X
dosarul maricuta bloc mihai viteazu (8)

Amenzi pentru mașinile parcate în prelungirea Bulevardului Mihai Viteazu

Una din primele misiuni ale Poliției Locale Șelimbăr va fi aceea de a da amenzi celor care parchează neregulamentar în zona cuprinsă între magazinul Lidl și cartierul Avantgarden din prelungirea Bulevardului Mihai Viteazu, a anunțat primarul Șelimbărului, Marius Grecu într-o emisiune Turnul Sfatului TV. ”Zona care ne frământă este zona Mihai Viteazu, asta în primul rând,  acel tronson de la Lidl până la ansablul Avantgarden și chiar până la Troiță. Sunt foarte multe mașini parcate, au fost și câteva accidente și vrem să reglementăm puțin acea zonă. Vor da amenzi. Până atunci, suntem acum în elaborarea unui plan de circulație, sperăm să primim avizele pe semnele de circulație”, a anunțat primarul Șelimbărului, Marius Grecu, în emisiunea TSTV.

Primarul susține că se vor amenaja în această zonă locuri de parcare pentru riverani, amenzile urmând a fi acordate acelor șoferi care vor continua să parcheze în spații neamenajate.

În plus, pe acest drum se vor instala și regularizatoare de viteză, pentru a scădea viteza cu care se circulă acum în zonă. ”Vor fi regularizatoare de viteză construite în asfalt, așa cum sunt cele de pe strada Doamna Stanca” a spus Marius Grecu.

Legat de posibilitatea ca pe teritoriul comunei Șelimbăr să se ridice mașinile parcate ilegal, primarul susține că cel puțin deocamdată nu se pune problema.

Mai multe detalii despre când vor fi gata cele trei legături noi cu Sibiul, despre problemele care le cauzează construcția autostrăzii Sibiu – Boița, despre cine este cu adevărat proprietar peste lacurile Șopa, despre drumul nou care va face legătura dintre cartierul Arhitecților și DN 1 și despre ideea ca Șelimbărul să devină oraș, puteți vedea aici:

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

27 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Bacovia

  Când aprobi construcția unui bloc de 17 etaje cu o medie de 8 apartamente pe etaj, ar trebui să te așteți ca un etaj să genereze minim 5-6 mașini în zona… ori, când acel bloc are prevăzute doar vreo 20-30 de locuri de parcare, ce faci cu restul de 40-50 de mașini? Ba mai mult, mai aprobi și construcția a altor două noi corupuri de clădire pe același nr de locuri de parcare prevăzut pentru cea inițială și poftim încă 80-100 de mașini pe care nu ai unde să le parchezi. Aceași situație o putem întâlni în cartierul Militari din București, unde sunt extrem de populare blocurile noi de tip turn (10-15 etaje), dar care oferă doar un 20-25% din locurile de parcare din media de 1 loc/apartament… diferența este însă că acela este un cartier bucureștean de 300.000 de locuitori permanenți, iar Șelimbărul un sat de vile de 10-12.000 de locuitori din a cărui suprafață 3/4 era câmp gol și nu are vreo scuză să genereze asemenea situații.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Mihăiță Conservă

   Foarte corect, dar cu o observatie – si cand cumperi un “apartament in un bloc de 17 etaje cu o medie de 8 apartamente pe etaj, ar trebui să te așteți ca un etaj să genereze minim 5-6 mașini în zona… ori, când acel bloc are prevăzute doar vreo 20-30 de locuri de parcare, ce faci cu restul de 40-50 de mașini? Ba mai mult, mai aprobi și construcția a altor două noi corupuri de clădire pe același nr de locuri de parcare prevăzut pentru cea inițială și poftim încă 80-100 de mașini pe care nu ai unde să le parchezi.” TREBUIE sa te gandesti unde vei parca!!! Daca nu te-ai gandit si statul nu te-a protejat, tu vei plati. Ce sa faca acum statul? Sa dea blocul jos si sa lase atatia oameni pe drumuri? Este teren de vanzare langa. Puneti mana de la mana si cumparati-va teren si faceti-va parcare. Ca ma gandesc ca nu vreti sa va faca primaria parcare pe cheltuiala ei (adica pe banii nostri). Subsemnatul de exemplu am loc de parcare sub bloc pentru care am dat bani. Pai de ce sa platesc eu locul de parcare al altuia cand pentru al meu am platit eu. Si daca nu se respecta regulile de parcare cei care parcheaza gresit trebuie sanctionati. De ce sa trebuiasca sa suport eu mizeria de imagine a acestui cartier construit in 2016 care arata odios pentru ca proprietarii apartamentelor nu s-au gandit cand au cumparat unde parcheaza?

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Bacovia

    Țin să precizez că nu locuiesc în zonă și că și eu am loc de parcare privat (prevăzut în actul de proprietate- foarte bună investiție) asemeni dvs. – în caz că vă interesează situația mea personală. Îmi place să cred că sunt un simplu cetățean cu preocupări civice și mă întristează “bucureștenizarea” forțată a Sibiului + împrejurimilor (la modul negativ, nu și când vorbim de modernizarea benefică locuitorilor unui oraș european). În umila mea opinie, primăriile sunt primele vinovate când se ajunge în asemenea situații, pentru că ei trebuie să decidă dacă un proiect este fezabil sau nu, iar în caz de concluzie negativă, să oblige investitorul/constructorul la revizuire sau chiar să blocheze permanent inițiativă (în cazul în care beneficiarul este în mod evident rău intenționat = preocupat de un profit mărit artificial față de cel așteptabil dintr-o asemenea investiție, chiar si cu 250%, prin rabatul de la calitate, condiții, etc.).

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

     Mihăiță Conservă

     Ca si teorie e corect ce sustineti. Dar daca statul nu o face? Sunt curios cei care au cumparat in conditiile acelea la ce s-au gandit?Adica atunci cand ei au cumparat era destul de previzibil ca va fi inghesuiala mare spre tiganie … Pentru faptele lor, teoretic, cei responsabili vor raspunde – si atat aici. Dar cum rezolva asta situatia celor care au apartamante acolo si ce facem pe viitor? Erori ale aplicarii normelor legale vor mai fi. Faptul ca Maricuta e la Aiud nu il ajuta pe cel care parcheaza pe trotuar cu nimic. La fel nici pe mine. Eu tot asa trec prin mizeria aceea urbanistica si dezordinea aceea vizuala cu iz de favela. Schimbarea vine si de la noi. Sa invatam sa pretuim banii pe care ii muncim. Statul face saracu’ si el ce poate, dar sa imi cumpar plapuma fara sa ma gandesc daca am pat, daca e cald, daca se potriveste pe pat etc sunt chestiuni unde eu sunt vinovat. Cererea creeaza oferta. Daca nu se cumparau apartamentele in primul bloc facut asa dupa ureche? Se mai construiau restul de blocuri? (chiar si cu “acordul mafiot al primariei”). Eu zic ca nu. “Dezvoltatorii imobiliari” s-ar fi reorientat.

     • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

      Calin

      Maricuta e liber..asta ca si informatie. Se plimba liber si nu a facut o zi la Aiud. In rest..toate cele bune

     • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

      Bacovia

      Dacă îmi mai permiteți dreptul la o singură opinie pe acest subiect: Aș dori să evidențiez cum mulți români care cumpără locuințe cu credite la bancă se lasă ușor păcăliți de constructor, chiar și dacă nu sunt neapărat oameni ușor de dus de nas. Asta deoarece după criza din 2008, locuințele noi nu se mai vând “la cheie”, cu clădirea gata construită în momentul achiziției. După acel an, s-au vândut majoritar proiecte, construcția propriu-zisă pornind abia după ce 60-70% din locuințe erau deja vândute sau măcar cu un avans de 25-30% achitat. Să zicem că din 20 de locuințe, după finalizare mai rămân 3 nevândute, rare ori 5. În clipa în care tu dai avansul la bancă și începi să plătești rate pentru acel credit, iar construcția se finalizează după 12-18-24 de luni (termenele inițiale oricum în 99% din cauzri nu se respectă), ai mai cere banii înapoi știind că ieși în pierdere cu câteva mii sau chiar zeci de mii de euro? Probabil că nu. Deci omul cu credit cumpără un proiect desenat frumos pe hârtie, proiectat 3D în cele mai sofisticate programe digitale, firar, are chiar și mașini desenate în parcarea înconjurată de copăcei și de spațiul verde care conduce la fântâna arteziană de lângă nemaipomenitul loc de joacă cu mese de tenis și piscină! Logic că omul poate asta ar cumpăra cu banii jos. Însă nu asta i se livrează și în caz că nu vrea să piardă mii de euro, se mulțumește cu ce primeste după “modificările” făcute de constructor. Cine ar trebui să protejeze cetățeanul care urmează să acceseze/a accesat un credit de astfel de “modificări?” Bingo, primăria. Aceasta poate chiar și după ce creditul a început să asigure o bună respectare a proiectului pe care omul l-a cumpărat. O face însă? Vă invit să căutați imagini cu proiectul inițial al blocului cu 17 etaje. Este unul acceptabil de frumos, singurul detaliu care mi-a atras mie personal atenția într-un mod negativ fiind megalomania construcției în sine. De ce ai ridica un bloc mai înalt de 8-10 etaje peste parter când ai un câmp imens, neconstruit în spate? Firar, 6 etaje sunt de ajuns, poți ridica 1000 de blocuriacolo, ATENȚIE, fără să le înghesui ilegal. Până la nodul rutier de la Veștem e spațiu suficient pentru 50 de ani.

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Bacovia

    Dacă totul ar fi construit în mod legal și cu preocuparea primăriilor față de cetățeni, nu ar mai apărea locuințe noi care să nu ofere minim 1 loc de parcare/garsonieră, ap. cu 2 camere și 2 locuri/ap. cu 3 și 4 camere + un minim de 10% din nr total pentru locatari, spre a servi musafirilor/vizitatorilor acestora. Cât de greu ar fi ca la un bloc de 10 apartamente să ai 15 locuri de parcare + 1-2 locuri suplimentare? Profit artificial probabil că apropiat de 0%, însă condiții și bunăstare mult crescute.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Asociatia Avangarden 2000

  Sprijinim initiativa politiei locale Selimbar pentru a decongestiona zona si a indeparta masinile parcate ilegal pe domeniul public. Noi, proprietarii blocurilor vecine suntem vadit deranjati, dupa ce am platit averi pe apartamentele noastre, ca pe locurile noastre de parcare parcheaza altii. Solicitam efectuarea dreptatii pentru drepturile pe care le avem in orasul nostru unde platim sute de milioane de euro impozite!

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  ihujjhg

  niste nesimtiti! faptul ca masinile sunt parcate pe drum e o consecinta a actiunilor lor, a lipsei locurilor de parcare. bine ca aproba constructia de blocuri inghesuite, fara insa a avea locurile de parcare conform normativelor si legislatiei. jenanti rau de tot! acum vor sa mai construiasca si alte blocuri in spatele magazinului lidl, ca nu era inghesuiala destul de mare! inloc sa faca locuri de joaca, spatii verzi sau macar parcari ei aproba constructia de alte si alte blocui unul in altul, iar apoi vin cu amenzi.

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ionutz Vl

  Chiar nu anteleg ce ave-ti voi sibieni mandrii cu noi?!?sti-ti foarte bine ca acolo ne-am mutat multii dintre cei veniti la sibiu si decat ne deranja-ti cu tot felul de aberati de-astea,pai unde a-ti vrea sa ami urc masina an bloc?!! sa sti-ti ca nu numai olteni au doua masini m-ai sunt si vecini sibieni cu 3 dar pe ei nu ai deranjeaza nimeni, poate plecam de aici si va lasam an foame oieri-lor!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Sibiul fara Ionutz VL!

   Ionutz VL, esti o mizerie la adresa orasului nostru! Se impune sa te cari la tine in saracie si jegul de unde vi. Aivi la Sibiu, suntem o societate elitista bazata pe cele mai pure valori si gene! E evident ca specimene ca tine, din Oltenia, nu au ce cauta in orasul nostru, cu oameni care muncesc, au valori, principii si multi bani! Du-te la tine peste munti si iti vom fi recunoscatori!

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   danny

   Mai învață românește! Acolo pe la VL nu se merge la școală? Sau ești făcut după chipul și asemănarea celor din fruntea țării!

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Sibian mandru cu pedigree

  Cine nu are bani sa-si permita case mari si frumoase sa plece din Sibiu!!!! Aici trebuie sa ramana doar cei care o ducem BINE!!!

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Vivi dragan

  Curios o primarie de comună respectă legea privind montarea de indicatoare rutiere cerând avizele necesare de la Politia Rutieră în tîmp ce Primaria din Sibiu a montat majoritatea indicatoarelor rutiere fără avizele necesare. Felicitări personalului din Primaria Selimbar.

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  ToTo

  Ce-ar fi ca Sibiul sa blocheze prelungirea Mihai Viteazu si sa restrictioneze accesul la mall ? Ce-ar face marele primar Grecu, s-ar nmai lafaii in bani ? Au dat autorizatii pentru sute de apartamente fara sa gandeasca ca oamenii mai au si masini, chiar daca sunteti de la țara, trebua sa va ganditi ca la bloc nu se muta oameni care calaresc magari.

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  DJ-99-MAF

  Sibienilor le e ciuda ca avem bani, cumparam apartamente si case si avem masini multe si scumpe. Pai nenica, munciti si voi, fratioare, nu mai stati cu mana intinsa!

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  sorinel p

  taci dracu cu selimbarul tau ..ca tot din P-ta Cibin cumperi zarzavaturi …iar daca aveai bani, aveai alta preocupare..nu sa stai pe net sa o freci la rece..

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  fecioara

  parcati in parcarea lidl,aruncati gunoiul pe geam,pampersi dati-le drumul in wc,taiati firele de la interfon,scrijeliti usa liftului,tocmai sa nascut bastilia 2.

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Pop

  Cei care parcheaza in prelungirea delimitarii dintre sensuri , ar trebui amendati imediat (conform legilor in vigoare ) nu sa se astepte construirea unei parcari .

 13. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Relu

  Se dau autorizatii si certificate de urbanism (1000 anul trecut) asa spunea pe banda rulanta. Cum oare este posibil cu 25 de angajati dintre care un singur arhitect sau doi. Nu au timpul necesar asta inseamna vreo 3 pe zi. Probabil nu sunt verificate pentru ca probanil sunt facute chiar de ei prin diverse firme. Se vede bunastarea, ca au crescut salariile ca si masinile din parcare. Poate reusiti sa reparati site-ul cu sectiunea de declaratii de avere daca tot sunt publice sa ne minunam si noi un pic.

 14. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Liviu

  Faza cu parcarile nu se va rezolva niciodata in zona blocului mihai viteazu….asa ca restul sunt povesti…..amenzi ….amenzi….amenzi…..and so on !

 15. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Un selimbarean

  Aruncati cu noroi intruna. Daca se face, de ce se face, daca nu se face, de ce nu se face. Cati din voi stiu ca la acel bloc de langa Lidl exista o parcare la suprafata de aproximativ 50 locuri si doua parcari subterane de aproximativ 100 locuri fiecare, deci in total aproximativ 250 locuri de parcare. Problema cea mare este ca, daca vrei sa beneficiezi de loc de parcare trebuie sa platesti in jur de 2000 euro. Nu este vina noastra si a primariei ca ati cumparat un apartament ffff ieftin fara loc de parcare inclus in pret (a se citi CVC).

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   gjf

   pentru construcţii de locuinţe colective sau semicolective cu acces şi lot folosit în comun: * se va asigura minim 1(un) loc de parcare pentru fiecare apartament cu suprafaţa construită desfăşurată de maxim 100 mp; * se vor asigura minim 2(două) locuri de parcare pentru fiecare apartament cu suprafaţa construită desfăşurată mai mare de 100 mp. * este necesară suplimentarea cu minim 20% a totalului de locuri de parcare/garare stabilite, pentru vizitatori.

 16. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 17. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact