Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Soma organizează prima campanie de colectare a deșeurilor voluminoase de la fiecare platformă publică (P)

Soma organizează prima campanie de colectare a deșeurilor voluminoase de la fiecare platformă publică (P)

În a doua jumătate a lunii martie 2018, operatorul de salubritate SC Soma SRL va organiza în municipiul Sibiu o nouă campanie de colectare a deșeurilor voluminoase, altele decât echipamente electrice sau electrocasnice. Este prima campanie în care deșeurile voluminoase sunt ridicate, pe baza unui program împărțit pe zile, de la toate platformele publice din oraș.

Campania este programată să aibă loc în perioada 19 - 23 martie 2018. Iar spre diferență de campaniile similare de anul trecut, acum sibienii care locuiesc la blocuri nu vor mai trebui să își care deșeurile voluminoase în diferite puncte publice stabilite de comun acord cu autoritățile. În acest an, deșeurile voluminoase ale sibienilor din zonele de blocuri vor fi ridicate de la platformele publice, în baza unui program stabilit pe zile și cartiere. Astfel, pentru sibienii care locuiesc în cartierul Hipodrom, deșeurile voluminoase vor fi ridicate în ziua de luni, 19 martie. În următoarea zi, marți - 20 martie 2018, sunt rugați să scoată deșeurile voluminoase lângă platformele publice de colectare sibienii din cartierele Vasile Aaron, Broscărie, Lazaret și Gușterița. Miercuri, 21 martie, este programată ridicarea deșeurilor voluminoase din zonele Gară și Terezian, iar joi, 22 martie, a celor din Țiglari și Turnișor. În ultima zi lucrătoare a săptămânii, vineri, 23 martie, sunt rugați să își aducă deșeurile voluminoase lângă platforme sibienii din cartierele Ștrand și Valea Aurie. Sibienii care locuiesc la case sunt rugați să scoată la poartă, lângă bordură, aceste deșeuri de mari dimensiuni în zilele în care pe strada lor este programată ridicarea deșeurilor reziduale.

Program de ridicare a deșeurilor voluminoase din zonele de blocuri
Zi Cartiere
Luni, 19 martie Hipodrom
Marți, 20 martie Vasile Aaron, Broscărie, Lazaret, Gușterița
Miercuri, 21 martie Gară, Terezian
Joi, 22 martie Țiglari, Turnișor
Vineri, 23 martie Ștrand, Valea Aurie

Care sunt deșeurile voluminoase?

Deșeurile voluminoase sunt deșeurile solide de mari dimensiuni care nu pot fi depozitate în containerele și igluurile normale de deșeuri și nu pot fi transportate de mașinile obișnuite care colectează deșeurile biodegradabile, reziduale sau reciclabile. Printre exemplele de deșeuri voluminoase care vor fi ridicate în această campanie se numără mobilierul de grădină, cel din locuințe, jucării de mari dimensiuni, elemente de stolerie, instalații de fitness, joacă sau întreținere corporală, dar și obiecte textile de mari dimensiuni.
Exemple de deșeuri vizate de această campanie: - mobilier de grădină: scaune, mese, figurine, cuști de animale etc.; - mobilier din locuințe: dulapuri, mese, scaune, canapele, paturi, saltele, fotolii, tablouri, lustre etc.; - jucării de mari dimensiuni: tobogane, piscine hobby, biciclete, trotinete, tractorașe și mașinuțe de jucărie etc.; - elemente de stolerie (confecționate de tâmplar): tocuri, uși, ferestre etc.; - obiecte de mari dimensiuni pentru recreere/joacă/întreținere corporală: leagăne, cărucioare de copii, balansoare, mese de masaj etc.; - obiecte textile: covoare, preșuri, carpete etc.
Pentru mai multe detalii și informații, sibienii sunt invitați să acceseze site-ul operatorului de salubritate, www.somasibiu.ro, sau să contacteze dispeceratul companiei, la numărul de telefon 0269 988.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

6 comentarii

Mihai

Acum 6 ani

Unde sunt platformele publice? Exista vreo harta?
Raspunde

Laura

Acum 6 ani

Harta platformelor: http://www.somasibiu.ro/harta-platformelor-din-sibiu/
Raspunde

fufu

Acum 6 ani

dar elea electrice si electrocasnice cand? ca are vecinul un frigider si o centrala termica si nu stiu unde sa le duc ca ma costa numai transportul cat iau pe fier vechi?
Raspunde

Bashca

Acum 6 ani

Dar la blocurile de pe Noica langa Politie cand se ridica?
Raspunde

Ridichie Iglesias

Acum 6 ani

Oare cand aduna si deseurile voluminoase localizate in institutile statului si ale orasului.Stau acolo de ani de zile si nu fac nimic,doar incurca.
Raspunde

Colectare Deșeuri Electrice SLC Sibiu

Acum 6 ani

Pentru deșeuri electrice sunați gratis la TelVerde 0800 444 800, iar echipa SLC Sibiu vă va contacta pentru a stabili detaliile preluării gratuite a deșeurilor electrice. Pentru deșeurile mici, găsiți harta punctelor de colectare aici: https://www.colecteaza.ro/puncte-de-colectare/sb/
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus