carabulea poate se mai încălzește putin daca apar clienti
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Matyas Andrei

Acum 6 ani

Construeste blocul turn d.nul Carabulea dar are datorii de milioana de euro pentrub stat-dar merge si sas fiscul du cauta sa recupereze prejudiciu iar el rade de noi(de stat)asta este normalitate in tara noastra-daca aveai 5oo ei datorii te omora fiscul ai lilioade eu darorii poti sa stai linisit!BRAVO
Raspunde

Alex

Acum 6 ani

Se mananca deplorabil...ca si.n gara....servirea praf...mancarea varza....adixa fân cu carbid ...nu alta !...Niste Terminati !
Raspunde

Ciprian

Acum 6 ani

Sunt chiar mirat.. Tot timpul apar aici articole care critica locuri chiar decente si acum brusc cantina din centrul de afaceri e laudata. E o cantina bazata pe volum, avand în vedere ca sunt multi care lucrează la centrul de afaceri și prefera sa manance acolo, dar nu e nimic deosebit. Mâncarea nu e rea dar oriunde găsești mâncare mai buna cu 2-3 lei mai scumpa. Cantina e un convenient pentru cei care nu vor sa aduca mâncare de acasa si nu au pauza destul de lunga sa meargă la super mama/bun de tot/the letter si 3 lei pe zi se aduna la sfarsit de luna. Cam atat
Raspunde

Erlkonig

Acum 6 ani

ba da esti ridicol, de ce crezi ca alea sute de locuri sunt goala si vis-a-vis peste Dumbravii e coada mare la amiaz? Ba, da chiar te fac aia 15 lei ca ti-a dat fi-su lu Dican un meniu gratis?
Raspunde

jilted

Acum 6 ani

la just eat it e mult mai bun, ambianta mai placuta, mancare mai diversa, portii mai mari, pt 3 lei in plus
Raspunde

Hell-Town

Acum 6 ani

Cred ca ai prins o zi buna la asa zisul "Business Lunch". Eu am avut o singura data neplacerea sa calc acolo si nici nu mai intru: - duhoare de cantina ieftina, angajate care nu te baga in seama si mancare tip "latura". Ciorbele sunt lesinate si felul doi e reincalzit la nesfarsit! Inafara de cei care lucreaza in cladire si sunt nevoiti sa manance acolo din cauza timpului si de portarii centrului nici dracu`nu se duce. Probabil ca in anii `80, cand era foamete maxima, ar fi avut ceva succes...
Raspunde

Gheorghe

Acum 6 ani

Lucrez acolo si mananc foarte des, pentru ca e comod. E singurul motiv pentru care cineva sanatos la cap ar manca aici. Mancarea e cel mult ca la tata acasa. Tipurile de mancare vin sub mai multe denumiri, de aceea pare meniu variat. Escalopul vine sub forma de friptura de porc cu vin, escalop si inca ceva. Si de fapt e muschi de porc la gratar(!) apoi ingropat in sos. Restul prajelilor sunt sufocate de pesmet si nu simti alt gust, chit ca e vorba de peste, pui sau porc. Cartofii prajiti sunt OK, daca pui destula sare. sigur, 15 lei e bine tinand cont ca doar iti umpli stomacul, fara sa ai vreo pretentie de mancare. Mi se pare totusi dubios ca nimeni nu merge la cantina de (cantina, nu bistro) de buna ce e mancarea, dintre toti cei pe care-I cunosc. Totusi, autorul o considera "de vizitat". Ciudat.
Raspunde

fecioara

Acum 6 ani

turnul lui Carabulea este la Aiud.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Cipriana Sangeorzan

Acum 6 ani

Domnul Carabulea, un adevarat sibian, cu valori, credinta si traditie ortodoxa, milenara! A fost abuzat si furat de DNA pana a cedat! In anul centenarului neamului romanesc vrem romanii nostri sa aive firme nu strainii care ne fura de 30 de ani!
Raspunde

Rapandula dula ula

Acum 6 ani

corect. Si vrem mici cu mustar romanesc si ciorba de burta cu mujdei din usturoi romanesc
Raspunde

Nico Leta

Acum 6 ani

...no las ca va da Carabulea si mustar romanesc si usturoi romanesc - de va saturati de romanisme !!
Raspunde

Cocardiel-luptător din Marginime

Acum 6 ani

Taci fah, scapu-tz-o in gât!
Raspunde

yyyy

Acum 6 ani

T.S. oare ce ascunzi in cutia pandorei? !! TU AI FACUT VREUN TURN .....asa ca sa vezi prin ce poti trece CA PRODUS ROMANESC CE ESTI?!!!
Raspunde

bubu

Acum 5 ani

articolul asta este exact ca si mancarea de la "Business Lunch" - de rahat. cum sa publici asa ceva cand toata lumea stie ce mancare oribila e acolo. nu ai nici o sansa sa mananci intr-o zi acolo cele 2 feluri de mancare cat de cat cu un pic de gust. tineti-o tot asa turnul sfatului. halal articol.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus